Otvoreno 16. "Ljeto u knjižnici"

Glavni akteri svečanosti otvorenja ove tradicionalne i nagrađivane manifestacije su 5. srpnja bila djeca i mladi.

Počela je skladbom "Budi moja voda" u izvedbi Mihaele Lipovac, buduće gimnazijalka, koja je godinama aktivna sudionica kreativno-edukativnih radionica u knjižnici.

Predstavila se potom Natali Žergarac, koja je završila 8. razred u OŠ „Ivan Goran Kovačić“ u Starom Petrovom Selu“, dobitnica brojnih literarnih nagrada među kojima je i nagrada ovogodišnjeg Goranovog proljeća „Goran za mlade“, a potom je plesnu točku izvela Hana Mokricki, učenica 4. razreda OŠ Ljudevita Gaja i 3. razreda glazbenog odjela OŠ "Mato Lovrak" članica Plesnog studija Marine Mihelčić.

Zahvljajući djelatnicima Gradske knjižnice, ravnateljici Biljani Dakić i knjižničarima prof. Branku Koliću (viši knjižničar), Mirjani Pranjić, Anki Višić i Renati Matijašević, kao  i Ivana Maričević i Biljana Radoš te njihovim suradnicima-volonterima, 16-u godinu za redom djeca i mladi će se tijekom ljetao okupljati u Knjižnici na veselim, vedrim, kreativim i poučnim radionicama. O tome je, pozdravljajući okupljene na Dječjem odjelu, govorila ravnateljica prof. Biljana Dakić.

Mihaela Đeralj, voditeljica Odsjeka za društvene djelatnosti, je u ime Grada Nova Gradiška, gradonačelnika i njegovih zamjenika pozdravila okupljene i otvorila ovu hvalevrijednu manifestaciju.

-Želim vam čestitati šesnaesti rođendan „Ljeta u knjižnici“. Šesnaest godina nije malo i drago mi je da se uspjela toliko održati u našem gradu, da je postala jedinstvena, nagrađivana i prepoznatljiva manifestacija. Hvala vam na svim aktivnostima koje priređujete za našu djecu. Posebno se želim zahvaliti voditeljima radionica, posebno onima koji to rade volonterski i svoje znanje, iskustvo i kreativnost prenose na djecu tijekom ljetnih mjeseci. Jedan od glavnih ciljeva strategije za djecu na području grada Nove Gradiške je da što kvalitetnije i sadržajnije provode slobodno vrijeme. „Ljeto u knjižnici“ je pravi dokaz za to – kazala je Mihaela Đeraj.

Pozdravne su riječi uputile i Danijela Juranović, ravnateljica POU"M.A.R." kao i Vera Trobić, ravnateljica Dječjeg vrtića NG.

O značaju ovih radionica za djecu govorile su Sandra Petrović i Mirta Anjoš iz Informacijskog centra Europe Direkt Nova Gradiška koji je i ove godine partner Gradskoj knjižnici. Istaknule su kako više godina Europski informacijski centar uspješno surađuje s Gradskom knjižnicom kao suorganizator ove vrlo vrijedne manifestacije i pripremaju zanimljive radionice za djecu u skladu s tematikom koju predstavljaju. Za djecu su za otvorenje manifestacije pripremile radionicu pod nazivom "Ljetno putovanje kroz Europu.

DSCN9931

DSCN9926

DSCN9923

DSCN9921

DSCN9918

DSCN9910

DSCN9907

DSCN9902


DSCN9890

DSCN9885

DSCN9883

DSCN9878

DSCN9876

DSCN9869

DSCN9864

DSCN9860

DSCN9858

DSCN9854

UNITAS WebRadio

R Winamp R WMP

R Real R Quik

AEM logo rad nakladnika

Suradnici

TZGNG logo

 baner.romski portal

 UDD logi

LUNA logo

LAG baner

AEM-logo-banner