Zamjenici gradonačelnika, Borislav Vidošić i Ivana Trupina, održali konferenciju za novinare

Učinjeno je to 24. rujna u velikoj Gradskoj vijećnici, a s pozicije zamjenika gradonačelnika, ovlaštenoga od strane gradonačelnika  za obnašanje poslova koje je on obavljao, govorio je Borislav Vidošić.

  

Kako je istaknuo, imao je potrebu upoznati  građane sa funkcioniranjem Grada u novonastalim okolnostima bez, kako je napomenuo, davanja izjava o istrazi. Punomoć  koju mu je gradonačelnik  dao, ovjerena je, naglasio je, kod Javnog bilježnika i u skladu je sa zakonom.

 -Svjedoci smo ovog nemilog događaja koji se dogodio s četvrtka na petak. U petak, kada je došlo do uhićenja  našega  gradonačelnika, bio sam s njim do zadnjeg trenutka. Apsolutno ne bih htio komentirati te trenutke. Jedino što mogu reći da smo svi mi, kao Gradska uprava i kao gradski vijećnici, s kojima sam sutradan održao sastanak, sigurni i uvjereni da je naš gradonačelnik nevin i da ovo što mu se pripisuje apsolutno nema nikakve veze. On će tu svoju nevinost, na žalost morat dokazivat, a ne da oni dokažu da je on kriv. Očekivali smo da će biti 48 sati u pritvoru, međutim, istražni sudac mu je odredio mjesec dana istražnog zatvora. U tih mjesec dana  ćemo vidjeti što će se dešavati.  Ono što se zna da protiv gradonačelnika  ima 19  svjedoka  od kojih je 17 iz  gradske uprave iz komunalnog odsjeka što apsolutno nema nikakvu težinu.

Prvi dan na televiziji  odvjetnik je rekao da je blizu ostavka gradonačelnika.  Mogu reći da nije dao ostavku i ne znamo da li će ju dati i kada. Danas je kod njega njegov odvjetnik.  Nemili događaj više ne bih htio  komentirati.  Nadam se da ćemo se pozitivno izvući iz ove situacije i da će gradonačelnik dokazati nevinost u koju smo uvjereni, a vjerujem i velika većina  građana.

Nadamo se da gradonačelnik neće dati ostavku, a ono što mogu reći je da izbora neće biti, a ni povjerenika.

O funkcioniranju Grada

Što se tiče funkcioniranja grada mogu reći da je gradonačelnik  u petak kada mu je skinut imunitet i dok smo bili zajedno, donio odluku  i dao Punomoć da ga ja zamjenjujem u njegovom odsustvu, dakle da imam pravo potpisa i nastavim obnašati sve poslove koje je on obnašao.

Ukoliko dođe do ostavke  gradonačelnika zakonski je određeno tko dalje vodi grad. Nadamo se da gradonačelnik neće dati ostavku što sa sigurnošću ipak ne možemo tvrditi. 

Zauzeli smo stav, svi mi koji smo njegovi suradnici u uskim krugovima, da će se svi projekti koji su započeti u gradu i nastaviti. Grad će i dalje funkcionirati onako kako je funkcionirao i prije ovog nemilog događaja.

Proučili smo zakon i nadam se da naša pravna služba to sve zna. Punomoć  koju je gradonačelnik  dao ovjerena je kod Javnog bilježnika i sve je u skladu s zakonom. Ako dođe do ostavke gradonačelnika  postoje pravni akti koji kažu na koji način i tko dalje vodi Grad. Izbora neće bit, neće bi ni povjerenika.

Sjednica Gradskoga vijeća u listopadu

U listopadu ćemo imati prvu sjednicu  Gradskog vijeća bez gradonačelnika i na njoj usvojiti polugodišnje izvješće i prvi rebalans. Pripremat ćemo se za studeni kada ćemo donijeti  novi proračun  za 2021. godinu. Na toj ćemo sjednici, prije svečane sjednice u povodu Dana grada, donijeti Odluku o dodjeli gradskih priznanja, a polovicom prosinca planiramo još jednu sjednici Gradskog vijeća i usvojiti rebalans  proračuna.

Grad će i dalje funkcionirati kao i prije. Nastavit ćemo sve projekte koje je gradonačelnik  zamislio, ništa se  neće prekinuti , a očekujem da će se proračun napuniti kako planiramo i da ćemo sve financijski uspjeti  realizirati.

Nastavak projekata

Nastavljaju se projekti Gradske vijećnice, stavljanja u upotrebu bivše  robne kuće, projekt izgradnje  bazena koji smo obećali napravit. Nadamo se da će se sporni projekt BIOSOLA nastaviti. Tko će biti izvođač radova i hoće li se ponoviti  Javna nabava to ćemo vidjeti.

Grad je proveo Javnu nabavu i određene ja tvrtka iz Zagreba da to obavi za Grad. Što se tiče Biosola  nije potpisana nikakva odluka, a  ni ugovor s tvrtkom gospodina Peteka da će izvoditi radove. Bile su dvije ponude od kojih jedna nije prošla jer nije imala potpunu dokumentaciju. Preispitat ćemo naše mogućnosti. Idući tjedan 30. rujna imamo sastanak  u Ministarstvu. Partneri smo u projektu sa Gradom Šapcom, imamo obveze i ne možemo iz tog projekta samo tako izaći. Vidjet ćemo koje su naše mogućnosti, hoće li biti poništen Natječaj i hoće li  se provesti novi Natječaj i nova Javna nabava.  To ćemo znati nakon sastanka u Zagrebu. Termin smo dobili 30. rujna u 13 sati predstavnici grada, voditelji projekta, predstavnici grada Šapca. Vidjeti ćemo kako će se projekt nastaviti, ali naravno da ćemo ga nastaviti –istaknuo je, odgovarajući na pitanja novinara, Borislav Vidošić, zamjenik gradonačelnika.

UNITAS WebRadio On line:09:00-22:00 h Klikni i slušaj

UNITAS WebRadio Nova Gradiška

R Winamp R WMP

R Real R Quik

Openradio banner

HAV banner

Suradnici

 Logo  TZ GNG 1

 baner.romski portal

 UDD logi

LUNA logo

LAG baner