PREDSTAVA PIVO, UZ PIVO

POUMAR M G Pivo

Sinoć je u Domu kulture održana predstava Pivo novogradiškog dramskog pisca Mire Gavrana. Uz veliko zanimanje ljubitelja kazališta, posebice njegovih predstava, dvorana Relković bila je ispunjena do posljednjeg mjesta.

Pivo je zanimljiva komedija koja govori o odnosu oca i sina tijekom ljudskog životnog vijeka - šezdeset godina. Autor teksta Miro Gavran s puno  humora i ljudske topline prikazao je prepoznatljive karaktere  koji nas vode kroz suvremene životne situacije koje su mnogi od nas proživjeli s roditeljima ili s djecom.  Zlatko Ožbolt i Jakov Gavran izgradili su u ovoj predstavi uvjerljive životne likove, suptilno  se poigravajući mačističkim mitovima i međugeneracijskim odnosima, vođeni sigurnom redateljskom rukom velike hrvatske glumice Helene Buljan.

Publika je s oduševljenjem popratila predstavu. A glumce i autora Točionica Bošnjak nagradila je pivom koje su mogli konzumirati i svi posjetitelji nakon predstave. Na ovaj način tema predstave pivo i pivo obilježili su lijepu kulturnu večer u Novoj Gradiški.