Održana Početna konferencija Programa zapošljavanja žena u općinama Davor, Dragalić i Vrbje II

Nositelj ovoga projekta je Gradsko društvo Crvenog križa Nova Gradiška u čijem prostoru ga je 15. prosinca i predstavio ravnatelj Franjo Pavlović.

Program je odobren 23. srpnja 2020. godine na temelju 5. Odluke o financiranju Ministarstva rada i mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava potpisan je 4. rujna ove godine između spomenutoga Ministarstva kao Upravljačkoga tijela i Ureda za financiranje i ugovaranje projekata EU Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje kao Posredničkog tijela razine 2 s jedne strane te Hrvatskog Crvenog križa-Gradskog društva Crvenog križa Nova Gradiška kao korisnika.

Projekt je odobren u sklopu Programa „Zaželi-program zapošljavanja žena“, traje 18 mjeseci, a ukupnu vrijednost u iznosu 4.998,040,00 kuna u potpunosti financira Europska unija iz Europskoga socijalnoga fonda.

Partneri ovoga projekta su: Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Slavonski Brod, Centar za socijalnu skrb Nova Gradiška te općine Davor, Dragalić i Vrbje.

Program je usmjeren na zapošljavanje 58 teže zapošljivih žena s ciljem unaprjeđenja njihovoga radoga potencijala. Svaka žena pruža pomoć i podršku za 6 krajnjih korisnika, a skrbit će i brinuti za ukupno 348 starijih i nemoćnih osoba.

Ujedno će korisnicima biti podijeljeno ukupno 4. 176 paketa sa higijenskim potrepštinama.

Tijekom provedbe Programa 58 žena steći će i 12 mjeseci radnoga iskustva, nova znanja kao i radne sposobnosti i vještine koje će im olakšati daljnje zapošljavanje, a prijavitelj na ovaj način pozitivno utječe i na izgradnju i jačanje ljudskih potencijala na lokalnom tržištu rada. Dugoročni cilj su pozitivne promjene u smislu poticanja socijalne inkluzije ranjivih skupina društva.

Nazočni su Početnoj konferenciji ovoga Programa, uz novinare, bili i Ernestina Straga Šašić iz LAG-a Zapadna Slavonija, Ivica Marjanović pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela općine Davor, kao i koordinatorice projekta Marta Matošević iz Davora i Kristina Arić iz Nove Gradiške. U tehničkom dijelu realizacije prezentacije Programa sudjelovao je Dominik Gubić, referent DDK i za humanitarnu pomoć u Gradskom društvu Crvenog križa, a u organizacijskom dijelu i Almira Čar, administrativna djelatnica u Gradskom društvu Crvenog križa Nova Gradiška.

AEM banner

WEBRADIO OFF LINE

UNITAS WebRadio Nova Gradiška

R Winamp R WMP

R Real R Quik

Openradio banner

HAV banner

Suradnici

 Logo  TZ GNG 1

 baner.romski portal

 UDD logi

LUNA logo

LAG baner