Nakon gotovo četiri godine s radom počeo novoobnovljeni Dječji vrtić „Radost“ (foto)

Politički potez za čistu peticu i istinsko ulaganje u budućnost 

s radom počeo novoobnovljeni Dječji vrtić „Radost“

U trenutku kada sve više obitelji u potrazi za ,toliko željenim, boljim životom, svakodnevno napušta Slavoniju, a škole s početkom nove godine vrata otvaraju sve manjem broju prvašića.

Ali i u trenutku kada ( pokazuju to i službena znanstvena istraživanja) opasno postajemo izrazito staro društvo, a oni gore, na vrhu, ne znaju ili nemaju sredstava za sveobuhvatnu kvalitetnu depopulacijsku politiku ( pojedina, izrazito (ne) ozbiljna predizborna obećanja o nekoliko tisuća eura za svako novorođeno dijete, shvaćaju to i potpuni ekonomski neznalice, nikako ne drži vodu), otvaranje novog ili renovinarnje starog dječjeg vrtića, događaj je prvorazrednog značaja i za svaku pohvalu .

 

s radom počeo novoobnovljeni Dječji vrtić „Radost“išen jeftinog politikanstva i dnevne demagogije, riječ je o potezu koji osigurava kvalitetnu sadašnjost, ali i argumentirano najavljuje bolju budućnost. Jer, upravo su djeca, oni aktualni klinci koji žive svoje vrtićke dane, ali i svi oni čije vrijeme tek treba stići,  jedina su prava budućnost. „A, upravo su takvi događaji oni zbog kojih je posebno ugodno biti gradonačelnik“, izjavio je prilikom neslužbenog posjeta novobnovljenom Dječjem vrtiću „Radost“ čelni čovjek grada, dodavši u svoj politički životopis hvale vrijedan potez. I koliko god novinarski nastojali izbjeći gradske političke teme i dileme, mudro zaobilazeći svaku vrstu izravne i (ili) neizravne pohvale ili pokude, radilo se o likovima s lijeve, desne ili centralne pozicije ideološkog spektra ( sasvim je svejedno), eto idealne prilike i za prvu, službenu potpuno direktnu pohvalu. Jer, riječ je, uistinu, o kapitalnoj investiciji, ali i potezu aktualne političke vlasti koji bi svaki Novogradiščanin, bez obzira na osobne stranačke preferencije i ( ili) simpatije, odnosno nesimpatije prema gradonačelniku, trebao pozdraviti s posebnim zadovoljstvom. Uostalom, složili se mi ili ne, upravo je trenutna postava u sastavu Bigović-Lukačević-Ban uspješno privela kraju građevinsku „brljavu“, ali i politički problem dug skoro četiri godine, odlučno uzevši stvar u vlastite ruke s ciljem da posao uspješno privedu kraju. Rezultat-prvi puta nakon 1974.godine, a onda i minimalne adaptacije štete nastale razaranjima u Domovinskom ratu, do temelja obnovljen, novim katom obogaćen  suvremeno opremljen prostor nekadašnjeg „starog“ Dječjeg vrtića „Radost“. Bolji poklon uz Dan grada nitko nije mogao ni poželjeti. Uostalom, i nedavno, s pravom zaslužen prestižni status grada-prijatelja djece, itekako nas obvezuje. Osim toga, novouređen prostor u potpunosti pedagoški i didaktički prilagođen onima koji će, već za koju godinu, brinuti i o našoj boljoj budućnosti, svi mali i veliki klinci ovog grada odavno su zaslužili.

S radom počeo novoobnovljeni Dječji vrtić „Radost“

Stoga, ovaj put, s punim pravom, čista petica (uglavnom i najčešće omraženim nam) političarima za pravi potez, a najnovijem Dječjem vrtiću „Radost“ pregršt dobrih želja za još puno, puno radosnih dana. Uostalom, puno je ljepše i jednostavnije odrastati i sanjati u ovakvom prostoru.

 

UNITAS WebRadio On line:09:00-22:00 h Klikni i slušaj

UNITAS WebRadio Nova Gradiška

R Winamp R WMP

R Real R Quik

Openradio banner

HAV banner

Suradnici

 Logo  TZ GNG 1

 baner.romski portal

 UDD logi

LUNA logo

LAG baner