Tradicionalni Božićni sajam 20. i 21. prosinca u Društvenom domu

Turistička zajednica, uz potporu Grada, 20. i 21. prosinca, petak i subota, ove je godine okupila preko 60 izlagača iz Brodsko-posavske, Požeško-slavonske, Virovitičko-podravske, Zagrebačke županije, ali i goste iz susjedne BIH.

Bogata ponuda domaćih proizvoda, suvenira rukotvorina, slavonskih kolača, a sve iz  Obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, obrta, kućnih radinosti, ali i naših škola, odnosno školskih zadruga, braniteljskih i udruga civilnoga društva i ove će godine dočekati, vjerujemo, veliki broj posjetitelja, naših sugrađana i gostiju Nove Gradiške. Moći ćete i degustirati i naravno kupiti orginalne blagdanske poklone i na taj način ujedno pomoći malim proizvođačima. 

I ove godine organizator se pobrinuo i za bogat kulturni program za izlagače i posjetitelje, a u dvorani Društvenoga doma s najmlađima, ali i odraslima družit će se i Djed Božićnjak. 

Božićni sajam vrata otvara u petak 20. prosinca u 9 sati i potrajat će sve do 19.

Službeno otvorenje najavljeno je točno u podne, a prethodit će mu kao i uvijek nastup naših vrtićanaca. 

U subotu 21. prosinca sajamska prodaja potrajat će od 8 do 17 sati, a od 11 i 30 očekuje vas i tradicionalni Plesni vrtuljak uz Plesni studio Marine Mihelčić.

 

Sadržaji u sklopu Advent u Gradskom parku

Petak, 20. prosinac od 19 sati tradicionalni House party „Sretn Božić i Nova Gradiška“ uz DJ Yakku;

Subota, 21. prosinac u 10 sati u kod fontane u Gradskom parku nastup Vokalne skupine „AURORA“; od 18 sati paljenje 4. Adventske svijeće uz nastup HPD „Graničar“, a od 20 sati Adventska zabava uz Gradsku glazbu u Društevnom domu

U nedjelju, 22. prosinca u 18 sati dolazak Djeda Božićnjaka u Gradski park i podjel paketića, a na Badnjak, 24.prosinca od 10 sati i ove je godine predviđeno druženje uz ribu, kuhano vino i koncert Gradske glazbe Nova Gradiška.

 

Podsjetimo!   

Ove je godine Advent u našem gradu počeo 30. studenoga otvorenjem klizališta u Gradskom parku i svakako treba reći kako je donijelo puno radosti i malima i velikima i kako je iznimno dobro posjećeno. Program otvorenja upriličilo je Društvo naša djeca, a zavrtio se i Plesni vrtuljak Plesnog studija Marine Mihelčić, a sve su „nadgledale“ i maskote Olaf i Elsa zahvaljujući našoj Rođendaonici.

Upaljena je te večeri i prva adventska svijeća uz nastup crkvenoga zbora nakon čega je svečano i otvorena ovogodišnja manifestacija Adventa u našem gradu uz koncert Gradske glazbe.

Početkom prosinca novogradiški Klub Drštva multiple skleroze upriličio je prodaju božićnih ukrasa, a i ove je godine 6. prosinca Konjogojska udruga „Konji bili, konji vrani“ razveselila najmlađe dolaskom sv. Nikole u grad.

Druga adventska svijeća upaljena je 7. prosinca uz nastup VS Aurora, a u Gradskom parku je održan koncert Barb & The June

Treća je adventska svijeća upaljena 14. prosinca uz nastup Pjevačkog zbora umirovljenika, a kod fontane je potom Gradska glazba održala koncert. Na otvorenom je u sklopu ovogodišnjeg Adventa u našem gradu nastupilo i HPD „Graničar“ 19. prosinca.

Svake subote i nedjelje u prosincu od 16 do 20 sati u „Kući Djeda Božićnjaka“ odvija se zanimljiv program i zabava za najmlađe uz veliki angažman Društva naša djeca, Plesnog studija Marine Mihelčić i Rođendaonice NG.

I ugostiteljska ponuda bila je na otvorenom kod fontane i tako će biti do kraja ovogodišnje manifestacije tijekom koje je naš Gradski park pretvoren u „čarobnu šumu“ prepunu bogatih sadržaja uz koje se božićni duh osjeća tijekom cijeloga ovoga mjeseca.