Tamburaško-klapska večer začinjena sevdahom

I drugi dan, a posebno večer 23.NG glazbenog ljeta, potvrdila je kako Nova Gradiška ima dušu otvorenu za sve dobronamjernike, koje je primila kao svoje i ponudila im pregršt kulturno-glazbeno – gospodarsko- zabavnih sadržaja.

U središnjoj novogradiškoj ulici, ali i Gradskom parku više od 60 izlagača na štandovima je prezentiralo i kupcima ponudilo domaće proizvode od suhomesnatih, do kolača i različitih suvenira.

Mirisi domaćeg autohtonog češkog specijaliteta-bramborka- širili su se prostorom ispred Turističke zajednice zahvaljujući Češkoj besedi Nove Gradiške i okolice čiji su je članovi pripremali za sve koji su željeli iznenaditi nepce novim okusom. Ispred Slavonskog dućana domaći kolači, a vrste-kakve ti srce poželi, pripremila ih je „Mađarica“. Tu je naravno i ponuda izvrsne domaće kapljice. U ponudi je i tradicijska odjeća,različiti ručni radovi izrađeni starim tehnikama, koje od zaborava čuvaju vrijedne ruke naših domaćih žena i djevojaka, jedinstvene umjetničke slike rađene slamom,…

U središtu novouređenog parka Festival craft piva uz 10-ak craftera iz cijele RH.

Za sve posjetitelje, ali i ugostitelje prilikom otvorenja ovogodišnjeg NG glazbenog ljeta posebna poslastica – koncert Gradske glazbe i riječ osebujnog voditelja Mirka Fodora koji je i upoznao sa sadržajima drugoga dana i večeri ovogodišnje tradicionalne manifestacije poznate diljem Hrvatske, ali i izvan njezinih granica, manifestacije prema kojoj mnogi organiziraju i svoje godišnje odmore kako bi bili dio ovog jedinstvenog događaja i posebne slavonske i domaćinske atmosfere.

 

Što se glazbe tiče druge su večeri 23. NG glazbenoga ljeta na svoje došli zaljubljenici tambure, klapske pjesme, ali i sevdaha. Posjetitelje je „zagrijala“ Tkanica, a poslije otplesanog drmeša i kukunješća pjevalo se i sa Satirom, koji je sudionik manifestacije svih ovih 23. godine. Miris mora i soli donijela nam je klapa „Cambi“, a potom je emocije rasplamsala gošća večeri „kraljica sevdaha“-Hanka Paldum i šećer za kraj „Učiteljice“.

Prilikom otvorenja 23. NG glazbenog ljeta u ime organizatora Grada i Turističke zajednice dobrodošlicu su svima poželjeli i zahvalili na iznimnom odazivu gradonačelnik Vinko Grgić i Dinka Matijević, poželjevši svima ugodan boravak u Novoj Gradiški u kojoj će, kako su rekli uvijek biti rado viđeni gosti.

-Cilj je ove manifestacije ponuditi posjetiteljim najbolje od svega što imamo, pomoći i malim proizvođačima plasirati proizvode, omogućiti bogatim sadržajima da gosti upoznaju ovaj naš lijepi, pitomi kutak Slavonije i kontinentalne Hrvatske. Dugo godina smo radili na promociji NG glazbenog ljeta, a sada nas u radijske i TV emisije pozivaju pitajući što smo to učinili da gosti tako rado dolaze u ovaj kraj- uz osmijeh nam je u razgovoru rekla Dinka Matijević, direktorica TZ.

DSCN1029

-I ovom odlično organiziranom manifestacijom ponosimo se i podržavamo ju i na razini BPŽ -rekla nam je Ružica Vidaković,direktorica Turističkog ureda TZ BPŽ te dodala kako je uvelike NG glazbeno ljeto doprinos bogatijoj ukupnoj turističkoj ponudi.

-Posjetitelji, ali i domaći ljudi cijelo ljeto mogu uživati u mnogim sadržajima i manifestacijama u Gradu, ali po ovoj smo doista prepoznatljivi, a zašto gosti rado dolze u Novu Gradišku baš na NG glazbeno ljeto mislim da je to zato što smo otvoreni za sve dobronamjerne iz svih krajeva- naglasio nam je u razgovoru gradonačelnik Vinko Grgić.

A ŠTO VAS OČEKUJE SUTRA U SUBOTU 18. KOLOVOZA

Za najmlađe Fun kids zona uz sadržaje u zabavnom parku u prijepodnevnim satima;navečer festival „Djeca pjevaju hitove“, dok će zvijezde zabavne večeri biti "Plavi orkestar" i Željko Bebek.

Naravno tijekom dana posjetite i Gastro-eno sajam i naše vrijedne proizvođače i izlagače.

.

UNITAS WebRadio

R Winamp R WMP

R Real R Quik

HAV banner
AEM logo rad nakladnika

Suradnici

TZGNG logo

 baner.romski portal

 UDD logi

LUNA logo

LAG baner