Uz večer folklora i tradicijske baštine završilo i 23. NG glazbeno ljeto

Kako je i uobičajeno, četvrta večer NG glazbenog ljeta sve ove godine pa tako i ove bila je posvećena tradicijskoj kulturi i folkloru.

Organizaciju potpisuje HKUU "Trenk", koja je i prve tri godine imala istu ulogu- biti domaćin i organizator, a Trenkovci su to i tada i sada odlično odradili u maniri pravih Slavonaca, koji svoje goste dočekuju uz osmijeh i otvorenog srca.

Bogat kulturno umjetnički program priredili su uz domaćine HKUU Trenk i FA mladih Nova Gradiška, Matica hrvatskih umirovljenika grada Nova Gradiška, TS "Tringelt", Pjevačka skupina "Pet plus" i KUD "Berde" iz Brestovca.

Članove Društava kao i brojne poklonike folklora i kulturne baštine okupljene na središnjem gradskom trgu pozdravile su u ime organizatora ove večeri Verica Vuković predsjednica HKUU Trenk, a u ime organizatora23. NG glazbenog ljeta Dinka Matijevioć direktorica TZ, zahvalile su na odazivu i sudionicima i publici koja je i tijekom ovogodišnje manifestacije doista imala prigodu uživati u bogatim sadržajima.

Zahvalni smo Turističkoj zajednici grada Nova Gradiška što nam je poklonila povjerenje da organiziramo ovu folklornu manifestaciju. Prve tri godine održavanja “Novogradiškog glazbenog ljeta” Trenkovci su bili organizatori ove manifestacije, tako da nam je drago što smo, nakon niza godina, ipak nastavili tradiciju. Istaknula je, među ostalim Verica Vuković.

Poslije svečane povorke središnjom gradskom ulicom povela su nas Društva i tamburaši na glazbeno putovanje gotovo cijelom Hrvatskom. Naravno uz njih je pjevalo i staro i mlado, a bome se i plesalo. Veseli i činjenica da su i izlagači ostali i ove večeri tako da su uz fine kolače koje je prodavao Slavonski dućan (a nudiop je naravno i pregršt orgnialnih proizvoda naših Opg-a, kućnih radinosti,...) posjetitelji mogli za uspomenu iz Nove Gradiške ponijeti i vrijedne autohtone suvenire, kako one ukusne za nepce, tako i one lijepe oku.

Večer folklora i tradicijske baštine i ove je godine na osebujan, vedar i duhovit način vodio Silvijo Stilinović, a poslije službenog programa, kako je to i red i običaj, veselje je nastavljeno uz pjesmu, svirku i ples.