NOVO ULAGANJE U INDUSTRIJSKOM PARKU NOVA GRADIŠKA

 IPING 27 02 2015001

Počeli su radovi na izgradnji tvornice KLIMAOPREMA d.d., Samobor, vodećeg hrvatskog  proizvođača opreme za ventilaciju, klimatizaciju i čiste prostore u INDUSTRIJSKOM PARKU NOVA GRADIŠKA.

Ukupna vrijednost projekta izgradnje i opremanje nove tvornice iznosi 35 mil kn, a investicija je sufinancirana sredstvima  strukturnih fondova Europske unije (ERDF).

Izvođač radova, odabran na javnom natječaju,  je tvrtka Presoflex gradnja iz Požege, a očekivani završetak izgradnje tvornice veličine 6.500 m2 je sredinom ove godine, kada se planira i početak proizvodnje na novim proizvodnim linijama, koje će u startu zapošljavati oko 40 ljudi, dok je planirano da će, razvojem poslovanja i realizacijom druge faze ulaganja u narednih nekoliko godina, ovaj broj narasti na 150-200 zaposlenika.

IPING 27 02 2015001

Radovi na gradilištu Klimaoprema d.d.

Početak radova je nešto kasnio zbog obveza provođenja svih procedura propisanih javnom nabavom, ali to neće uzrokovati neplanirana kašnjenja.

„Ističemo kooperativnost i profesionalnost Grada Nova Gradiška i Industrijskog parka Nova  Gradiška, koji su nam pomogli kako bi investicija tekla bez ikakvih zastoja, što je dodatno potvrdilo naše mišljenje o  lokaciji  Industrijskog parka Nova Gradiška kao najpovoljnijeg izbora za smještaj proizvodnog pogona u Hrvatskoj, uzimajući u obzir odličnu prometnu povezanost , potpunu infrastrukturu na zemljištu i raspoloživu stručnu radnu snagu.

IPING 27 02 2015002

 Buduća tvornica  Klimaoprema d.d. 

Vjerujemo , da će sada  nakon  što su se u Novoj Gradiški pozicionirali Atlantic Grupa, sada i Klimaoprema , i drugi investitori uvjeriti u izvrsnost poslovne zone u ovoj sredini.“ izjavio je Branko Duvnjak, Predsjednik uprave Klimaoprema d.d., Samobor.

„Početak izgradnje tvornice Klimaoprema d.d. u Industrijskom parku Nova Gradiška potvrda je odlučnosti Grada Nova Gradiška da maksimalno podupre razvoj gospodarstva i nova ulaganja, kao i potvrda vjerodostojnosti i partnerskog odnosa s ulagačima, koji mogu računati na visoko konkurentne uvjete za ulaganje, te punu potporu i profesionalnost Grada, Industrijskog parka i svih službi uključenih u ulaganje.

Sigurni smo da će ovakav odnos potaknuti i druge tvrtke da odaberu upravo  Novu Gradišku za realizaciju svog ulaganja. “ Izjavio je Željko Bigović, gradonačelnik Grada Nova Gradiška.