Stožer civilne zaštite Grada Nova Gradiška dobio donaciju maski

U prostoru Gradske vijećnice grada Nova Gradiška Stožer civilne zaštite koji radi i na izdavanju Propusnica 27. ožujka dobio je donaciju zaštitnih maski novogradiške tvrtke „Moding“.

Naime, kako smo saznali od Ivana Marića, vlasnika tvrtke, prije nekoliko dana i oni su počeli sa šivanjem zaštitnih maski, a u kontaktu su i sa tvrtkama koje se bave šivanjem zaštitne opreme za zdravstvene djelatnike o čemu i oni ozbiljno razmišljaju.

-Pokušavamo na sve načine pronaći rješenje i pokrenuti i tu proizvodnju-istaknuo nam je u razgovoru.

U „Modingu“ radi 35 djelatnika, od čega su 34 žene i, kako nam je rekao naš sugovornik, nikome nema namjeru dati otkaz.

I Marić je podnio Zahtjev za sredstva za minimalne plaće radnika. Kaže kako nije baš zadovoljan dosadašnjim predloženim Mjerama Vlade RH, ali i da očekuje, kao i svi, drugi dodatni pakete Mjera gospodarstvu.

-Na prvu se ove predložene Mjere čine dobre, ali kada se dublje prouče, zapravo nisu –rekao nam je naš sugovornik.

Također je dodao i slijedeće:

-Donacije smo ponudili i drugim ustanovama, došao sam i u Grad i želimo da se maske podijele i starijima i ukoliko treba Gradu napravit ćemo ih još.Tko bude pitao spremni smo donirati.

Na pitanje kako će se oni financijski „pokriti“ odgovorio je:

-Ove donacije do sada su male količine u odnosu na ono što mi radimo. Mi smo veliki pogon, radimo za velike firme i velike količine. A svi koji trebaju manje količine mogu se javiti Stožeru-rekao nam je Ivan Marić.

Osim ove spomenute donacije, Gradski stožer civilne zaštite dobio je odmah na početku uvedenih zaštitnih Mjera donaciju Gradskog društva Crvenog križa od 50 maski.

Treba napomenuti kako djelatnici Odsjeka za društvene djelatnosti Grada obavljaju sve administrativne poslove za Stožer civilne zaštite grada Nova Gradiška.

PONUDA ZA POMOĆ STIŽE I OD VUČNE SLUŽBE „Auto Klarić“

-U ovim teškim vremenima dajemo se na raspolaganje besplatnom Vučnom službom za potrebe vozila Hitne medicinske pomoći, Policije, vatrogascima, kao i Kriznom stožeru civilne zaštite, također i medicinskom osoblju na području Nove Gradiške do pobjede koronavirusa – Auto Klarić-Vučna služba, Ulica kralja Zvonimira, Nova Gadiška- prenio nam je poruku Milan Tomljanović iz Civilne zaštite Grada NG.

UNITAS WebRadio On line:09:00-22:00 h Klikni i slušaj

UNITAS WebRadio Nova Gradiška

R Winamp R WMP

R Real R Quik

Openradio banner

HAV banner

Suradnici

 Logo  TZ GNG 1

 baner.romski portal

 UDD logi

LUNA logo

LAG baner