Uspomene ostaju... (foto)

Uspomene ostaju...

Ima jedna bizarno-tragična činjenica u svijetu glazbe prema kojoj, slučajnošću ili nekim drugim providnostima, oni-talentom najveći, odlaze u 27.godini života.

Članovi tog tragičnog kluba su, između ostalih, Janis Joplin, Brian Jones, Jim Morrison, Jimi Hendricks, Amy Winehouse. I da smo, kojim slučajem, puno poznatiji dio tog velikog svijeta, mjesto u klubu zasigurno bi pronašao i on sa svojih 26.godina. Dokaz tome je jednako snažna karizma kojom i danas, osam godina nakon smrti, povezuje fanove s cijelog Balkana, ali i iz brojnih drugih svjetskih zemalja. Tošetu Proeskom, balkanskom pjevačkom princu kako ga je zvala kritika, njegovoj plemenitosti i humanosti, ali i jedinstvenoj sposobnosti povezivanja ljudi, poklonili su se Novogradiščani i Kruševčani, održavajući živom uspomenu , ali i prijateljstvo između Hrvatske i Makedonije. Učinili su to predstavnici grada i Turističke zajednice, rukometni veterani, predstavnica Fan kluba Toše Proeski i gosti-sportaši, sudionici ultra maratona dugog gotovo 900 km, koji simbolično povezuje mjesto Tošetove pogibije i mjesto njegovog rođenja.

Uspomene ostaju...

Ovogodišnji In memoriam dodatno će učvrstiti veze između dvije zemlje i dva grada četverodnevnim posjetom predstavnika Nove Gradiške  Makedoniji. Bit će to prilika za nova prijateljstva, nove suradnje i sjećanje. Na tragu vrijednosti i ideala u koje je i Toše vjerovao, gradeći mostove i spajajući pjesmom.