Led rasvjeta uskoro u cijelom gradu

U uredu novogradiškog gradonačelnika 18. je svibnja potpisan ugovor o novoj rasvjeti, odnosno o pružanju energetske usluge koja će u konačnici značiti uštedu električne energije u javnoj rasvjeti grada Nova Gradiška.

Potpisali su ga gradonačelnik Vinko Grgić i Jozsef Mezei direktor tvrtke Jadro-Lux d.o.o

Prema gradonačelnikovim riječima radi se o novoj javnoj rasvjeti ukupne vrijednosti od 5,9 milijuna kuna, koja obuhvaća 1470 rasvijetnih tijela na području grada uključujući i naselja Prvču, Kovačevac i Ljupinu.

– Nakon provedenog javnog natječaja tvrtka Jadro-Lux je dobila posao. U roku nekoliko mjeseci imati ćemo kompletnu LED rasvjetu u cijelom gradu što znači da će sve konvencionalne lampe biti zamijenjene led lampama. Dodatnu važnost ovom projektu daje ESCO model, koji sam sebe sufinancira iz potrošnje. Imali smo prosječnu potrošnju od oko 1.000.000 kuna. S LED rasvjetom ona će iznositi oko 250 tisuća kuna. Uz to grad će uštedjeti još oko 200.000 kuna koje je do sada ulagao u održavanje postojeće rasvjete. Održavanje LED rasvjete uključeno je u cijenu te ima jamstvo od 10 godina– istaknuo je, među ostalim, gradonačelnik Grgić i dodao kako nove led lampe ne emitiraju CO2 što je iznimno važno za zaštitu okoliša.

Jozsef Mezei predstavio je tvrtku Jadro-Lux d.o.o naglašavajući kako primjenjuju najsuvremeniju tehnologiju, a poslove, osim u Hrvatskoj, obavljaju u Rumunjskoj i Mađarskoj.

UNITAS WebRadio On line:09:00-22:00 h Klikni i slušaj

UNITAS WebRadio Nova Gradiška

R Winamp R WMP

R Real R Quik

HAV banner
AEM logo rad nakladnika

Suradnici

TZGNG logo

 baner.romski portal

 UDD logi

LUNA logo

LAG baner