Pazi što želiš, moglo bi ti se i ostvariti - Osvrt na olujno nevrijeme

Prema čuvenoj novinarskoj tezi kako nije vijest ukoliko pas ugrize čovjeka, nego je vijest priča u kojoj čovjek ugrize psa, mislim kako ni priče o vrućinama tijekom ljeta nikako ne ulaze u oblast vijesti. Jer, potpuno je deplasirano u punom vrhuncu sezone, ( od koje svi, btw, očekujemo financijsko čudo ), dakle, tijekom vrućeg ljetnog mjeseca srpnja, konzumente medijskih sadržaja svakodnevno bombardirati o ljetnim vrućinama. Ljeto je, ljudi i mora biti vruće!!. S druge strane, istom onom logikom iz uvoda, vijest bi, definitivno bio podatak da je, recimo, ovih dana, negdje na Korčuli, pao  snijeg?!

Bilo kako bilo, u ljudskoj je prirodi, ionako, vječno kukanje. Kad je hladno, čekamo ljeto i visoke temperature, kada je vruće, mi bi, baš, da je, samo malo hladnije.I nikad na zelenu granu. Da nas priroda, ipak, često zna i iznenaditi, ali se i pobrinuti za novinarski dobru vijest, dokaz je nevrijeme koje je upravo „protutnjalo“ našim gradom. U svakom slučaju, kažnjavajući nas ili ne, priproda nam je još jednom, u trenu, pokazala svoje opako lice, ali i potvrdila da je uvijek jača od nas. Kiša, grmljavina, ali i led zabrinjavajuće veličine, na žalost, koliko god nas, na kratko, ohladili, zasigurno neće razveseliti ionako, ojađene i osiromašene poljoprivrednike, ali ni brojne domaćice.

Jer, upravo se one u svojim skromnim vrtovima, s pokojom jadnom „gredicom“ povrća, svakodnevno trude  pokrpati skromni kućni proračun, ali , i u skladu sa zdravstvenim napucima premijerove supruge, ugledne nutricionistkinje, prehraniti članove svoje obitelji, slijedeći postulate piramide zdrave prehrane. A oni nalažu najmanje tri porcije voća i isto toliko porcija povrća dnevno. Zbog zdravlja nacije, ali i opstojnosti slavonskog poljoprivrednika, nadajmo se kako temperaturno ugodno osvježenje, ( koje smo, ironično,  toliko priželjkivali posljednjih dana) ipak, gradu nije donijelo veće štete.

UNITAS WebRadio On line:09:00-22:00 h Klikni i slušaj

UNITAS WebRadio Nova Gradiška

R Winamp R WMP

R Real R Quik

Openradio banner

HAV banner

Suradnici

 Logo  TZ GNG 1

 baner.romski portal

 UDD logi

LUNA logo

LAG baner