14. SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA

Vijećnik Tomislav Bećirević pitanjem o povećanju cijene vode otvorio i pitanje budućnosti Vodovoda zapadna Slavonija

 
Autor Franjo Samardžić Današnja sjednica Gradskog vijeća pod predsjedanjem dr. Ljepše Rakas Vujčić počela je uobičajeno aktualnim satom, koji je isto tako uobičajeno trajao više od sata. Za govornicom su se u sati i pol vremena izredali svi vijećnici nazočni na sjednici.

     Osim pitanja koja su se odnosila na komunalnu problematiku, od uvođenja LED rasvjete, izgradnje kružnog toka na Trgu kralja Tomislava, izgradnje pješačke staze u Ljupini, do uklanjanja ruševina kuća iz Domovinskog rata, uređenju zelene tržnice i sportsko-rekreacijskog centa na Slavči. Vijećnici su pitali za energetsku obnovu zgrada u vlasništvu zgrada, prodaju gradskih nekretnina i otvaranju azila za napuštene životinje do pitanja zašto tete u vrtiću zaostaju s plaćana i drugim primanjima u odnosu na gradske zaposlenike.

 

     I na ovoj sjednici je bilo pitanja vezanih za aktivnosti u Industrijskom parku, smjeni direktorice i izboru novog direktora.

     Zaiskrilo jer i na ovoj sjednici između vijećnika Željka Bigovića i gradonačelnika Vinka Grgića. Bigović je ustvrdio da u Industrijskoj zoni nema novih investicija, da je izgradnja betonare počela bez građevinske dozvole, a da je kadroviranje u Industrijskom parku bilo na štetu grada i za to optužio gradonačelnika.

   Odgovarajući, gradonačelnik je nabrojao investicije koje su u pripremi i koji se trenutno realiziraju, a za probleme u izgradnji betonare je rekao da on nije taj koji nekom dopušta ili ne dopušta da nešto gradi i naglasio da se sve radi legalno, a ne bahato.

   Zanimljivo pitanje postavio je Tomislav Bećirević (HDZ) vezano za opskrbu vodom i cijenu vode. Povećanje računa za vodu smatra velikim udarom na stanovništvo i pita zašto Vodovod zapadna Slavonija ima dva direktora. Da je pokrenuo pitanje o kojem će još sigurno razgovarati da naslutiti odgovor gradonačelnika Vinka Grgića. Iznoseći povijest osnivanja tog poduzeća i kompromis za izbor dva direktora,  gradonačelnik je najavio   i moguće pripajanje Vodovoda zapadna Slavonija   nekom većem poduzeću za distribucije vode jer, kako je kazao, u zakonu stoj, da Vodovod zapadna Slavonija nema dovoljno priključaka.

   Vijećnici su na današnjoj sjednici donijeli odluku o stavljanju izvan snage Detaljnog plana uređenja Centar III i Detaljnog plana uređenja naselja Urije, usvojili prijedlog odluke o podjeli poslovnih udjela trgovačkog društva „Odlagalište“ d.o.o., darivanju zemljišta u vlasništvu Grada i izmjenama i dopunama odluke o davanju u zakup i kupoprodaji poslovnih prostora i raspravili o izvješću o lokacijama i količinama odbačenog otpada, troškovima njegovog uklanjanja i provedbi mjera za uklanjanje odbačenog otpada u okoliš u 2018. godini.

Jednim dijelom sjednicu je danas vodio zamjenik predsjednice Marijan Radić.