IN MEMORIAM

Umro je Vlado Vincetić!

IN memorioam MEDO

Ovo mi je jedna od najtežih vijesti koje sam napisao kao novinar u 36 godina otkako se bavim ovim poslom – umro je Vlado Vincetić istaknuti TV snimatelj i fotoreporter!!

 
Vlado Vincetić rođen je u 10. siječnja 1957. godine u Novoj Gradiški gdje je završio osnovnu i srednju školu. Do Domovinskog rada bio je zaposlenik u Građevnom poduzeću Strmac i bavio se amaterskim snimanjem i fotografijom. Prve snimke za Hrvatsku televiziju snimio je 21. rujna 1991. godine kada je Nova Gradiška pretrpjela prvi neliki napad i razaranja neprijateljskog zrakoplovstva. Vlado Vincetić osnivač je novogradiškog dopisništva Hrvatske televizije koje je ugašeno prije dvije godine. Ostavio je dubok trag u novinarstvu, ne samo kao snimatelj Hrvatske televizije nego i kao fotoreporter u statusu slobodnog novinara. Objavljivao je u dnevnim novinama, revijama, lokalnim glasilima i publikacijama: Glas Slavonije (Osijek), Jutarnji list (Zagreb), Panorama (Zagreb), Posavska Hrvatska (Slavonski Brod) Hrvatski vojnik (Zagreb), Agroglas (Osijek), Gospodarski list (Zagreb), NG revija (Dragalić), Cernički list (Cernik), Pučki kalendar (Slavonski Brod), Monografija Grada Nove Gradiške. 
Prije 8 godina zajedno smo objavili knjigu reportaža „Kvaka je u malim tajnama“. 
Od 2001. stalni je zaposlenik Hrvatske televizije. 
Vlado Vincetić istaknuo se mnogobrojnim reportažama u raznim emisijama Hrvatske televizije, a prvi u svijet poslao snimke iz oslobođenih Okučana u akciji „Bljesak“. ..
Za svoje zasluge u ratu odlikovan je Medaljom grada Nova Gradiška, Spomenicom domovinskom rata, medaljama „Bljesak“ i „Oluja“, dobitnik je i drugih priznanja... 
S Vladom sam 22 godina svakodnevno dijelio novinarski kruh.
Počivaj u miru Božjem, prijatelju!

Vjeko Hudolin

UNITAS WebRadio On line:09:00-22:00 h Klikni i slušaj

UNITAS WebRadio Nova Gradiška

R Winamp R WMP

R Real R Quik

Openradio banner

HAV banner

Suradnici

 Logo  TZ GNG 1

 baner.romski portal

 UDD logi

LUNA logo

LAG baner