Priznanja i nagrade uz Dan dobrovoljnih darovatelja krvi

U organizaciji Gradskog društva Crvenog križa 6. je listopada uručeno ukupno 76 Priznanja Hrvatskog Crvenog križa dobrovljnim darovateljima za višestruko darivanje krvi, a u povodu Dana dobrovoljnih darovatelja krvi.

Svečanost je počela intoniranjem državne himne, a potom je uslijedila minuta šutnje za preminule dobrovoljne darovatelje krvi, kao i za poginule hrvatske branitelje.

U ime domaćina Gradskog društva Crvenog križa Nova Gradiška okupljene darovatelje krvi i goste pozdravio je Franjo Pavlović, predsjednik Gradskog i Županijskog društva Crvenog križa i tom prigodom, među ostalim istaknuo:“Vaša je veličina u nesebičnom daru kojeg darujete u spašavanju života  bilo da je riječ o prometnim nezgodama, prirodnim katastrofama ili različitim zdravstvenim tegobama. Kap vaše darovane krvi dio je priče koja spašava život. 

Jedini izvor krvi je čovjek-davatelj krvi.Zahvaljujući suvremenim znanstvenim spoznajama i tehnološkim postignućima, krv i različiti pripravci krvi primjenjuju se kao lijek u mnogim granama medicine. Dobrovoljno i neplaćeno davanje krvi smatra se najsigurnijim načinom prikupljanja sigurne krvi i zaštite od bolesti koje se šire putem krvi.

Hrvatska je mala zemlja, ali je zemlja ljudi velikoga srca. Danas s ponosom možemo reći kako zbog naših darovatelja krvi uz pomoć društava Crvenog križa te uz suradnju Transfuzioloških službi, uspijevamo u potpunosti zadovoljiti potrebe zdravstva RH za krvlju i krvnim pripravcima.

Izvršavajući svoje plemenito poslanje kao dobrotvori čovječanstva vi ostavljate svoje ime zapisano u povijesti. Hrvatski Crveni križ se ponosi vama i želimo da se i vi tako osjeate jer svojim uzorom i primjerom štitite plemenite ciljeve te pozivate i druge da se pridruže i daju svoj pozitivan doprinos.“

Franjo Pavlović  se posebno zahvalio darovateljima krvi s novogradiškog  područja koji su u ovoj godini napunili jubilarni broj darivanja, a to su: Mladen Funes,142 puta, i Milan Marković,133 puta, a 11 dobrovoljnih darovatelja krv je dalo preko 100 puta.

Okupljene su pozdravili i čestitali na humanosti i plemenitosti i Zrinka Ferenčina, predsjednica GD Crvenog križa Nova Gradiška i Borislav Vidošić, zamjenik gradonačelnika.

Nazočni su ovogodišnjoj svečanosti bili i predstavnici općina: Cernik, Davor, Dragalić, Okučani  i Gornji Bogićevci, a darivateljima krvi (75 puta darovana krv) iz općine Cernik i Stara Gradiška te iz Grada Nova Gradiška novčane nagrade osigurale su i njihove jedinice lokalne samouprave. 

Također je svečanosti bila nazočna i Mirjana Matanović ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa grada Slavonskoga Broda, predsjednik Županijskog Crvenog križa Mato Modrić, potom i Branko Medunić, ravnatelj novogradiškog Centra za socijalnu skrb, koji je inače krv darovao 105 puta; Marin Marjanović, načelnik PP Nova Gradiška, također darivatelj krvi; Zrinko Kapetanić, načelnik PP Okučani, njegov zamjenik Željko Pinojtić.

Dodjela Priznanja i nagrada

Priznanja su uručili Franjo Pavlović, Zrinka Ferenčina, Mato Modrić, a za 75 puta darovanu krv nagrade su uručili i Nikolina Marović u ime općine Cernik te Borislav Vidošić, u ime grada Nova Gradiška.

Priznanja su dobile: Mirjana Jakarić  za 10 puta darovani krv i Sandra Ivanović za 20 puta darovanu krv.

Za 25 puta darovanu, što se računa kao 40 puta darovanu krv kod muškaraca,  priznanja su primile: Anka Ćalić, Almira Čar, Anita Jelašac Petrić i Aleksandra Pilipović.
Za 30 puta darovanu krv priznanja su dobili:  Boris Adžić, Goran Bjelopetrović, Ivica Blažić, Branko Bojić, Miroslav Brlić, Slavko Crljenković, Željko Dokuzović,  Anto Filipović, Zrinko Kapetanić, Stjepan Maričević, Mario Miličević, Mladen Suvala, Ivan Zadro.
Za 40 puta darovanu krv priznanja su primili: Željko Apanović, Petar Blažeković, Nikola Božić, Dubravko Kovačević, Damir Mirković, Stipo Rimac, Antun Ruškan.
Za 50 puta darovanu krv priznanja su primili: Darko Antunović, Ivan Dakić, Josip Krajačić, Tomislav Kunf, Đuro Marinović, Goran Popčević, Milenko Preradović, Željko Trnka.
Za 75 puta darovanu krv priznanja su primili:Tihomir Abramović, Željko Benić, Ljubomir Bobić, Tomislav Maraković, Darko Martinović, koji je dobitnik i Županijske Povelje i Željko Stević.
Poslije  dodjele priznanja nastavljeno je tradicionalno druženje dobrovoljnih darovatelja krvi i gostiju.

AEM banner

WEBRADIO OFF LINE

UNITAS WebRadio Nova Gradiška

R Winamp R WMP

R Real R Quik

Openradio banner

HAV banner

Suradnici

 Logo  TZ GNG 1

 baner.romski portal

 UDD logi

LUNA logo

LAG baner