2.Smotra stvaralaštva djece i mladih

Održana je u dvorani Doma kulture u nazočnosti djece, mladih, učenika, nastavnika, profesora, ravnatelja, roditelja 29. svibnja u organizaciji Grada Nova Gradiška, Odsjeka za društvene djelatnosti i Pučkog otvorenog učilišta "Matija Antun Relković".

NGB 2018 05 30 037

Program su osmislile Mihaela Đeraj voditeljica spomenutog gradskog Odsjeka i prof. Danijela Juranović, ravnateljica Učilišta, a i ove godine manifestacijom se željelo poručiti kako imamo talentirane i vrijedne generacije i kako o njima vodimo brigu i njima se ponosimo.

Na ovaj način želi se motivirati i druge i reći im kako upornim, strpljivim radom i oni mogu postići uspjeh. Zapravo, svatko od nas ima neki talent, samo ga moramo otkriti i njegovati, što svakodnevno i čine naši učitelji, nastavnici, profesori, ravnatelji gradskih osnovnih i srednjih škola. Grad smo prijatelj djece, a i ovom manifestacijom konkretno to i potvrđujemo.

Ovogodišnja je Smotra stvaralaštva djece i mladih počela podjelom novčanih nagrada učenicima i njihovim mentorima za postignute vrhunske rezultate na natjecanjima tijekom ove nastavne godine. Učinio je to gradonačelnik Vinko Grgić čestitajući na uspjesima te istaknuo kako se Grad itekako ponosi svom svojom talentiranom i nadarenom djecom. Prema njegovim riječima prošle godine ova Smotra počela je kao pilot-projekt i već drugu godinu prerasla u izuzetno vrijedan i poticajan događaj.-Iz proračunskih sredstava u prošloj smo godini izdvojili nešto sredstava, a vi ste već ove godine dokazali kako ćemo ih morati osiguravati, na sreću, sve više. Ove smo godine osigurali 34.800 kuna, pa ako smo i na ovaj način doprinijeli vašoj motivaciji , izuzetno nam je drago. Znanje je temelj napretka svakog društva, a vi ste dokaz kako u djecu i mlade uvijek treba maksimalno ulagati jer svaki se trud višestruko isplati. Već slijedeće godine ovu ćemo Smotru održati i u novoj moderno uređenoj dvorani primjerenoj zahtjevima današnjeg vremena želeći vam i na taj način omogućiti kvalitetnije uvjete za sve sadržaje kojima ćete dodatno obogatiti i znanje i vještine, ali i zabaviti se-rekao je, među ostalim, granonačelnik Grgić uz kojega su sadržaje Smotre pratli i njegovi zamjenici Ivana Trupina i Borislav Vidošić.

Uslijedila je dodjela novčanih nagrada:

GIMNAZIJA

K.S. -2. mjesto državno natjecanje iz filozofije 1.300,00 kn, mentor: Zrinka Ivanišević, 1.500,00 kn; K.S.-1. mjesto na Državnoj smotri LIDRANO, 1.500,00 kn,mentorica: Silvija Pečnjak, 1.500,00 kn; za EKIPNO NATJECANJE NA DRŽAVNOM EKO-KVIZU LIJEPA NAŠA-2. mjesto 1.300,00 kn (ekipno: M.P.;B.L.;L.P.;K.K.), mentor: Josip Sokić, 1.500,00 kn

OŠ “MATO LOVRAK”

H.G.-1. mjesto na Državnoj smotri LIDRANO, 1.500,00 kn, mentorica: Željka Trlin, 1.500,00 kn; L.P. 2. mjesto, 1.300,00 kn, mentorica: Ivana Dročić 1.500,00 kn; mentorica/korepetitorica: Silvija Muić Crljenković

ELEKTROTEHNIČKA I EKONOMSKA ŠKOLA

DRŽAVNO NATJECANJE U OBRAZOVNOM SEKTORU EKONOMIJA I TRGOVINA, DISCIPLINA KOMERCIJALIST-3. MJESTO-ekipno: M.B.; R.J.; J.K. 1.000,00 kn, mentorica: Ivana Gajski-Berić, 1.500,00 kn

OŠ LJUDEVITA GAJA

D.N.M. -1. mjesto na Državnoj smotri LIDRANO, 1.500,00 kn, mentorica: Dunja Vidošić Rapić-1.500,00; M.B.- državno natjecanje u atletici, skok u vis, 3. mjesto 1.000,00 kn, mentorica: Marina Holenda 1.500,00

INDUSTRIJSKO-OBRTNIČKA ŠKOLA

T.G. -1.mjesto na državnom natjecanju TOKAR I SRODNA ZANIMANJA PODRUČJA OBRADE I MONTAŽE, 1.500 kn, Mentori: ZLATKO BOROŠ (za praktični dio) i   DAMIR FALICA (za stručno teorijski dio) 1.500 kn (2 x 750,00)

GLAZBENI ODJEL OŠ “MATO LOVRAK”

-Međunarodno natjecanje dječjih zborova "Vallis Aurea Cantat", Požega, D1 kategorija -

Zbor mlađeg uzrasta Glazbenog odjela OŠ M.Lovrak, srebrna nagrada - 18,67 bodova (ekipno 1.300 kn); mentorica : Helena Heller, prof. 1.500 kn; mentorica/korepetitorica: Silvija Muić Crljenković, prof.

-Međunarodno natjecanje dječjih zborova "Vallis Aurea Cantat", Požega, D2 kategorija Zbor starijeg uzrasta Glazbenog odjela OŠ M.Lovrak, srebrna nagrada - 16,00 bodova, (ekipno 1.300 kn) mentorica : Helena Heller, prof.; mentorica/korepetitorica: Silvija Muić Crljenković, prof.

- 9. hrvatsko natjecanje za harmoniku, Daruvar, A kategorija

L.T. 2. nagrada s 87,66 bodova (nagrad 1.300 kn); Mentorica: Jelena Kojić 1.500 kn

- 9. hrvatsko natjecanje za harmoniku, Daruvar, B kategorija

K.T. 3. nagrada s 74,33 boda (nagrada 1.000 kn); Mentorica: Jelena Kojić

Program Smotre stvaralaštva djece i mladih

U raznovrstan i bogat program u kojemu su djeca i mladi pokazali svoje glumačke, interpretatorske, recitatorske, glazbene i ine talente uveo je Zbor Gimnazije pjesmama: Aleluja i Afrika pod vodstvom Matee Jelinić, uslijedila je interpretacija K.Lj. "Đakinje prvakinje" (autorica Ksenija Lekić), pod mentorskim vodstvom Ivane Franić-Galik, (OŠ "M.Lovrak") s čime su sudjelovale i na Županijskoj smotri LIDRANO; N.D.M. (OŠLjudevita Gaja) recitirao je Vitezovu pjesmicu „Kako živi Antuntun“ ; mentorica Dunja Vidošić Rapić, a sudjelovali su na Držanom LIDRANU: L.T. (OŠ "M.Lovrak") izveo je skladbu M.David/A.Hoffman: Bibbidi-Bobbidi-Boo,prof. Jelena Kojić. Uslijedila je dramska predstava “Moja baka” učenika 4. c razreda OŠ "Mato Lovrak". Voditeljica: dramska i plesna pedagoginja mr. Nikica Viličić uz svesrdnu pomoć Verice Lukačević. Predstava je nastala kao rezultat dramske radionice u organizaciji POU “M.A.R.” u sklopu projekta Vatromet kulture za kojega su potporu dobili i od Ministarstva kulture RH, a sadržaje su osmislili brojni umjetnici, profesori i kreativci s ciljem kazališnog, glazbenog i likovnog opismenjavanja djece i mladih. I svi spomenuti sadržaji koje je vidjelo oko 1.500 djece bili su za sve njih besplatni.                    

U programu ovogodišnje Smotre stvaralaštva djece i mladih nastupila je i L. P. izvedbom Menuetta W.A.Mozart: prof. Ivana Dročić (GO OŠ "M. Lovrak");prof. korepetitor: Silvija Mujić Crljenković; N.D. i M.P. izvele su dramsku igru „Portret prijateljice iz školske klupe“, mentor Milan Vidošić (OŠ LJ. Gaja), a s njom su sudjelovali na Županijskom LIDRANU; uz M.B. iz Industrijsko-obrtničke škole pjevala je i publika, a interpretatorske i glumačke sposobnosti koje su ga dovele i na Državni LIDRANO pokazao je i H. G. (OŠ "M.Lovrak") recitirajući pjesmu Sanje Pilić: Ja, ja, ja; mentor: Željka Trlin; A. V. (OŠ "M.Lovrak") prezentirala je vlastiti literarni uradak kojim je postigla uspjeh plasirajući se na županijsku razinu natječaja "Hrvatska kakvu želim",mentor: Ivana Franić-Galik. Uslijedio je nastup K.T. (OŠ "M.Lovrak"), a izveo je skladbu C. Gurlitt: Con moto; prof. Jelena Kojić.

Literarni rad “Muha” interpretirao je K.S. s kojim se plasirao i na Državnu smotru LIDRANO, mentorica: Silvija Pečnjak (Gimnazija NG).

Zbor glazbenog odjela OŠ “M.Lovrak” pod ravnanjem prof. Helena Heller izveo je skladbu Solfege Symphony xxx/C.C.Miller;   korepetitor: prof. Silvija Muić Crljenković i potvrdio zašto su u vrhu hrvatske glazbene mladeži u svojoj kategoriji.

Ovogodišnju drugu po redu Smotru stvarakaštva djece i mladih zaključila je Elektrotehnička i ekonomska škola prezentacijom "Budućnost knjige" te donijela djelić atmosfere s ovogodišnje Noći knjige koja je izazvala pozitivne reakcije brojnih posjetitelja. Ovogodišnja tema Noći knjige bila je „Budućnost knjige“ te je Elektrotehnička i ekonomska škola tu noć otvorila svoja vrata za sve posjetitelje i prezentirala različite ideje mogućeg razvoja knjige u budućosti. Dva takva prezentirana ostvaraja predstavio je R.K. , a "Noć knjige" u ovoj školi uveličao je i naš književnik Miro Gavran čitajući posjetiteljima tekst svoga romana „Nekoliko ptica i jedno nebo“.

2.Smotra stvaralaštva djece i mladih

Organizatori 2. Smotre stvaralaštva djece i mladih za sudjelovanje učenika i učenica u Programu uručili su Zahvalnice ravanteljicama osnovnih škola Ljudevita Gaja i "Mato Lovrak" Blagici Pečnjak i Vesni Lončar -Cindrić, kao i Ljiljani Ptačnik, ravnateljici Gimnazije. Zahvalnicu ETŠ i ekonomskoj školi i ravnateljici Sanji Muller Zoričić preuzela je pedagoginja Mira Linjaković, a Zahvalnica je uručena i ravnatelju Inudstrijsko-obrtničke škole Miji Matoševiću.

UNITAS WebRadio On line:09:00-22:00 h Klikni i slušaj

UNITAS WebRadio Nova Gradiška

R Winamp R WMP

R Real R Quik

Suradnici

TZGNG logo

 baner.romski portal

 UDD logi

LUNA logo

LAG baner