U Industrijskom parku, u nazočnosti prvog čovjeka Vlade i nekolicine ministara, svečano otvorena tvornica Atlantic grupe (Foto)

Otvorenje Tvornice Atlantic Grupe

Pobjeda biznisa i komunikacije

 

Izabran između 90 nacionalnih poslovnih zona, zahvaljujući sjajnom prometnom položaju, ali i iznimnom interesu čelnih ljudi grada koji su investitoru omogućili sve moguće olakšice i poticaje, novogradiški Industrijski park,nakon samo osam mjeseci intenzivnih radova, od danas je bogatiji za suvremenu tvornicu Atlantic grupe, vrijednu oko 120 milijuna kuna. Novogradiška tvornica energetskih pločica Multipower s prvom proizvodnom linijom, tek je početak, rekao je, zahvaljujući čelnicima grada Nova Gradiška, prvi čovjek Atlantic grupe, Emil Tedeschi, jer, tvrtka je, promišljajući o budućnosti, već rezervirala dodatni teren u prostoru Industrijskog parka, za nove dvije proizvodne linije. 

Svečanom otvorenju tvornice energtskih pločica, najveće i najvrijednije investicije u gradu u posljednjih 10-ak godina, uz čelne ljude grada i županije , oUprave Atlivača i vlasnika Atlantic  grupe, Emila Tedeschija, nazočili su prvi čovjek Vlade, premijer Zoran Milanović, Branko Grčić, potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije, ministar pomorstva, prometa i infrastrukture, Siniša Hajdaš Dončić, te Tihomir Jakovina, ministar  poljoprivrede.Nova tvornica čijih je 99 posto proizvodnje orijentirano izvozu, globalno ozbiljan igrač na tržištu prehrambenih  proizvoda namijenjenih, na prvom mjestu, sportašima, nakon samo osam mjeseci izgradnje, predstavlja izvanredan rezultat kompanijskih sinergija i prestanak ugovorne proizvodnje kod vanjskih partnera, rekao je, otvarajući proizvodni pogon Emil Tedeschi. Riječ je o modernom, visokoautomatiziranom pogonu sa standardima usporedivim onima u farmaceutskoj industriji, koji se proteže na 6 tisuća kvadratnih metara i u konačnici će zapošljavati 160 radnika. Prvih novogradiških 40-ak radnika na proizvodnoj liniji educirano je na strojevima iz Danske, Italije, UK i Hrvaatske. Ogromne hale tvornice podijeljene su u tri glavna skladišta-ambalažnog materijala, skladišza za sirovine i za gotove proizvode, dok su u glavnom prostoru smješteni visokokvalitetni strojevi proizvedeni i dizajnirani isključivo za proizvodnju energetskih pločica.

“Vrijedno ulaganje u novogradiški Industrijski park, kao i dolazak ovako jakog i globalno relevantnog gospodarskog subjekta, najbolji je način promocije naše poslovne zone, ali i ideje o novim investicijama koje svi priželjkujemo i koje će se, sa završetkom dugo čekane južne gradske obilaznice, značajno lakše moći i realizirati “, rekao je pozdravljajući prvog čovjeka Atlatnic grupe, gradonačelnik Nove Gradiške, Željko Bigović. Atraktivan i uočiljiv logo tvornice Multipower, smještene na iznimoj prometnoj lokaciji, u svakom je slučaju, najbolji mogući poziv i ostalim investitorima. Čelništvo grada za njih je, potpuno spremno, dokazuje Emil Tedeschi.