Mirela Brlić-Trnka nova je ravnateljica Industrijsko-obrtičke škole

Na dužnost ravnateljice stupila je 1. kolovoza po odlasku dosadašnjega ravnatelja, prof. Mije Matoševića, u zasluženu mirovinu.

Odlučila se javiti na Natječaj na veliki poticaj radnih kolega i uz podršku obitelji.

-Dogodilo se to u jednom periodu godišnjih odmora, tako da sam od 1. kolovoza stupila na novu dužnost i posao ravnateljice.

S obzirom da u međuvremenu nismo raspisivali Natječaj za moje staro radno mjesto stručnog suradnika pedagoga dočekala me je mala gužva. U ovom trenutku moram odraditi obadva posla, ali imam odličnu ekipu koja pomaže tako da neće biti problema i sve će biti odrađeno-kaže nam Mirela Brlić-Trnka.

Kao stručni suradnik pedagog uz dosadašnjeg ravnatelja upoznala je većinu poslova, a kao pedagoginja poznaje djecu, profesore. U školi su uvijek podržavali mlađe, kao i njihove ideje, pokrenuti su mnogi projekti.

-Sve što smo započeli, što se tiče projekata, nastavit ćemo. Neke projekte nismo završili zbog korone, ali nastavit ćemo ih uz neke nužne promjene.

Žao mi je što dio kolega i učenika nije uspio otputovati u Norvešku u sklopu jednog projekta i trenutno je to stopirano. Ali projekt se nastavlja do trećeg mjeseca slijedeće godine. Ukoliko se situacija sa koronom promijeni na bolje, vjerujem da će se taj put realizirati.

Imamo i jedan veliki projekt opremanja škole novim strojevima i uređajima kroz Centar kompetencija i taj projekt ide dalje. Raspisan je Natječaj za nabavu novih strojeva i uređaja i vjerujem da ćemo u skorije vrijeme i to završiti.

U skladu sa trenutnim mjerama i situacijom odradit ćemo zacrtano sa djecom. Trenutno se putovanja i izvanučionička nastava neće odrađivati. Ipak to nećemo odbaciti, već ćemo staviti u svoj kurikulum, pa ukoliko prilike dozvole, možda na proljeće, realizirat ćemo-istaknula nam je Brlić-Trnka u razgovoru.

U Novoj Gradiški sada na rukovodećim mjestima odgojno-obrazovnih ustanova imamo žene i odlično surađuju.

-Zanimljivo je to. Sada su žene na vodećim položajima u odgojno-obrazovnim ustanovama. Popravljamo prosjek. Vidjet će kako izgleda kada žene vladaju- uz osmijeh kaže nova ravnateljica Industrijsko-obrtničke škole.

U školi je više profesorica, a malo im, prema riječima ravnateljice, prosjek popravljaju kolege iz strojarstva, ali uglavnom, kao i u svim drugim školama, više je žena u ovom zanimanju.

Je li bilo teško odlučiti se za novi izazov?

-Je, nisam na prečac donijela odluku. Kada smo znali da ravnatelj, s obzirom na uvjete i godine starosti, odlazi u mirovinu počelo se razmišljati tko bi se javio. Većina mojih kolega su mi rekli da to učinim upravo zbog toga što sam bila i prvi suradnik ravnatelju i imala sam uvid u opće stanje u školi i što se tiče zaposlenika, učenika, suradnje sa roditeljima tako da meni taj dio nije bio novi. Ali odgovornost koja je na ovom radnom mjestu je značajno drugačija u odnosu na ranije radno mjesto.

Doista sam dosta razmišljala i dosta sam „vagala“ prihvatiti taj izazov ili ne?! Ipak sam se javila, a presudila je i jako velika podrška kolega. Rekla sam im na predstavljanju programa, prije samoga izbora, da očekujem od njih veliku pomoć jer bez te pomoći sigurno sama neću moći. Dobro ih poznam i oni poznaju mene i kako sam došla do zaključka da ću imati njihovu podršku, javila sam se. I u ovih mjesec dana doista smo zajedno velike poslove započeli i radimo ih uistinu timski-kaže ravnateljica.

Podršku je Mirela Brlić-Trnka dobila i od svoje obitelji

-Rekla sam suprugu i djeci kako ću puno više vremena provoditi na poslu, jer dosta toga trebam upoznati i uhodati se, a to znači da će privatni život ipak neko vrijeme biti u drugom planu. Međutim i suprug i djeca su mi dali podršku i hvala im na tomu-istaknula je.

Suradnja sa osnivačem, ali i Gradom odlična

Nastavit će se razvijati suradnja sa školama, jača suradnja sa jedinicom lokalne samouprave, iako je osnivač Županija.

-Naša Županija, kao osnivač škole, dobro vodi brigu o nama, ali pripadamo ovom Gradu i ovom području i očekujem da će suradnja biti još bolja.

Imali smo sada dosta priprema oko ove nastavne godine, nabavke materijala za dezinfekciju, određenih uređaja i obratila sam se Gradu za malu pomoć. Obećali su nabaviti držače za papirnate ubruse za našu školu. Nama je to odjednom puno stvari koje trebamo nabaviti i doista im hvala na tomu-naglasila je Mirela Brlić-Trnka.

Novoj ravnateljici želimo i mi puno uspjeha na ovoj dužnosti, koju je započela u nimalo laganim vremenima.

UNITAS WebRadio On line:09:00-22:00 h Klikni i slušaj

UNITAS WebRadio Nova Gradiška

R Winamp R WMP

R Real R Quik

Openradio banner

HAV banner

Suradnici

 Logo  TZ GNG 1

 baner.romski portal

 UDD logi

LUNA logo

LAG baner