SUDJELUJMO U UTRCI MIRA U NOVOJ GRADIŠKI

Dana 8.5.2016. (nedjelja) Novu Gradišku posjetiti će Utrka mira (Peace Run).

Utrka mira važna je svjetska manifestacija koja se održava svake godine i ima za cilj promicanje međunarodnog prijateljstva i razumijevanja.

Trkači, putujući kroz više od 100 zemalja svijeta, nose upaljenu baklju čiji plamen simbolizira ljudsku težnju za životom u harmoniji te ju predaju iz ruke u ruku stanovnicima tisuću mjesnih zajednica kroz koju prolaze.

Prva baklja u europskom dijelu utrke krenula je 1989. iz Zagreba. Od tada se Utrka redovito održava pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta i Hrvatskog Olimpijskog Odbora.

Ova manifestacija odvija se na svjetskoj razini i prolazi na svim kontinentima te i na globalnoj razini nailazi na podršku pojedinaca koji svjetski mir i sklad drže za jedini temelj sretnije budućnosti.

Međunarodni tim koji trči kroz cijelu Europu dolazi u Novu Gradišku u nedjelju 8.5.2016. oko 18,00 sati, te pozivamo sve zainteresirane građane da  zajedno dočekamo međunarodni tim trkača  na prostoru šahovnice ispred središnje gradske pozornice, kako bismo ovim simboličnim činom dali potporu manifestaciji i priključili se tisućama gradova i pojedinaca diljem svijeta koji su već sudjelovali u ovoj manifestaciji.

Pogledajte promo video u kojem se možda najbolje vidi duh Utrke Mira
koja ce u svibnju prolaziti Hrvatskom.