„Gajevci“ od sada-dijamantni! - Svečanost dodjele dijamantnog statusa eko škola OŠ“Ljudevita Gaja“ (foto)

gajeva os ulazna

Koncpirajući svečanost poput dinamične radjske emisije učenici i nastavnici Osnovne škole „Ljudevita Gaja“ još su nam jednom očitali lekciju iz kreativnosti i pokazali zašto su istinska škola za 21.stoljeće.

Radijska emisija u kojoj je“gostovala“ ravnateljica škole, profesrica Helena Kudra bila je i prilika da se Gajevci cijelom gradu s ponosom pohvale novostečenim dijamantnim statusom eko-škola koji im je u mjesecu svibnju dodijeljen na svečanosti uručenja zelenih zastava i obnove statusa Međunarodne Eko- škole.

Ove je godine, uz našu najstariju zelenu školu, posebno nagrađena i  lokalna zajednica, grad Nova Gradiška, koja eko program podržava dugih 15 godina.Međunarodne Eko-škole su program osmišljen za provedbu smjernica odgoja i obrazovanja za okoliš na razini čitavih škola. Program Eko-škola jasno određuje i usmjerava način na koji se nastavni sadržaji o zaštiti okoliša, koji su dio redovnog nastavnog plana i programa, primjenjuju u svakodnevnom životu škole, a u Hrvatskoj ga uspješno provodi udruga „Lijepa naša“. Program je to u kojemu sudjeluju brojni dječji vrtići, osnovne i srednje škole, a od ove godine pridružila se i jedna visokoškolska ustanova, a upravo je naš grad jedan od rijetkih koji u eko programu ima sve obrazovne institucije.Svečanost je bila prigoda da učenici Osnovne škole „Ljudevita Gaja“ pokažu i svoja glazbena, plesna i recitatorska umijeća, ali i nagrade najuspješnije učenike, dobitnike priznanja ovogodišnjih lokalnih, županijskih i državnih natjecanja.UNITAS WebRadio On line:09:00-22:00 h Klikni i slušaj

UNITAS WebRadio Nova Gradiška

R Winamp R WMP

R Real R Quik

Openradio banner

HAV banner

Suradnici

 Logo  TZ GNG 1

 baner.romski portal

 UDD logi

LUNA logo

LAG baner