„Lovrakovci“ uz Svjetski dan sigurnijeg interneta

10 02 2015 003 

Najbolja strana suvremene tehnologije

Novogradiška Osnovna škola“ Mato Lovrak“,  jedna od 120 svjetskih  osnovnih škola s  icrosoftovim certifikatom i titulom Showcase school u primjeni  inovativne tehnologije, najpozvanija je obrazovna institucija za obilježavanje Svjetskog dana sigurnijeg interneta. Tim je povodom uz dan kojega, na svoj način, obilježava cijeli svijet, u školi organizirana Otvorena nastava pod motom „Sigurnost“

Dan otvorene nastave učenicima je pružio priliku da kroz netipičan školski i radni dan pokažu vlastitu kreativnost,  ali i na, sasvim neformalan način, nauče nešto novo o temama koje ih najviše zanimaju. Osim toga, bila je ovo i prilika da se klinci takozvane „ Y generacije“ na sasvim novi i drugačiji način osvijeste o svim potencijalnim opasnostima koje krije Internet, ali i uvjere u niz ogromnih prednosti koje nam svakodnevno pruža suvremena tehnologija. Jer, riječ je,  istovremeno o brojnim zamkama, ali i ogromnim povlasticama, kako za učenike, tako i za učitelje, izjavila je, i ravnateljica škole, po struci informatičarka, Vesna Lončar Cindrić, podsjećajući kako smo u suvremenom svijetu znanja i brzo dostupnih informacija, bez poznavanja rada na računalu, potpuno nepismeni.

10 02 2015 001

10 02 2015 002
10 02 2015 004

Na sreću, škola koja predvodi trendove, zahvaljujući stalnom putovanju „u korak s vremenom „, škola je  čiji je stručni tim svjestan kako bez kontinuirane edukacije i stalnog ulaganja u vlastito znanje i nove spoznaje, jednostavno ne možemo naprijed. Jer, kaže i ravnateljica, „ukoliko vlastiti poziv ne shvatimo upravo na takav način, vrlo će nas brzo sustići trenutak u kojemu ćemo shvatiti kako su nas vlastiti učenici spoznajno „prešišali“. Dan otvorene nastave organiziran uz Svjetski dan sigurnijeg interneta učenicima Osnovne škole „Mato Lovrak“, stoga je, na pravi način, pružio priliku da se s tehnologijom poigraju, ali i nauče svakodnevno od nje posuđivati ono najkorisnije. Uostalom, dovoljno je bilo zaviriti u naslove ponuđenih kreativnih radionica poput, recimo“ Sigurnosni ključ“ ,“Sigurnost korz strip“, „Sandučić povjerenja“, „Radikalni islam-prijetnja međunarodnoj sigurnosti“ , i izabrati onu najzanimljiviju.

10 02 2015 005

10 02 2015 006

UNITAS WebRadio On line:09:00-22:00 h Klikni i slušaj

UNITAS WebRadio Nova Gradiška

R Winamp R WMP

R Real R Quik

Openradio banner

HAV banner

Suradnici

 Logo  TZ GNG 1

 baner.romski portal

 UDD logi

LUNA logo

LAG baner