Predstavljeni novi voditelji bolničkih odjela, novi projekti koji podrazumijevaju nove odjele, modernu opremu i uređaje

Povratkom pravnog subjektiviteta Općoj bolnici Nova Gradiška i dolaskom za ravnatelja dr. Josipa Kolodzeija poduzimaju se brojne aktivnosti s ciljem unaprijeđenja kvalitete zdravstvenih usluga.

 

Uređuju se bolnički prostori, nabavlja suvremena oprema i uređaji.

 Dr. Josip Kolodziej je na današnjoj Konferenciji za novinare predstavio novoimenovane voditelje bolničkih odjela, a temeljam raspisanog Natječaja u lipnju. Tako je dr. Valentina Strinavić-Bakunić voditeljica Odjela opće interne medicine, dr. Tajana Milanović Robina, inače na funkciji pomoćnice ravnatelja za kvalitetu, voditeljica Odjela za anesteziju, reanimaciju i intenzivno liječenje. Odjel pedijatrije i dalje vodi dr. Dubravka Klobučar, a Odjel ginekologije i opstetricije dr. Boris Lovrić. Dr. Vedran Gajski novi je voditelj Odjela opće kirurgije, a dipl. ing. Zrinka Kolić voditeljica je Dijagnostičko specijalističkih odjela. Voditelji su predstavili odjele i novine, o čemu ćemo izvjestiti u posebnom prilogu.

 -Novi voditelji su mladi ljudi neopterećeni prošlošću, okrenuti budućnosti i novim tehnologijama, konkretnih vizija i ciljeva. Svaki od njih vrlo dobro zna kako njihov odjel funkcionira, što je potrebno i što treba činiti. Imaju jasne ideje kako unaprijediti rad i poboljšati kvalitetu zdravstvene usluge. Nadam se da ćemo u svemu zacrtanom i uspjeti, a mogu reći da smo dosta toga već realizirali –istaknuo je, među ostalim ravnatelj dr. Josip Kolodzeij.

Na konferenciji je govorio i o projektima čija realizacija će zdravstvene usluge, kako je naglasio, dići na višu razinu. U završnoj je fazi izgradnja ODJELA ZA DIJALIZU. Naručena je oprema, a u tijeku je edukacija medicinskog osoblja. -S radom ćemo početi za mjesec i pol dana jer bez stručnog kadra oprema nam ne znači ništa.Vrijednost ove investicije je oko milijun kuna, a projekt smo realizirali iz decentraliziranih sredstava. O otvaranju ovoga odjela govori se od 1992. godine, pa je jasno koliko će benefita donijeti pacijentima, a njih je trenutno 34 koji na dijalizu putuju u Požegu i u Slavonski Brod.

Drugi je PROJEKT CENTRALNE STERILIZACIJE. -Od kako sam na funkciji predstojnika Opće bolnice do danas sam potpisao oko 200.000 kn različitih popravaka sterilizatora koji iako nisu tako stari, bili su izrazito nekvalitetni i to je razlog što sam odlučio kupiti nove. U tijeku je montaža novih sterilizatora, a projekt je vrijedan oko milijun i pol kuna. I njega smo realizirali iz decentraliziranih sredstava.

Sljedeći mjesec krećemo s obnovom ODJELA PEDIJATRIJE.Taj je odjel već sedam, osam godina dislociran (interni, ginekološki odjel), stoga je bilo vrijeme da ga vratimo na staro mjesto gdje će biti i najbolji uvjeti za liječenje djece. Projekt je kandidiran preko Ministarstva EU fondova i regionalnog razvoja te smo od ukupne cifre prve faze projekta od 1.300.000 kn, dobili 500.000 kn iz EU fondova, 250.000 kn iz Županije, a 350.000 kn je vlastitih sredstava koje smo ostvarili prodajom dva bolnička stana koja su dugo godina stajala prazna i predstavljala su nam trošak, jer smo režije i održavanje morali plaćati. Za oko dva tjedna mogli bi krenuti radovi. U drugoj fazi ići će i energetska obnova toga odjela što će uključivati unutarnje uređenje (1.300.000 kn), vanjske radove (stolarija, fasada i krov) pa očekujemo u proljeće da bi se taj odjel mogao useliti-rekao je dr. Kolodziej.

Što se tiče materijalno-tehničkih sredstava nabavili su prema riječima ravnatelja, servere, za vlastiti bolnički informatički sistem, jer su do sada koristili servere u slavonskobrodskoj bolnici što je iziskivalo i plaćanje visokih troškova u iznosu 8.000 kuna mjesečno. Investicija je vrijedna oko 280.000 kuna. Nabavili su i novu perilicu posuđa za bolničku kuhinju (150.000 kn).

Bolnica se kandidirala i za projekt ENERGETSKE OBNOVE cijeloga kompleksa.

-U prvoj fazi, sva su četiri projekta prihvaćena. Radi se investiciji oko 8.000.000 kn s učešćem 60:40 posto. Drugi dio energetske obnove bolnice će biti kandidaran u rujnu, a radit će se o projektu puno veće vrijednosti, oko 20.000.000 kuna. Očekujem da će vrlo brzo krenuti radovi na prvoj fazi energetske obnove, koji uključuje upravnu zgradu, transfuziju, kuhinju, Odjele interne, ginekologije i pedijatrije. Druga faza obuhvatit će novi dio bolnice, gdje su operacijske dvorane i ambulante. U formiranju smo RESPIRACIJSKOG CENTRA ZA KRONIČNE I INTUBIRANE pacijente. Respiratore smo već dobili i u funkciju ćemo ih staviti kroz nekoliko mjeseca tako da će uz novi Odjel hemodijalize to biti još jedan novi, a ODJEL PALIJATIVNE SKRBI već funkcionira (10 kreveta).

 U planu je do kraja godine kandidirati prema EU fondovima i projekt OBJEDINJENOG HITNOG BOLNIČKOG PRIJEMA- istaknuo je ravnatelj dr. Kolodziej.

Iako Grad Nova Gradiška nije osnivač bolnice ponudili su joj sudjelovanje u zajedničkom projektu "Razvoj malih gradova". -Prijavili smo projekt vanjskog uređenja okoliša bolnice koji uključuje pristupne ceste, parkirališta, vanjsku rasvjetu. Ovaj će projekt biti također kandidiran i u visokom postotku realiziran sredstvima fondova Europske unije – istaknuo je ravnatelj dr. Josip Kolodziej.

U zaključku Konferencije za novinare dr. Josip Kolodziej izrazio je zadovoljstvo uspješnom suradnjom s Gradom, Brodsko-posavskom županijom, nekim općinama, među kojima i općini Okučani. - Naš najveći kapital su naši specijalizanti, njih 28, imamo educirane i stručne liječnike, planove i konkrtetna rješenja i stoga sam optimist glede budućnosti naše Opće bolnice- naglasio je dr. Josip Kolodziej.

DOŽUPAN DAMIR MIRKOVIĆ I PROČELNICA KLARA ŠĆUKA U RADNOJ POSJETI NOVOGRADIŠKOJ BOLNICI

Opću bolnicu Nova Gradiška posjetili su 28. kolovoza Damir Mirković, zamjenik župana Brodsko posavske županije za društvene djelatnosti i Klara Šćuka, pročelnica županijskog Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb, a teme radnog sastanka su bile sve učinjeno u prvih 6. mjeseci ove te planovi do kraja godine.

– Brodsko-posavska županija stoji uz zdravstvene ustanove na našem području. U protekle dvije godine se puno dobrih stvari dogodilo u slavonskobrodskoj i novogradiškoj Općoj bolnici kojoj je vraćen pravni subjektivitet. Uz rad na otvaranju novih odjela, nabavku opreme i uređaja višemilijunski iznosi će biti uloženi u energetsku obnovu. Kada je riječ o bolnici u SB radi se o iznosu od 40. milijuna kuna, a u Novoj Gradiški oko 20. milijuna kuna. Brodsko-posavska županija vrlo dobro koristi sve mogućnosti i drugih izvora financiranja tako da će ovi projketi biti prijavljeni na fondove EU, na Natječaje energetske obnove koji ide putem Fonda za zaštitu okoliša. Već nekoliko je projekata prijavljeno i ovih dana su stizale i pozitivne odluke iz Fonda. Očekujemo još početkom rujna raspis novog Natječaja na kojega ćemo prijaviti drugu fazu energetske obnove Opće bolnice NG. Smatram da način na koji do sada radimo i suradnja koju imamo sa ravnateljstvom koje je zaista na vrlo visokoj razini, doprinosi ovom napretku koji je evidentan, a nadam se i pozitivnom odgovoru iz Fonda i za spomenutu drugu fazu projekta energetske obnove bolnice u NG-rekao je Damir Mirković te dodao kako se županija trudi ulagati i u poboljšanje rada Domova zdravlja i primarne zdravstvene zaštite.

-Osim energetske obnove i ulaganja u infrastrukturu, iznimno je važno ulaganje u opremu. Ide projekt hitnog objedinjenog bolničkog prijema koji će biti realiziran u suradnji sa Zavodom za hitnu medicinu Brodsko posavske županije. To je ono što građani Nove Gradiške i okolnih mjesta očekuju, a to je dostupna i kvalitetna zdravstvena skrb.Od kada je dr. Kolodziej na čelu bolnice s pravom mogu reći da se u novogradiškoj bolnici dogodila pozitivna zdravstvena revolucija – istaknula je među ostalim, Klara Šćuka, pročelnica županijskog Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb.

NGB-2018-08-28-007

NGB-2018-08-28-008

NGB-2018-08-28-010

NGB-2018-08-28-011

NGB-2018-08-28-012

NGB-2018-08-28-013

NGB-2018-08-28-016

NGB-2018-08-28-017

NGB-2018-08-28-018

NGB-2018-08-28-020

NGB-2018-08-28-023

NGB-2018-08-28-025

NGB-2018-08-28-028

NGB-2018-08-28-030

NGB-2018-08-28-031

NGB-2018-08-28-032

NGB-2018-08-28-034

NGB-2018-08-28-036

NGB-2018-08-28-037

NGB-2018-08-28-039

NGB-2018-08-28-040

Svakako valja napomenuti kako su se novinari na licu mjesta uvjerili i u tijek montaže novih sterilizatora, kao i opremanje novog Odjela za dijalizu.

UNITAS WebRadio On line:09:00-22:00 h Klikni i slušaj

UNITAS WebRadio Nova Gradiška

R Winamp R WMP

R Real R Quik

Suradnici

TZGNG logo

 baner.romski portal

 UDD logi

LUNA logo

LAG baner