13. Božićni sajam u Novoj Gradiški

Održava se u Društvenom domu u sklopu manifestacije „Advent u našem gradu“, a u organizaciji Turističke zajednice i uz potporu Grada Nova Gradiška.

 

Otvoren je 20. prosinca, a okupio je oko 60-ak izlagača iz Brodsko-posavske, Požeško-slavonske, Virovitičko-podravske, Zagrebačke županije, ali i goste iz susjedne BIH.

Bogata ponuda domaćih proizvoda – suhomesnate slavonske delicije, rezanci, kruh, prova, voćne prerađevine od bobičastog i sveg drugog voća, tjestenina obogaćena prirodnim biljem, ajvari, pekmezi,...slavonski kolači, lješnjaci, sokovi i vina od aronije i kupine, med i pčelinji proizvodi, pregršt suvenira i rukotvorina, božićnih ukrasa,nakita, a sve iz Obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, obrta, kućnih radinosti, ali i naših škola i školskih zadruga, braniteljskih i udruga civilnoga društva i ove su godine dočekali posjetitelje i goste Nove Gradiške.

Uz degustaciju ponuđenoga, možete kupiti orginalne i jedinstvene blagdanske poklone za svoje najmilije jer dio ovih proizvoda doista ne možete pronaći nigdje osim na Božićnom sajmu. Jedan dio OPG-a svoje je proizvode plasiralo preko novogradiškog „Slavonskog dućana“ koji djeluje u sklopu Zadruge-zajednice proizvođača novogradiškoga kraja, a čiji su osnivači Grad NG i općine: Cernik, Davor, Rešetari, Staro Petrovo Selo i Okučani.

I ove godine organizator se pobrinuo i za kulturni program za izlagače i posjetitelje, a u dvorani Društvenoga doma s najmlađima, ali i odraslima družio se i Djed Božićnjak.

Božićni sajam vrata je otvario u petak 20. prosinca u 9 sati i potrajao do 19.

Službenom otvorenju prethodio je veseli nastup naših vrtićanaca. Najprije su se predstavile „Pčelice“ iz vrtića „Radost“ s odgojiteljicama Željkom Šebalj i Ivom Pereglin, a „priredili“ su Božićni party i svima uputili radosnu blagdansku čestiku. Uslijedio je nastup „Leptirića“ iz vrtića „Maslačak“ s odgojiteljicama Jasnom Klikić i Blankom Adam. Oni su počastili recitacijom Badnja noć, a uz njih su i posjetitelji i izlagači zapjevali prekrasnu pjesmu Od Božića do Božića.

Okupljenima se potom obratila Dinka Matijević, direktorica Turističke zajednice i zahvalila svim izlagačima na dolasku i ove godine na naš Božićni sajam, koji je, kako je istaknula, poseban prije svega po toploj, domaćinskoj atmosferi i ozračju zajedništva koje se osjeća na svakom koraku. Razlog je to, prem njezinim riječima, što nam se mnogi izlagači ponovno vraćaju sudjelovati na ovom sajmu.

Čestitke je uputila i izlagačima i posjetiteljima, a posebno vrtićancima i Ružica Vidaković, direktorica Turističke zajednice Brodsko-posavske županije i naglasila vrijednost ovakvih manifestacija i u gospodarskom i u turističkom smislu.

Grad Nova Gradiška potpora je i pokrovitelj svih sadržaja i manfestacija koje organizira Turistička zajednica na čemu se od srca zahvalila direktorica Dinka Matijević, a čestitke svima uputila u ime Grada Ivana Trupina, zamjenica gradonačelnika. Izložbene štandove su po otvorenju posjetili zamjenici gradonačelnika Ivana Trupina, Borislav Vidošić, kao i predsjednik Udruženja obrtnika NG Tomislav Šimić u pratnji direktorice Matijević i uvjerili se u bogatu ponudu i iznimnu ljubaznost svih koji sudjeluju na ovogodišnjem 13. Božićnu sajmu u Novoj Gradiški.

Sadržaji „Adventa u našem gradu“ 20. su prosinca završili velikim House partyem DJ Yakke „Sretan Božić i Nova Gradiška“ i to kod fontane u Gradskom parku.

U subotu, 21. prosinca sajamska prodaja potrajat će do 17 sati, a od 11 i 30 očekuje vas i tradicionalni Plesni vrtuljak uz Plesni studio Marine Mihelčić, a po prvi puta i modna revija malih manekenki u organizciji „RS Fashiona“.

I u subotu će Društveni dom posjetiti Djed Božinjak i darivati djecu, a od 18 sati poziv svima da dođu i na svečanost paljenja četvrte adventske svijeće kada će prigodno nastupiti i HPD „Graničar“.