Strateški cilj Turističke zajednice grada Nova Gradiška- stvoriti destinaciju ugodnu za boravak turista

Najveću atraktivnost i konkurentnost trebali bi imati odmorišni turizam, obiteljski, kulturni turizam i turizam doživljaja (manifestacije i događanja).

-Sa žaljenjem mogu reći da ova godina, kao i mnogima u RH, nije bila uspješna. Zbog korona krize nismo mogli organizirati i održati najveće manifestacije „NG glazbeno ljeto“ i „Advent u našem gradu“ kojega smo prošle godine obogatili i novim sadržajima na otvorenom, u našem Gradskom parku i planirali i nove sadržaje za ovogodišnji. Ipak, prilagodili smo se novonastalim uvjetima i upriličili kulturno-glazbene događaje u Gradskom parku zajedno sa Pučkim otvorenim učilištem „Matija Antun Relković“ i Gradskom glazbom tako da smo našim sugrađanima podarili kulturno ljeto, naravno, uz poštivanje svih epidemioloških mjera.

Što se tiče dolazaka i noćenja bilježimo pad, ali što se tiče planiranja daljnjih sadržaja ostvaruju se u skladu sa novom metodologijom koje je propisalo Ministarstvo turizma i Hrvatska turistička zajednica. Ovim putem bih pohvalila i novu ministricu i njezine inicijative i aktivnosti u kratkom roku, kao i sve što čini za TZ pogotovo na kontinentu- rekla nam je u razgovoru Dinka Matijević, direktorica Turističke zajednice grada Nova Gradiška.

Vrijeme je Turistička zajednica itekako dobro iskoristila za aktivnosti vezane uz promociju. Otisnuta je nova brošura Nova Gradiška-Novi doživljaj- na 36 stranica, na tri jezika-hrvatski, njemački, engleski. Izradili su i Interaktivnu tirističku kartu grada koja će uskoro biti postavljena u jednom od displaya i svaki će sadržaj bit obilježen QR kodom te će ga gost, uz pomoć mobitela, moći otvoriti, informirati se o svemu što ga zanima. Moći će skinuti i cijelu kartu na mobitel te birati što će posjetiti, vidjeti i vrlo lako, s obzirom na dostupnost svih potrebnih podataka, uspostaviti kontakt mailom ili telefonom sa institucijama i ustanovama čije sadržaje bi želio upoznati.

Turistička zajednica grada Nove Gradiške 15. prosinca je elektroničkim putem održala sjednice turističkog vijeća i skupštine, na kojima je usvojen i donesen Plan i program rada za 2021. godinu.

-Cilj postojanja Turističke zajednice grada je razvijanje svijesti o važnosti i gospodarskim, društvenim i drugim učincima turizma, te potrebi i važnosti očuvanja i unapređenja svih elemenata turističkog proizvoda. Za ostvarenje ovih ciljeva propisane su zakonske zadaće.

Za Turističku zajednicu grada Nove Gradiške strateški cilj je stvoriti destinaciju ugodnu za boravak turista. Najveću atraktivnost i konkurentnost trebali bi imati odmorišni turizam, obiteljski, kulturni turizam i turizam doživljaja (manifestacije i događanja).

U skladu s novom metodologijom planiranja propisanom od strane Ministarstva turizma donesen je Plan koji predstavlja nastavak ranijih aktivnosti usmjerenih na unapređenje turističkog proizvoda, stvaranje turizma doživljaja, nadogradnju postojećih promotivnih aktivnosti, te posebnim naglaskom na podršku turističkoj industriji.

Tijekom 2021. godine planirane aktivnosti, usmjerit ćemo na: razvoj turističkih proizvoda, gdje se očekuje realizacija kandidiranog projekta Poučna staza Slavča, zatim pokretanje sustava za označavanja kvalitete u ugostiteljskim objektima, razvoj turističkih događanja (susret novinara, influencera, blogera koji se bave putovanjima, hranom, life styleom), subvencioniranje turističkih agencija za izradu itinerera i organizirano dovođenje turista na područje grada Nove Gradiške.

Jedna od značajnih aktivnosti je pokretanje sustava upravljanja kvalitetom te poticanje svih dionika u turizmu na izvrsnost, na svim razinama turističke ponude u destinaciji.

Uvest će se sustav nagrađivanja, godišnje turističke nagrade, u različitim kategorijama.

Promotivne aktivnosti provodit će se sukladno trendovima na globalnom turističkom tržištu, najvećim dijelom kroz internetske kanale (društvene mreže i web stranice).

Oglašavanje u vašim medijima nastavit će se sukladno našim potrebama i dogovorima, te koristim ovu priliku kako bih se zahvalila na vašoj podršci i odličnoj suradnji. Zahvaljujući vama, povećana je vidljivost turističke zajednice te informiranost građana o djelatnosti TZGNG i turističkim projektima- istaknula je Dinka Matijević dodajući ujedno i čestitku uz dobre želje svima uz Božićne i Novogodišnje blagdane.

 AEM banner

WEBRADIO OFF LINE

UNITAS WebRadio Nova Gradiška

R Winamp R WMP

R Real R Quik

Openradio banner

HAV banner

Suradnici

 Logo  TZ GNG 1

 baner.romski portal

 UDD logi

LUNA logo

LAG baner