Tamburica, klapa, sevdah i violina (audio)

Druga večer 23. NG glazbenog ljeta „potukla“ je brojem posjetitelja sve rekorde.

Hanka   2018

Plesalo se, pjevalo sve u šesnaest i s domaćim Tamburaškim sastavima „Tkanicom“ i „Satirom“, razvilo se kolo uz drmeš i kukunješće, a onda je na scenu stupila „kraljica sevdaha“ Hanka Padum.

Publika, stari, mladi, djeca pjevali su sve njezine pjesme, uzvrativši za emocije koje im je podarila. A evo što je nama rekla u razgovoru poslije nastupa:

Klapa „Cambi“ donijela je mirise najljepšeg mora na svijetu i božanskim glasovima podsjetila zašto je UNESCO upravo klapsku pjesmu uvrstio na popis svjetske nematerijalne kulturne baštine. I šećer za kraj glazbenog programa „Učiteljice“-kraljice dobre zabave i najbolji hrvatski ženski bend i jedan od rijetkih mladih sastava popularnih u regiji. Matea, glavni vokal, Ana, violina i prateći vokal i Silvia, tambura i prateći vokal-ponosne su vlasnice albuma Luda kuća koji je na You Tube-u vidjelo više od 150 milijuna ljudi.

I među ostalim, hitovi Dunav, Hvala kapetane, Noći u Brazilu, Generale,….. I trajala je ova druga večer 23. NG glazbenog ljeta i trajala,…. Feštalo se, pjevalo, plesalo do jutarnjih sati.

UNITAS WebRadio

R Winamp R WMP

R Real R Quik

HAV banner
AEM logo rad nakladnika

Suradnici

TZGNG logo

 baner.romski portal

 UDD logi

LUNA logo

LAG baner