Održana Skupština i sjednica Turističkog vijeća TZ grada Nova Gradiška

-S obzirom na ostvarenih gotovo 1. 250.000 kuna prihoda i povećanju noćenja za 8% u odnosu na 2017. proteklom godinom sam zadovoljna-istaknula je Dinka Matijević, direktorica Turističke zajednice Grada Nova Gradiška.

Skupština TZ i sjednica Turističkog vijeća TZ održane su 18. ožujka, a vodio ih je Borislav Vidošić, zamjenik gradonačelnika za društvene djelatnosti, temeljem opunomoćenja gradonačelnika Vinka Grgića, predsjednika Skupštine Turističke zajednice. Usvojen je Zapisnik sa 12 sjednice Turističkog vijeća i 9 sjednice Skupštine TZ, potom Izvješće Povjerenstva za popis imovine i obaveza za 2018. godinu uz donošenje Odluke, Izvješće o radu TZ, Izvješće o radu direktorice TZ grada Nova Gradiška, kao i Izvješće Nadzornog odbora i to bez rasprave i jednoglasno.

Marijana Soldatović iz novogradiškog Auto kuba pohvalila je rad Turističke zajednice i upitala jesu li i ove godine prijavljeni projekti.

-Na Natječaj smo u Županijsku TZ  prijavili digitalni display 12 kvadrata koji će biti postavljen u središtu grada (vrijednost 126.000 kn), a koristit će za svu turističku promidžbu, u vrijeme NG glazbenoga ljeta i drugih manifestacija. Vodili smo se time što prema uvjetima i kategorizaciji možemo dobiti-odgovorila je Dinka Matijević. Dodala je kako imaju saznanja da su prema broju bodova prvi na rang listi i sada čekaju koliko će sredstava dobiti u okviru 230.000 kuna namijenjenih iz Hrvatske turističke zajednice Brodsko-posavskoj županiji.

Marijana Bošnjak prokomentirala je kako su sredstva koja HTZ izdvaja za TZ u Slavoniji mala i upitala zašto je to tako.

-Nova Gradiška, kao i Slavonski Brod pripadaju u „B“ turistički razred i zato su ta sredstva samo tolika- odgovorila je Matijević. Dodala je kako je TZ grada Nova Gradiška prošle godine ostvarila 50.000 kn iz spomenutoga iznosa TZ BPŽ i istaknula kako su time zadovoljni s obzirom na ukupan iznos sredstava namijenjen iz HTZ-a.

Matijević je izvijestila kako su u tijeku radovi uređenja novoga prostora u koji će se preseliti TZ, a radi se o dosadašnjem prostoru Matičnog ureda u staroj jezgri grada.-Zgrada je u vlasništvu župne crkve NG, a prema ugovoru oni neće naplatiti najam jer mi ulažemo u prostor. Zgrada je dio zaštićene kulturne baštine i mislim da je izvrsno mjesto za Turističku zajednicu grada.

-U gradu smo procijenili da bi taj prostor bio bolji za TZ, a u sklopu njega bit će i konferecijska sala,Info centar,kao i Vip centar tijekom NG gazbenog ljeta. Sadašnji prostor bit će prenamijenjen za proširenje „Slavonskog dućana“,  a drugi dio prostora kojega koristi TZ bit će za umirovljenike- rekao je Vidošić.

U zaključku sjednica Borislav Vidošić zahvalio je na uspješnom radu direktorici Dinki Matijević, kao i djeltanici TZ Ivani Matošević i rekao kako će se ove godine svi potruditi kako bi bili još uspješniji. Zahvala je upućena i novinarima koji prate sva događanja i manifestacije TZ grada Nova Gradiška.

 

Iz izjave Dinke Matijević, direktorice TZ grada Nova Gradiška

-Proteklom godinom sam zadovoljna. U prošloj godini ostvareno je gotovo 1. 250.000 kuna prihoda. Ništa ne bismo mogli bez potpore Grada koja iznosi oko 720.000 kn. Pomažu nam za redoviti rad i plaće sa 68% , a razlika su strogo namjenska sredstva za naše manifestacije koje su planirane Programom poticanja razvoja turizma u gradskom proračunu. Razlika  sredstava od gotovo 350.000 kn ostvarena je našim trudom i radom, javljanjem na Natječaje HTZ-a (prošle godine ZINGY LAND), a tu su i sponzori i donatori najviše za NG glazbeno ljeto, od zakupa prostora tijekom NG ljeta.

Naš izvorni proračun od boravišne pristojbe i turističke članarine je 166.000 kn i to ne bi bilo dovoljno za sve što radimo, a uz potporu Grada, Županijske TZ, naš trud i rad možemo biti ponosni i zadovoljni manifestacijama i prihodom u prošloj godii koju smo završili pozitivno- istaknula je Matijević.

Što se tiče manifestacija najveća je NG glazbeno ljeto i ono ima najveću posjećenost od svih manifestacija u Slavoniji i Baranji, dakle po broju posjetitelja koji su u Novoj Gradiški proveli tri dana. – Moram istaknuti i sportsku manifestaciju „In memoriam Ivo Petranović“-Memorijalni turnir rukometnih veterana u organizaciji novogradiškoga Kluba, a u vrijeme trajanja turnira svi smještajni kapaciteti u gradu ( 4 registrirana smještajna objekta sa 124 kreveta) su popunjeni i to svakako podiže promet. Tu su i Moto susreti na Strmcu, Advent u našem gradu, Poklade, Festival kave i slavonskih kolača, Sarmijada i provijada koja će ove godine biti održana  6.travnja u Pansionu „Slavonski biser“ i svi ste pozvani prijaviti se i za kuhanje, a svakako na druženje. Od novih gastro manifestacija tu su  „Grah fest“ i „Festival čobanca“.

Zbog nedostatka sredstava nismo ostvarili sve što je planirano, a to je odlazak i nastup na velikim sajmovima turizma. Kroz potpore smo ostvarili uređenje turističkog prostora, kao i i izvrstan turistički film zahvaljujući Alenu Kociću. Planirana je turistička brošura, koja je doista potreba i to je svakako jedan od prioriteta za realizaciju ove godine-rekla je Dinka Matijević.

Ovogodišnje tradicionalno NG glazbeno ljeto gotovo je složeno, potpisani su, prema riječima Dinke Matijević, ugovori s izvođačima, priprema se tehnički dio, a uskoro će uslijediti Natječaj za zakup prostora za ugostitelje i sve će biti spremno za ovogodišnje NG ljeto po kojemu je NG prepoznatljiva gotovo u cijeloj RH, ali i izvan njezinih granica.

– Nastavit ćemo sa svim manifestacijama i događanjima i još se više posvetiti promociji turističke poude i suradnji s Agencijama- naglasila je Matijević.

Zahvalila je na trudu i radu Ivani Matošević, za potporu i iznimnu suradnju Odjelu za društvene djelatnosti, voditeljici Mihaeli Đeraj, koja je također bila na sjednicama Skupštine i Turističkoga vijeća TZ  i njezinu timu, a kako je istaknula, zajedno donose Program razvoja turizma i dogovaraju manifestacije. Zahvala je upućena i svim ustanovama, POU MAR i ravnatelici prof. Danijeli Juranović, Gradskoj knjižnici NG i ravnateljici prof. Biljani Dakić, Gradskom muzeju, školama, a posebno Gradu NG, gradonačelniku Vinku Grgiću i njegovim zamjenicima na suradnji i potpori. Zahvalila je Direktorica Matijević i svim medijima koji su zapravo partneri u promociji Grada, što je, kako je naglasila, pokazala i nazočnost i na ovim sjednicama Skupštine i Turističkog vijeća TZ grada Nova Gradiška.

WEBRADIO OFF LINE

UNITAS WebRadio Nova Gradiška

R Winamp R WMP

R Real R Quik

Openradio banner

HAV banner

Suradnici

 Logo  TZ GNG 1

 baner.romski portal

 UDD logi

LUNA logo

LAG baner