INDUSTRIJSKO-OBRTNIČKA ŠKOLA PONOVO DOBAR DOMAĆIN


20 02 2015 003

Najbolji mladi instalateri grijanja i klimatizacije su iz Virovitice, a najbolji vodoinstalateri iz Slatine. Plasman na državno natjecanje izborile su i ekipe Industrijsko-obrtničke škole Nova Gradiška
NOVA GRADIŠKA, 21. veljače 2015. - U Industrijsko-obrtničkoj školi jučer je održano Međužupanijsko natjecanje učenika u zanimanjima instalateri grijanja i klimatizacije i vodoinstalateri.

20 02 2015 001
20 02 2015 002
20 02 2015 003

Da i ove godine organiziraju ovo natjecanje povjerenje su Industrijsko-obrtničkoj školi dali Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa RH, Agencija za strukovno obrazovanje odraslih, Društvo za strukovno obrazovanje i Brodsko-posavska županija.
Bilo je prijavljeno je 14 učenika iz 7 škola u zanimanju instalater grijanja i klimatizacije i 8 učenika iz 4 škole u zanimanju vodoinstalater.
- Kao i proteklih godina natjecanje je proteklo na dobrobit učenika, zbog kojih se natjecanje i odražava, a nastavnici i mentori su imali prigodu da razmjene iskustva u novim izazovima koji su pred nama vezani za nastavne programe, organizaciju rada i metodiku.

ind obrtnicka005
ind obrtnicka006

Ovo natjecanje dalo je prigodu da dvije nabolje ekipe na državnom natjecanju u Zagrebu pokažu što su ih njihovi nastavnici naučili. Značajan dio ovog natjecanja bilo je i druženje i prilika da se steknu nova poznanstva i prijateljstva - kaže prof. Mijo Matošević, ravnatelj škole i predsjednik Državnog povjerenstva.
Učenici će se svoja znanja morati dokazati u testu znanja i praktičnom zadatku.