Otvoreno 22. Novogradiško glazbeno ljeto (audio foto)

Tradicionalna glazbeno-kulturno-gospodarsko-turistička manifestacija "NG glazbeno ljeto", otvorena je i službeno sinoć,

kada je sve bilo u znaku zvuka tambure i pjesme dalmatinske klape, u znaku eno-gastro sajma i suvenira, ali i drugog Crafting festa-proizvođača i ponude domaćeg piva.

Uz nazočnost velikog broja domaćih posjetitelja, ali i onih koji su svoje godišnje odmore planirali prema ovoj manifestaciji, uz izuzetno kvalitetan program Gradske glazbe Ngi nastup Barbare Dautović,  Sajam je otvoren na prostoru ispred Turističke zajednice, a potom i manifestacija na središnjoj gradskoj pozornici. Učinio je to gradonačelnik Vinko Grgić, a potom otvorio i drugi festival piva- Crafting fest u novouređenom Gradskom parku. Uz njega su bili i župan Danijel Marušić, kao i predsjednica Gradskog vijeća dr. Ljepša Rakas Vujčić, zamjenici Ivana Trupina  i Borislav Vidošić, gradski vijećnici,a među gostima su bili i  Dinko Tandara, zamjenik ministra hrvatskih branitelja, kao i Ružica Vidaković, direktorica Turističke zajednice Brodsko-posavske županije. Vrlo ponosni na sve pripremljeno za 22. rođendan ove nadaleko poznate manifestacije bili su Dinka Matijević, direktorica Turističke zajednice grada NG, kao i veterani NG ljeta- Željko Brčić-Duša, Antun Špoljarić i Zdravko Sokić. Puno sati rada, truda, strpljenja, urodilo je izuzetno liljepim i vrijednim plodom i ove godine i s pravom su se na njihovim licima zrcalile emocije radosti i zadovoljstva. A već se prve večeri,kao i svim kultuno-glazbenim događanjima koja su prethodila završnici vidjelo i osjetilo da su organizatori- Grad NG, Turistička zajednica grada i Bernard Kumić-Berny uz već spomenute veterane NG glazbenoga ljeta, odradili odličan posao.

 

Ponudu i ovog 22. po redu NG glazbenog ljeta vrlo bogata, veliki broj izlagača, veliki broj sadržaja, a posebno besplatan ulaz zahvaljujući organizatorima Gradu i Turističkoj zajednici prokomentirao je gradonačelnik Vinko Grgić:                                  


Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Bošnjak iz Sičica drugu godinu za redom bilo je organizatorom Crafting festa te u Novoj Gradiški okupilo male slavonske proizvođače domaćeg piva iz Đakova, Požege, Osijeka i Županje. Odličan je to početak za razvoj turizma na ovom prostoru temeljenog na domaćim proizvodima.Potvrdio je to i Vinko Grgić i dodao:


Potporu ovoj manifestaciji daje i Županija Brodsko-posavska rekao nam je župan Danijel Marušić i naglasio:


U glazbenom dijelu programa nastupili su domaći Tamburaški sastavi Legatto iz NG, Lengeri i Satir iz Davora, a gost večeri bila je Klapa Rišpet iz Splita. Svakako treba reći da su upriličeni i sadržaji za djecu, među kojima i edukativno-zabavni Udruge ECKO, koju vodi Đurđa Trupinić, a danas će to biti sadržaji u KIDS FUN ZONI u Gradskom parku kada će se djeca moći okušati, među ostalim i u trčanju šokačke alke. Tradicionalni festival Djeca pjevaju hitove u organizaciji udruge Hobotnica počinje u 19 i 30, a ova treća večer NG glazbenoga ljeta namijenjena je ljubiteljima popularne glazbe dok će glavna gošća večeri biti neponovljiva Severina. Program je obje večeri, a tako će biti i danas, vodio Mirko Fodor. Sadržaji za mlade odvijaju se i na Ljetnoj pozornici i to od 22 sata.

Svakako treba istaći kako je ovogodišnja manifestacija posvećena dvojici ljudi, kojih više nema s nama, a to su Zlatko Štefanac i Josip Pintarić-Puco. Čika Puco je i inicirao početak ovih događanja prije 22. godine, a Zlatko jedan od veterana manifestacije u naš kraj doveo brojne glazbenike hrvatske glazbene scene.

Novogradiško glazbeno ljeto završit će sutra uz tradicijsku večer folklora u organizaciji  najmlađeg našeg KUD-a Mala, a uz njih će nastupiti članovi Matice umirovljenika i Folklorni ansambl mladih NG te gosti KUD Baščaršija iz Sarajeva. Voditelj programa bit će Silvijo Stilinović. 

Druga večer 22. Novogradiškog glazbenog ljetaUNITAS WebRadio

R Winamp R WMP

R Real R Quik

HAV banner
AEM logo rad nakladnika

Suradnici

TZGNG logo

 baner.romski portal

 UDD logi

LUNA logo

LAG baner