Europe direct uz dan Europe (foto)

EU direct NG logo

Kako smo ovaj tjedan ušli u tjedan obilježavanja Dana Europe, tako su se i u Europe direct centru Nova Gradiška aktivno uključili u prezentaciju Europske unije i svih prednosti  koje građani mogu koristiti a još su relativna nepoznanica za nas koji smo stanovnici i građni Europe.

U utorak uz biciklijadu koja je organizirana za sve šrednjoškolce u prostoru industriskog parka Nova Gradiška  održan je okrugli stol na temu: „Mogućnost školovanja u drugim državama članicama EU". Učenicima je omogućeno razgledavanje Centra i preuzimanje informativno-promidžbenog materijala o Europskoj uniji.

Europa Direct Dan-EU

Već idućeg dana uz suorganizaciju sa LAG-om „“Zapadna Slavonija“ u gradu na promotivnom štandu zainteresiranim prolaznicima  su dijeljeni pomotivni matrijali uz odgovaranja na postavljena pitanja o mogućnostima koje su nam otvorene kao 28 članici EU.

Europa Direct Dan-EU

Tjekom današnjeg prijepodneva došao je red i na naše najmlađe sugrađane te su djelatnice Europe direct-a sa tetama iz vrtića organizirale je edukativnu radionicu za klinceze i klince.

Europa Direct Dan-EU

Radionica  se sa sastojala u tome da su dobili bojice i papire na kojima su djeca prepoznavla i svojom kreativnošču oslikvala i bojala zastave svih dvadeset i osam država člnca Europske unije.