OBNG - Naputak pacijentima kod kojih postoji sumnja na infekciju virusom COVID-19

Ovaj naputak odnosi se na osobe kod kojih postoji sumnja na infekciju koronavirusom,

te osobe koje su u zadnjih 14 dana prije ulaska u Hrvatsku boravile na području zahvaćenom epidemijom koronavirusa ili su bile u kontaktu s oboljelima od koronavirusa i dolaze na daljnje zbrinjavanje u Opću bolnicu Nova Gradiška.

U ovom trenutku, prema navodu Kriznog stožera Ministarstva zdravstva, zaraženim područjima smatraju se sljedeće države i pokrajine: Kina, Južna Koreja, Hong Kong, Japan, Singapur, Iran, Italija i okrug Heinsberg u Njemačkoj saveznoj drzavi North Rhine-Westphalia.

Osobe koje imaju povišenu temperaturu, kašalj i poteškoće s disanjem, a tijekom zadnjih 14 dana i prije početka simptoma su bile u zaraženim područjima ili u bliskom kontaktu s oboljelima od koronavirusa te su upućene u Opću bolnicu Nova Gradiška, od nadležnih liječnika, obavezno se najprije javljaju portiru koji će ih uputiti gdje se trebaju javiti.
Molimo osobe kod kojih postoji sumnja na infekciju koronavirusom da ne ulaze samostalno u bolničke prostore (hodnike, odjele, čekaonice) te prije dolaska u zdravstvenu ustanovu, po mogućnosti, prekriju usta i nos zaštitnom maskom, maramicom, salom...
Molimo sugrađane da se pridržavaju navedenog naputka kako bi spriječili moguće širenje infekcije.