Posvećeni temelji crkve sv. Nikolaja u Novoj Gradiški

Svečanost je upriličena 11.srpnja i počela je službom u pravoslavnoj kapelici Svete Trojice, a liturgiju su vodili  mitropolit zagrebačko-ljubljanski Porfirije Perić, episkop pakračko-slavonski, vladika Jovan Ćulibrk i novogradiški paroh Ognjen Tendžerić.

U zajedništvu sa brojnim svećenicima, monahinjama manastira Jasenovac, pravoslavnim vjernicima i uz nastup zbora novoosnovane škole pjevanja pri vukovarskom srpskom društvu „Javor“, spomenuti velikodostojnici pravoslavne crkve u Hrvatskoj vodili su i obred posvećenja temelja nove pravoslavne crkve u Novoj Gradiški. Svečanosti su bili nazočni i gradonačelnik i saborski zastupnik Vinko Grgić, kao i Dario Akmačić, vlasnik tvrtke Dol-nekretnine d.o.o. koja je izvođač radova. Vladika Jovan Ćulibrk je obojici uručio Zahvalnice za dobru suradnju i uspješne radove.

Opširnije...

Eno i gastro ponuda Brodsko-posavske županije u službi turizma

Gurmanski press izlet novinara u Brodsko posavsku županiju dogodio se 10. srpnja s namjerom predstavljanja javnosti i budućim gostima jedinstvenoga gastro identiteta županije.

Cilj je promocija destinacije, jačanje konkurentnosti i suradnja sa svim dionicima koji rade na brendiranju ključnih turističkih proizvoda u cilju dodane vrijednosti i održivog razvoja, dakle opstanka i na ruralnom i na urbanom području.

Opširnije...

Centar za razvoj djece i mladih

Projekt je Udruge „Prevencija“, Udruge za prevenciju socijalnopatološkog ponašnja mladih, kojega provodi u partnerstvu s Udrugom za autizam „Sunce“, Nova Gradiška, Udrugom za rad s mladima „Breza“, Osijek, Dječjim vrtićem „Radost“, Novska i Udrugom roditelja djece i osoba s poteškoćama u razvoju „MI“, Požega

.

Predstavila ga je Aleksandra Grubač, defektologinja, predsjednica „Prevencije“ te izvjestila kako projekt financira Europski socijalni fond iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. u okviru Poziva „Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici-FAZA 1“.

Opširnije...

„Slavonski dućan“- mjesto tradicije, domaćih proizvoda, slavonskih delicija

Otvoren je 3. srpnja u novom, modernom, velikom prostoru na novoj adresi u središtu grada-novogradiškom Trgu kralja Tomislava 15.

Mjesto je to koje odiše slavonskim običajima, tradicijom, likovnom umjetnošću sa bogatom gastro i eno ponudom, a novina je i mogućnost degustcije slavonskih delicija-kulena, kulenove seke, čvaraka...uz domaću kapljicu-vina novogradiških i proizvođača ovoga kraja.

Opširnije...

20. oldtimer relly u Novoj Gradiški

Organizatori su i domaćini, tradicionalno, bili članovi Oltimer kluba „Classic 99“ Nova Gradiška, Kluba koji ove godine obilježava 20-i rođendan.

Godine su to uloženoga truda, rada, velike ljubavi prema starim automobilima, ali i svemu onome što je, zapravo, tehnička baština ovoga kraja.

Opširnije...

Potkategorije

UNITAS WebRadio On line:09:00-22:00 h Klikni i slušaj

UNITAS WebRadio Nova Gradiška

R Winamp R WMP

R Real R Quik

Suradnici

 Logo  TZ GNG 1

 baner.romski portal

 UDD logi

LUNA logo

LAG baner