Tomislave, oprosti nam

Pročitavši vijest o pogubljenju nedužnog mladog čovjeka Tomislava Salopeka ne mogu izdržati da ne napišem koju riječ.

crnisalopek

Iako bih prije zaplakao, zaplakao nad sudbinom čovjeka, oca, supruga i sina koji je da bi osigurao egzistenciju svojoj obitelji otišao u bijeli svijet ili možda prije reći u „crni“ svijet. 

Kakav to stvor moraš biti da nekome naneseš zlo na takav način, toliko okrutan način da me prolazi jeza već pri samoj pomisli. Toliko jeziv i neljudski čin da ni način ubojstva ne mogu nazvati terminom kojim bi ga trebalo nazvati i koji u našem jeziku za to postoji. Pročitavši vijest na drugim informativnim portalima prvo sam ostao bez riječi, a samo iz razloga što sam vjerovao kako među tim zamaskiranim spodobama u ljudskom obliku ima bar malo čovječnosti.  Razmišljam o onima Tomislavu najdražima, onima koji su ostali poslije njega. A, opet, koliko  god se trudio, ne mogu ni pojmiti  što njegova obitelj proživljava, što nije trebala i nije zaslužila.Čime su Tomislavova djeca skrivila da odrastaju bez oca'? Pitam te zamaskirane spodobe u ljudskom obliku, jesu li to dvoje djece u ratu protiv Islamske države da bi ih tako kažnjavali?? Na koncu, kakvu oni to žele državu? Zar onu koja se zasniva na uništenju drugih pripadnika ljudske vrste., a ne govorim niti o vjeri, niti o nacionalnoj pripadnosti ili političkoj orijentaciji, -  govorim o ČOVJEKU, čovjeku kome ste vi za „dobrobit“ svoje vrste oduzeli život.

U ovom se trenutku sramim što dišemo isti zrak i djelimo istu planetu i što nas grije isto sunce. Ne mogu se oteti dojmu da smo od istih atomskih stanica sazdani,. Sad bi  bio najsretniji da mogu biti bilo koja divlja zvijer , jer, zvijeri su, čini se,  daleko humanije nego vaša „ljudska“ vrsta.  Za čiju pisanu riječ se vi tamo u tom pijesku vežete i po njoj postupate? Riječi  Proroka Muhameda to sigurno nisu .Kur'an to vjerovatno ne propisuje. Pa,  o kakvom vi to, onda, kalifatu govorite?. To što vi u ime vjere provodite to nije vjera, to je fanatizam planetarnih razmjera., Bar da ste bili fanatici dok ste odrastali i nešto iz Kur'ana naučili, sigurno sad ne bi s ponosom uz Tomislavovo  bez- životno tijelo stajali, nego  bi se osjećali kao svaki čovjek ove naše planete, posramljeno, jadno i toliko bijedno što pripadamo istoj biološkoj vrsti.

U svoje osobno  i u ime cijele ekipe NG-Buntovnika, obitelji pokojnog Tomislava izražavam iskrenu sućut i neka nam oproste što smo ljudska vrsta koje ne može osporiti činjenicu da smo pripadnici iste vrste kao i umaskirane spodobe sa užarenog pustinjskog pijeska.   

UNITAS WebRadio On line:09:00-22:00 h Klikni i slušaj

UNITAS WebRadio Nova Gradiška

R Winamp R WMP

R Real R Quik

Openradio banner

HAV banner

Suradnici

 Logo  TZ GNG 1

 baner.romski portal

 UDD logi

LUNA logo

LAG baner