Deja vu ili već viđeno - Sjednica Gradskog vijeća

 09 07 2015 001

Najprije su, na prethodnoj sjednici Gradskog vijeća, preslagivanjem ranije dogovorenog dnevnog reda, vijećnici SDP-a i HDSSB-a  demonstrirali tko ima stvarnu političku moć u najvišem tijelu gradske vlasti. HDZ je, potom, kolegama vijećnicima, putem izvanredne tiskovne konferencije, unatoč pokušajima destabiliziranja vlasti, odgovorio kako su i dalje za suradnju , ali i podsjetio kako ,već viđena koalicija, SDP-HDSSB, gradu nije donijela ništa dobro. Međusobna prepucavanja, obzirom na predloženi dnevni red,pomalo i očekivana, nastavljena su i na, 15.sjednici Gradskog vijeća, koja, zbog nedostatka kvoruma, nije ni održana

09 07 2015 002

Iako su se, obzirom na niz ključnih tema o kojima su gradski vijećnici trebali raspravljati na 15.sjednici Gradskog vijeća, (uključujući i izvješća o radu najvažnijih gradskih institucija, točki koju su s dnevnog reda prethodne, 14.sjednice, većinom vijećničkih ruku, „skinuli“ SDP-ovci i HDSSB-ovci), ali i posebno zanimljivu, onu o utvrđivanju prijedloga razrješenja sadašnjih članova nadzornih odbora tvrtki u vlasništvu grada i predlaganju novih kandidata iz redova oporbe, na 15.sjednici Gradskog vijeća sazvanoj za četvrtak, 9.srpnja, očekivali povišeni tonovi i žustre rasprave, ne održavanje posljednje sjednice prije ljetnog odmora, sve je iznenadilo.

09 07 2015 003

Naime, od 18 članova Gradskog vijeća, sjednici je, zbog neodazivanja HDZ-ovih vijećnika, nazočilo njih samo 8.Zbog nedostatka kvoruma, predsjedniku Gradskog vijeća, HDSSB-ovom Josipu Mikšiću, stoga nije preostalo ništa drugo nego najaviti kako će nova sjednica biti održana najkasnije  do 3.rujna. Neodazivanje HDZ-ovih gradskih vijećnika sjednici, SDP-ovcima i HDSSB-ovcima dalo je novog povoda za javno izražavanje nezadovoljstva radom, najprije gradonačelnika, a potom i vijećnika HDZ-a, iako će priliku za konkretna „prozivanja“ morati sačekati do prvog slijedećeg aktualnog sata početkom jeseni.Do tada, sve izraženija neslaganja između pozicije i opozicije, uz kontinuirane pokušaje demonstriranja tko ima stvarnu političku moć u Gradskom vijeću, bit će nastavljena. Na sreću, nadajmo se bez većih potresa za grad koji je, i bez takvih odnosa, financijski i gospodarski, u nezavidnoj situaciji. Možda godišnji odmori „ohlade“glave i uvedu nas u politički korektnu novogradišku jesen.