"Milenijska fotografija" za 270-i rođendan Grada

Oko 700 srednjoškolaca i osnovnoškolaca novogradiških srednjih i osnovnih škola svojim su tijelima ispisali prekrasnu rođendansku čestitku svome Gradu na dar za njegovih 270. godina. Uz broj 270. i ime Grada neizostavno tu su bili i obrisi crkve sv. Terezije Avilske, prve zidane građevine u Novoj Gradiški, koja se nalazi i u grbu Grada.

Učinjeno je to u organizaciji Grada Nova Gradiška, a milenijsku je fotografiju snimio Šime Strikoman diplomirani filmski i televizijski snimatelj, koji se profesionalno bavi i snimanjem fotografija još od studentskih dana. Šime Strikoman snimio je preko 594 milenijske fotografije u 18 godina rada projekta. Prvu milenijsku fotografiju snimio je u Vodicama 2000. godine pod nazivom „Vodice 2000-te“ povodom prijelaza u novi milenij, a tom prigodom nastao je i sam naziv „Milenijska fotografija“. Do sada je Strikoman snimao milenijske fotografije u više od 197 gradova diljem Hrvatske i izvan nje.

-Ova će fotografija biti i na službenoj stranici Grada, kao i u Monografiji uz 270-i rođendan Nove Gradiške- rekao je, među ostalim Borislav Vidošić, zamjenik gradonačelnika za društvene djelatnosti. Snimljena je i "milenijska fotografija" s likom Toše Proeskog, velikog glazbenika i humanitarca, kojega je tragična sudbina povezala s našim gradom.

Ovaj prekrasan događaj za povijest zasjenilo je, na žalost, ponašanje maturanata, koji su se u manjem broju odazavli snimanju milenijske fotografije s likom Toše. Kako su rekli odlazeći -imaju svoga posla-

Vjerujemo ipak da će ti mladi ljudi jednoga dana spoznati da do svih istinskih vrijednosti treba držati i njima se ponositi, kao i rodnim gradom u kojemu su stasali, koji ih neće zaboraviti i uvijek će ih dočekati s ljubavlju i prijateljski.

Foto: Šime Strikoman 

UNITAS WebRadio On line:09:00-22:00 h Klikni i slušaj

UNITAS WebRadio Nova Gradiška

R Winamp R WMP

R Real R Quik

HAV banner
AEM logo rad nakladnika

Suradnici

TZGNG logo

 baner.romski portal

 UDD logi

LUNA logo

LAG baner