Potpisan ugovor o izvođenju radova u sklopu projekta „Ulaganje u infrastrukturu Industrijski park Nova Gradiška“

Učinili su to gradonačelnik i saborski zastupnik Vinko Grgić i Marina Opačak Bilić, direktorica tvrtke Felix regulacija iz Slavonskog Broda, tvrtke koja će radove i izvesti.

Nazočni su bili i Ivana Trupina zamjenice gradonačelnika za gospodarstvo, glavni inženjer i voditelj radova Ivica Vuletić, predstavnici Industrijskoga parka, kao i TZ u čijem prostoru je i upriličeno potpisivanje ugovora. 

-Radi se o projektu koji za cilj ima proširenje postojeće infrastrukture  čime će se stvoriti preduvjeti za povećanje konukurentsnosti gospodarstva u našem gradu. To je proces kojega smo pokrenuli 2017. godine, prijavili taj projekt prema Ministarstvu gospodarstva, a cijela evaluacija i razrada dokumentacije trajala je dvije godine. Ova 2020. je godina u kojoj ćemo i provesti projekte koje smo si zacrtali. Neposredno je ovaj projekt povezan i veliki utjecaj ima i na projekte koje trenutno provodimo u Industrijskom parku, a to su:izgradnja Tehnološkog inkubatora, CEKOM-a  i BIOSOL-fotonaponske elektrane. Vrijednost mu je 6,3 milijuna kuna, a izgradit ćemo prometnicu, vodovod, vodoodvodnju. Ovom prigodom zahvaljujem Ministarstvu gospodarstva koje je s oko 11. milijuna kuna doprinijelo razvoju gospodarstva u našem gradu, a u naš Industrijski park od 2002. godine imamo oko 55.milijuna kuna koje su namijenjene također razvoju gospodarstva. Čestitam svim sudionicima na projektu, a to su Alfa inženjering, kao stručni Nadzor i Felix regulacija kao izvođač radova uz želju da naša suradnja bude fer i korektna prema našim posredničkim tijelima koje ćemo izvještavati o projektnim aktivnostima- rekla je Ivana Trupina, zamjenica gradonačelnika, koja je ujedno moderirala uvodni dio prije potpisivanja samoga ugovora.

Također je dodala kako je Grad Nova Gradiška u 2020. godini pripremio 15. milijuna kuna za razvoj gospodarstva, za već spomenute velike projekte u Industrijskom parku, a od toga ide milijun kuna i na projekte za razvoj malog i srednjeg poduzetništva. – Ovu godinu započinjemo s realizacijom projekata na kojima radimo već dvije, dvije i pol godine od kada smo preuzeli mandat. Dakle ono što smo zacrtali sada dolazi u realizaciju- dodala je Ivana Trupina. 

-Ovo je još jedna veliki dan za naš grad i još jedan veliki projekt za Industrijski park koji se uz autocestu proteže u dužini od 3 kilometra. Već je 60 % izgrađen na dijelu južno od postojeće ceste u širini od 250 metara. Upravo ta izgrađenost bila je razlog zašto je Ministarstvo državne imovine dodijelilo Gradu Nova Gradiška još 44 hektara zemljišta sjeverno od ceste. Zbog toga je nužno izgraditi nastavak ceste u dužini od jednog kilometra sa vodovodom i kanalizacijom. Time će u cijelosti biti izgrađena komunalna infrastruktura u Industrijskoj zoni. Projekt je kandidiran i za njegovu provedbu su dobivena sredstva. Ukupna vrijednost  je 6,3 milijuna kuna, od čega su bespovratna sredstva 5,3 milijuna kuna, što je 85 % od ukupne vrijednosti. Ostala sredstva osigurava Grad Nova Gradiška. Projekt će se realizirati u roku od devet mjeseci. Cilj mu je povećanje postojeće infrastrukture za 7.350 kvadratnih metara, kako bi se privukle nove investicije, povećala konkurentnost Industrijske zone i potaknuo razvoj poduzetništva u Industrijskom parku- istaknuo je gradonačelnik i saborski zastupnik Vinko Grgić.
U ovom trenutku se, prema njegovim riječima, pregovara sa 4-5 ozbiljnih partnera i o projektima o kojima javno još uvijek ne govore zbog diskrecije i poslovne kulture.

-Postoje veliki planovi i vjerujem da će od toga nešto biti i da ćemo uskoro i o njima govoriti. Danas je najvažnije da krećemo u realizaciju izgradnje ceste, kanalizacije i vodovoda. Izvođač je i do sada dosta radio na našem području i nismo imali problema tako da se veselim nastavku suradnje kao i proširenju naše Industrisjke zone koja će završetkom ovih radova postati još kvalitetnija. 

Naravno tu ne stajemo.Vrlo brzo ćemo raspisati natječaj za pola megavatnu fotonaponsku elektranu, pripremamo projekt CEKOM-a koji je vrijedan 107 milijuna kuna jer očekujemo da ćemo dobiti pozitivno rješenje i da će niz drugih projekata utjecati na razvoj ne samo Nove Gradiške nego i cijelog našeg kraja, pa i šire- također je ovom prilikom naglasio gradonačelnik i saborski zastupnik Vinko Grgić.  

-Ovo je još jedan u nizu projekata koji za cilj ima gospodarski napredak grada Nova Gradiška, a značajno će doprinijeti i dolasku novih investitora. Ovo nije prvi projekt koji naša tvrtka radi u Novoj Gradiški. Vjerujem da ćemo ga na obostrano zadovoljstvo realizirati u planiranom roku i da će on biti još jedan poticaj za razvoj gospodarstva u Novoj Gradiški te da će i naručitelj  i izvođač biti zadovoljni- rekla je Marina Opačak Bilić, direktorica tvrtke Felix regulacija iz Slavonskog Broda, koja je izvođač radova.

Okupljenima se obratio i Ivica Vuletić, glavni inženjer i voditelj radova, koji se zahvalio Gradu na ukazanom povjerenju za nastavak suradnje.- Mislim da smo to povjerenje i zaslužili i izvođenjem radova zadnjih 5-6 godina bar infrastrukturnih objekata. Mislim da smo pokazali da smo građevinska tvrtka sa određenim sposobnostima koje su nam argument da i ovakav kompleksan posao možemo kvalitetno i u ugovorenim rokovima realizirati na obostrano zadovoljstvo- rekao je, među ostalim Ivica Vuletić.

NGB-2020-01-09-008

NGB-2020-01-09-009

NGB-2020-01-09-011

NGB-2020-01-09-015

NGB-2020-01-09-016

NGB-2020-01-09-017

NGB-2020-01-09-018

NGB-2020-01-09-019

NGB-2020-01-09-020

NGB-2020-01-09-021

NGB-2020-01-09-022

NGB-2020-01-09-026

NGB-2020-01-09-027

NGB-2020-01-09-029AEM logo banner

UNITAS WebRadio On line:09:00-22:00 h Klikni i slušaj

UNITAS WebRadio Nova Gradiška

R Winamp R WMP

R Real R Quik

Openradio banner

HAV banner

Suradnici

 Logo  TZ GNG 1

 baner.romski portal

 UDD logi

LUNA logo

LAG baner