Novogradiško badnje prijepodne

Kao i dosadašnjih godina mnogi Novogradiščani, mlade obitelji s djecom, ali i svi oni koji su završavali nabavku za božićni stol i ukrašavanje doma proveli su u zajedništvu u središtu Grada. Bilo je tako sve do ove godine kada su  imali mogućnost uživati u našoj „čarobnoj šumi“ u Gradskom parku.

 

Dozivala ih je Gradska glazba, ali i miris pečene ribe i kuhanoga vina, a s mališanima se cijelo prijepodne družio i Djed Božićnjak. Mnogi su od njih zavirivali u njegovu kućicu, a osmijesi mu bili nagrada za darove koje  je pokalnjao.

 

U ime organizatora, Turističke zajednice, dočekle su ih direktorica Dinka Matijević i Ivana Matošević, voditeljica Informativno-turističkog centra, a dio vremena sa sugrađanima je provela i Ivana Trupina zamjenica gradonačelnika. I ovo prijepodne sa svojim obrtnicima i poduzetnicima, koji su se istinski potrudili obogatiti sadržaje „Adventa u našem gradu“ bio je i Tomislav Šimić, predsjednik Udruženja obrtnika Nova Gradiška.

Tradicionalni koncert na otvorenom održala je Gradska glazba Nova Gradiška i božićnim pjesmama uljepšala i ove godine badnje prijepodne čestitajući tako svima Adama i Evu, kao i Božić.

Oživjelo je i klizalište, koje je sve ove dane sve od 30. studenoga, kada je otvoreno bilo prepuno djece i mladih, a tako će vjerujemo biti i tijekom školskih praznika.

Tijekom ovoga „Adventa u našem gradu“, iako mali grad, Nova Gradiška je imala baš sve sadržaje kao i veliki gradovi. I na to smo ponosni, kao i na sve one vrijedne ljude koji su se pridružili pripremi, ali sudjelovali i u realizaciji ove naše lijepe blagdanske manifestacije. 

Potvrdila nam je to u razgovoru i Dinka Matijević i među ostalim istaknula: „Advent u našem gradu“ završavamo na najljpeši mogući način ponovno u zajedništvu tijekom ovog badnjeg prijepodneva. Iza nas je jako puno sadržaja, doživljaja. Potrudili smo se ove godine da već od 30. studenoga oživi naš Gradski park, nazvali ga „čarobnom šumom“ u kojoj smo priredili niz programa i za djecu i za odrasle. Iza nas je i tradicionalni i vrlo uspješan Božićni sajam, održan 13.-u godinu za redom. Posebno veselje za djecu je bila Kuća Djeda Božićnjaka u kojoj su se događale prekrasne radionice uz puno truda i ljubavi naših članica Društva naša djeca, učiteljica naših škola, odgojiteljica našega Dječjeg vrtića, Rođendaonice, Djedu Božićnjaku koji je neumorno dijelio darove, igrao se i plesao s djecom, fotografirao se s njima za uspomenu, a  kako nam je rekao, tih je fotki oko 1.000. Evo i komentari koje smo tijekom proteklih dana dobivali kažu kako smo napravili dobar „posao“. Sve što smo planirali uspjeli smo i doista možemo biti zadovoljni. Još jedanput se zahvaljujem Gradu Nova Gradiška koji je potpora svakoj našoj manifestaciji i bez kojega ne bismo mogli. Sve ove dane boravili su s nama i bili dio naših lijepih sadržaja i gradonačelnik i zamjenici, a s nama je i ovogodišnjeg Adventa bilo i Udruženje obrtnika, naši poduzetnici i obrtnici kao i naša župa Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije. Rado su se odazvale i gotovo sve naše pjevačke skupine i društva i sudjelovali na paljenju adventskih svijeća, ali su održali i koncerte na otvorenom u večernjim satima. I zaista smo na sve moguće načine pokazali zajedništvo što je i poruka Božića“.

-Ove godine imamo zaista poseban „Advent u našem gradu“. Cijeli je program obogaćen različitim sadržajima, klizalište je u Gradskom parku i drugačije je nego dosadašjih godina, gastronomska ponuda je također bogata,a razne kreativne i fine delicije ponuđene su također u našem parku koji je doista postao jedna „čarobna šuma“. Vjerujem da su se svi koji su je posjetili ugodno osjećali i zabavili u ozračju koje ne mogu naći u velikim gradovima, a to je zajedništvo, svi smo na okupu, ne moramo ići tu ljepotu tražiti u neke velike gradove. Ponosna sam i na našu Turističku zajednicu i na sve nas koji smo sudjelovali u organizaciji svega ovoga i evo danas je bio i zadnji dan našega Adventa. Kreću blagdani, a osjećamo to i po povratku mnogih naših ljudi koji su inozemstvu i ne propuštaju doći kući u ovo doba godine. Želim svima čestitati Badnjak, Adama i Evu i želim svima ugodne blagdane te da ih provedu sa svojim najmilijima i sa onima s kojima inače ne stignu biti tijekom godine. Već prvoga radnoga dana Nove godine krećemo dalje s radom, nastavljamo započete projekte, počinjemo nove  u radnom raspoloženju kojemu se veselimo kao i inače- rekla nam je uz osmjeh Ivana Trupina, zamjenica gradonačelnika Vinka Grgića, koji se poslije domjenka upriličenoga za djelatnike Gradske uprave također pridružio  sugrađanima.

Zadovoljstvo i ovom manifestacijom i sudjelovanjem obrtnika i poduzetnika izrazio nam je u razgovoru Tomislav Šimić, predsjednik Udruženja obrtnika Nova Gradiška te, među ostalim, naglasio kako je važno da svi koji se bave privatnim poslovima, bez obzira bili u gradu ili općinama u okolici, djeluju zajedno jer, prema njegovim riječima, samo se tako i može napredovati. Istaknuo je kako Udruženje obrtnika ima odličnu suradnju s Gradom i kako imaju namjeru tu suradnju još unaprijediti  za dobrobit obrtnika i poduzetnika, ali i svih naših građana.

U poslijepodnevnim i večernjim satima, kao i svakoga Badnjka, Grad je utihnuo. Mnogi se pripremaju za misu polnoćku na kojoj će dočekati i u kršćanskom duhu proslaviti Božić, najradosniji blagdan u godini. 

NG-Buntovnici vam također čestitaju Božić s porukom- Budimo i ostanimo dar jedni drugima-Sretan vam i blagoslovljen Božić. 

 

 AEM logo banner