NG Ljeto 2015. - Rock večer je iza nas (foto)

Mora da ekipa Agencije Novogradiško glazbeno ljeto ima neku opaku špagu s Državnim hidrometeorološkim zavodom. Doduše, o tome  se, već dugi niz godina, onako potiho, kuloraski šuška. 

Doduše, o tome  se, već dugi niz godina, onako potiho, kuloraski šuška.Potvrda da je to stvarno tako stigla nam je sinoć, u četvrtak, prve večeri manifestacije.

Jer, nakon dana u kojemu je kiša pala jedno dvanaj:st puta, noć je osvježenje, ali i vedro nebo. I, kud ćeš boljeg uvoda u 20.gradsku rock priču.  Sve je počelo žestokim hard rock-heavy zvukom za koji su se pobrinuli dečki iz prijateljskog nam Herzogenauracha, okupljeni u bend OCEANIC,  oduševljeni gostoprimstvom, Slavonijom, publikom, hranom, čak i domaćim pivom. Iako većina nas baš i nema doticaja sa suvremenim njemačkim hard zvukom, a , bome, ni jezikom, jednostani nastup OCEANICA pokazao je kako bi ovu ekipu još koji put trebalo dovesti u grad.Dakle, danke Deeutchland, još jednom! A, onda je, hladni četvrtak, sasvim očekivano-zapalila VATRA ! I dokazala kako zna svoj posao! Bilo je tu svega-i sjajne svirke i iznimno dobrog , scenskog nastupa, i vrhunske rasvjete, i Dečakovog koketiranja s curicama, i dugog fotkanja ispred stage-a, i dijeljenja autograma i priča i pričica oko „The voice“ , i rasplesanog „Tanga“ i zanimljivog „Tremola“.... Uostalom, kako je i rekao frontmen benda pozdravljajući publiku- „šišaj more“ ( ovo je, doduše, pomalo cenzurirana verzija), krajnje je vrijeme da rock and roll stigne i na kontinent ! Da ih lagano približavanje mainstreamu, naklonost kritike i nacionalnih radijskih postaja, brojni Porini i rasprodani koncerti nisu ni malo promijenili, ekipa „Vatre“ pokazala je u novogradiškom „green roomu“, prostoru Turističke zajednice u kojoj je smješten i službeni press centar, gdje su, opušteno i sasvim prizemljeno, otkrili novo alkoholno piće, razmijenili nekoliko riječi s čelnim ljudima grada, s osmjehom dočekali razdraganu ekipu klinaca koja je Dečaka upoznala kroz već spomenuti „Voice“, a onda iznimno kvalitetno i profesionalno odradili nastup.  I publiku pripremili za poslasticu večeri-ZABRANJENO PUŠENJE.Iako su u dolasku pomalo kasnili, otprilike onoliko koliko kasni vlak na relaciji Zurich-Zagreb-Vinkovci, sarajevsko-zagrebačke legende pokazali su zašto su legende ovih prostora već 30-ak i kusur godina.Iako ih je novogradiška publika već imala priliku čuti na Glazbenom ljetu, ponovni nastup i ovaj je puta opravdao iščekivanja. Jer, i u kasnim, srednjim godinama ( što god to značilo, obzirom da su godine, ionako, stvar glave) „Pušenje“ je potvrdilo kako ima energije i snage za još par desetaka uspješnih godina na stage-u, ali i kako su antologijski hitovi geneeracija koje su odrastale u nekadašnjoj zajedničkoj državi, dobro poznati i suvremenim klincima.Koncerni rezime prve večeri-ocjena odličan.Isto kao i za atmosferu u gradu, koji je, unatoč višegodišnjim pričama o tome kako je prva večer ljeta, uglavnom, i najlošije posjećena, dokazao kako u krvi i venama nekada urbane sredine, još uvijek teče žestoki rock and roll.

Nastavk slijedi večeras. S, provjereno i dokazanom istinskom slavonskom feštom.Jer, na redu je tamburaška večer. Kišobrane ponesite, za svaki slučaj, i ni pošto ne dozvolite da vam padne šešir na čelo!

UNITAS WebRadio On line:09:00-22:00 h Klikni i slušaj

UNITAS WebRadio Nova Gradiška

R Winamp R WMP

R Real R Quik

Openradio banner

HAV banner

Suradnici

 Logo  TZ GNG 1

 baner.romski portal

 UDD logi

LUNA logo

LAG baner