Uz Međunarodni dan žena darivali karanfile

Forum žena novogradiškoga SDP-a u povodu Međunarodoga dana žena Novogradiščankama je darivao karanfile.

Ovu tradicionalnu čestitku upriličili su 7. ožujka u središnjoj gradskoj ulici i njome ugodo iznenadili žene, koje su nam u razgovoru potvrdile kako su Dan žena, 8. ožujak uvijek obilježavale i slavile.

Bila je ovo prilika i za podsjećanje na povijesne dane borbe žena za svoja prava, ali i činjenicu da je i u današnje vrijeme to nužno.

Iako pomaka ima, ipak je ravnopravnost spolova daleko od idealnoga i, na žalost, još uvijek nailaze na predrasude i različite prepreke.

-Pod novim vodstvom nastavljamo dugogodišnju tradiciju Foruma žena Gradske organizacije SDP-a Nova Gradiška. Okupio se velik broj žena koje su nam došle pomoći, pripremiti i podijeliti karanfile našim sugrađankama. Lijepo je što nas se i muškarci sjete na ovaj dan, koji je više od stotinu godina aktualan i poznat po borbi za prava žena, ali i prilika da govorimo o ženama i njihovom položaju u društvu koji nije zadovoljavajući i može i moa biti bolji – rekla nam je u razgovoru Marija Bradašić Mikolčević.
Ukazala je i na potrebu da se uvažava i glas žena u ruralnim sredinama, da ih se poštuje te istaknula kako sve žene, bez obzira gdje živjele i radile, trebaju moći ostvarivati svoja prava.

Ženama novogradiškoga Foruma pridružili su se i karanfile dijelili i gradonačelnik i saborski zastupnik Vinko Grgić, kao i njegovi zamjenici Ivana Trupina i Borislav Vidošić, a uz njih je bila i dr. Ljepša Rakas Vujčić, predsjednica Gradskog vijeća grada Nova Gradiška.

DSCN9920

DSCN9923

DSCN9925

DSCN9926

DSCN9927

DSCN9929

DSCN9930

DSCN9931

DSCN9932

DSCN9933

DSCN9934

DSCN9935