Djeca „zavladala“ Gradom

Tadicionalnom dječjom pokladnom povorkom počeli su Pokladni dani u Novoj Gradiški.

A mnoštvo veselih, maštovito maskiranih mališana dječjih gradskih vrtića i škola (1. i 2. razredi OŠ Ljudevita Gaja i 3. i 4. OŠ „Mato Lovrak) te gosti iz Tisovca, dječji podmladak DVD-a Tisovac, uz pratnju učiteljica, nastavnica, odgojiteljica, prošli su središnjom gradskom ulicom predvođeni Gradskom glazbom Nova Gradiška i uz pjesmu i ciku stigli do gradske pozornice na kojoj su se brojne skupine i predstavile.

U ime organizatora,Društva naša djeca grada Nova Gradiška, sve sudionike, njihove roditelje, bake, djedove, prijatelje, pozdravila je volonterka DND-a, Sanja Kovarbašić Ferković, poželjela im puno pjesme, veselja, zabave. Zahvalila je ujedno Gradu i TZ na pokroviteljstvu, kao i na velikom trudu uloženom u provedbu ove manifestacije vjernim suradnicima DND-a: Dječjem vrtiću NG, gradskim osnovnim školama, Dječjem gradskom vijeću, Dječjem Forumu, roditeljima, volonterkama i volonterima DND-a.

A kako bi djeca mogla zavladati Gradom-prijateljem djece valjalo je predati veliki ključ Grada dječjoj gradonačelnici Emi Katičić. Učinio je to Borislav Vidošić, zamjenik gradonačelnika i poželio našim najmlađima puno veselja i dobre zabave te ujedno pozvao i na sudjelovanje u velikoj pokladnoj povorci 23. veljače. Ema je dječjim maškarama poručila da ove pokladne dane provedu uz pjesmu i ples te da svojim veseljem dozovu proljeće.

I predstavljanje maskiranih skupina moglo je početi.

Na pozornicu su najprije stigla „Strašila“ starije vrtićke skupine „Pčelice“ gradskog vrtića „Radost“ sa odgojiteljicama Željkom Šebalj i Ivom Pereglin. Potom je uslijedio nastup princeza i prinčeva gradskog vrtića „Maslačak“- straija skupina, u pratnji odgojiteljica Jasminke Klikić, Blanke Adam i Tanje Mihovilović.

Predstavili su se i polaznici predškole Dječjeg vrtića „Radost“ sa odgojiteljicom Ivanom Sekulić. „Izdaleka“ su doputovale i „Žirafice“ –predškolci Dječjeg vrtića „Maslačak“ i njihova odgojiteljica Martina Mihaljevć.

Iz OŠ Ljudevita Gaja stigla je skupina kišnih oblaka, učenici 2.a i 2. b razreda sa učiteljima Franjom Barićem i Đurđom Kaksa, a potom i veseli klaunovi iz 3. a razreda sa učiteljicom Kosjenkom Čalušić.

Predstavila su se i „strašila iz bakinoga vrta“ – učenici 3. b razreda OŠ Ljudevita Gaja s učiteljicom Jasminkom Roknić.

Na pozornici su se rasplesale i vesele kornjače iz 3. c razreda škole Gaj s učiteljicom Melitom Radosavljević.

A potom je uslijedio i nastup skupine crnaca iz „plemena Tisa“- podmladak DVD-a Tisovac. Dječji podmladak ovoga društva broji 31. člana. Pleme je dobilo naziv po drvetu tisa, po kojemu je ime dobilo i selo iz kojega su došli. I oni su, zajedno sa svojim voditeljicama Magdalenom Jelić i Katarinom Matošić, razveselili svoje vršnjake, ali i odrasle na središnjem gradskom trgu.

Plesna skupina „Klimaj vamo-klimaj tamo“ –učenici 3. a razreda OŠ „Mato Lovrak“ sa učiteljicom Irenom Barić poručili su da svakoga dana uživamo u glazbi i barem malo zapjevamo i zaplešemo i bit ćemo zdraviji.

Učenici 3. c razreda OŠ „Mato Lovrak“ i njihova učiteljica Ivana Šokić odlučili su oživjeti jednu od najstarijih računalnih igara-Packman.

Pozornicom su se prošetali i pingvini- 3.d, ne sa Madagaskara, već iz Lovraka u pratnji učiteljice Romane Mazulović Šeba.

A da su domine još aktualne i da ih djeca vole igrati potvrdila je i skupina „domina“-učenici 4.a i 4. b razreda OŠ „Mato Lovrak“ i njihove učiteljice Jelena Golubić i Nikolina Dautović.

Učenici 4.c škole Lovrak i njihov učitelj Miroslav Ruškan vole rock and roll i poručili su „mi izlazimo van da bismo svirali po cijeli dan, volimo rock and roll, to je naš san“.Ovi mali rockeri u pratnji učiteljice Jelene Golubić počastili su svirkom i pjesmom „Stojin na kantunu“.

Djetelina sa četiri lista je simbol sreće, a okupljeni su zaplesali i zapjevali i sa srećonošama iz 4. d OŠ „Mato Lovrak“ i njihovom učiteljicom Ivanom Marković.

Za odličnu glazbu i ton pobrinuli su se, vjerni DND-u NG, Željko Ivanišević i Srećko Žemba, a kao i uvijek, kroz program su odlično vodile Iva i Melani.

I ove godine počastili su organizatori krafnama i toplim čajem, a da nitko ne bi ostao bez napitka i pokladne slastice pobrinule su se „Šapice“, vijećnici Dječjeg gradskog vijeća koji su svojim kostimima u skladu s nazivom skupine simbolično najavili projekt i kampanju koju će provesti kako bi pomogli nezaštićenim i nezbrinutim životinjama u našemu gradu.

-Izuzetno smo sretni i zadovoljni i ovogodišnjom Dječjom pokladnom povorkom koja je, kao i uvijek, uvertira u pokladne dane u nešemu gradu. Imali smo izuzetno lijep i sunčan dan što je izmamilo i dosta naših sugrađana u Grad i sve je doista bilo lijepo i veselo baš kao što i treba biti za maškare. Pozitivno sam se iznenadila dolaskom djece i mladih iz DVD-a Tisovac i drago mi je da su nam se pridružili. Nadam se da će se slijedećih godina odvažiti i drugi, uglavnom su svi pozvani i dobro su nam došli- rekla nam je u razgovoru i prof. Natalija Golovrški, jedna od vrijednih volonterki DND-a Nova Gradiška. Zahvalila je na suorganizaciji ove manifestacije školama, vrtićima, odgojiteljicama, učiteljicama i učiteljima, ravnateljicama, roditeljima, bakama i djedovima, DVD-u Tisovac, Gradskoj glazbi, toncima Željku i Srećku, Gradu NG Turističkoj zajednici, volonterima Društva naša djeca, kao i malim volonterima –vijećnicima Dječjeg gradskog vijeća i članovima Dječjeg foruma.

U nedjelju 23. veljače dobro ste došli i u veliku pokladnu povorku koja tradicionalno kreće iz Male u 14 sati. Okupljanje je sat prije, a predstavljanje maskiranih skupina bit će na središnjoj gradskoj pozornici.

AEM banner

UNITAS WebRadio On line:09:00-22:00 h Klikni i slušaj

UNITAS WebRadio Nova Gradiška

R Winamp R WMP

R Real R Quik

Openradio banner

HAV banner

Suradnici

 Logo  TZ GNG 1

 baner.romski portal

 UDD logi

LUNA logo

LAG baner