Dječji vrtić Nova Gradiška spremno dočekao početak nove pedagoške godine

U novu pedagošku godinu, koja je i za naše predškolske ustanove počela 1. rujna, ušlo se punih kapaciteta.

S radom su počele jaslice, gradski i Područni vrtići.

–Na području grada Nove Gradiške ostalo je neupisano 60-70 djece, koju, na žalost, nemamo mogućnost upisati i smjestiti. Kako će se stvari razvijati, hoćemo li pronaći prostor, zaposliti nove djelatnike... vidjet ćemo, ali to ovisi i od ove epidemiološke situacije-kaže nam Vera Trobić, ravnateljica Dječjeg vrtića Nova Gradiška.

U Novoj Gradiški, u obadva objekta, „Maslačak“ i „Radost“, vrtić pohađa 280 djece. Vrtić „Bljesak“ u Okučanima pohađat će ove godine 41 dijete, u „Vjeverici“ u Starom Petrovom Selu 33-oje.

-Kada se završi adaptacija i nadogradnja vrtića u Starom Petrovom Selu tamo će boraviti oko 65 djece. Ista je situacija i u Novoj Kapeli u vrtiću „Zvončić“. I oni bi trebali početi s radom u listopadu, a imat će kapacitet 80 djece. Cernik trenutno ima upisanih 52 djece. Završava se i objekt dječjeg vrtića u Dragaliću i trebalo bi ga pohađati 15 djece. I taj bi vrtić trebao vrlo brzo početi raditi-istaknula nam je u razgovoru ravnateljica.

Podsjetimo!

Projekt „Gradnja zgrade javno društvene namjene-dječji vrtić u naselju Dragalić“ vrijedan je 4.063.933,59 kn. Sufinancira ga, u iznosu od 4.057.683,59 kn, Europska Unija iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj kroz Program ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020. godine.

Opći cilj projekta je jačanje konkurentnosti sustava odgoja i obrazovanja na području općine Dragalić te usklađenosti sustava odgoja i obrazovanja s potrebama lokalne zajednice i tržišta rada.Specifični ciljevi projekta su unaprjeđenje kvalitete sustava predškolskog odgoja i obrazovanja, te poboljšanje dostupnosti odgojno – obrazovnih usluga na području općine Dragalić.

Organizacija posla, programi i projekti prema epidemiološkim mjerama

-Postupili smo prema uputama Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo i Ministarstva znanosti i obrazovanja, odradili smo Odgajateljska vijeća, sastanke sa odgajateljima i nastojimo se što više pridržavati mjera sa kojima su i roditelji na roditeljskim sastancima detaljno upoznati.

Apeliram na roditelje da se što više pridržavaju tih mjera te da poštuju ono što je propisano kako bismo sačuvali zdravlje svih. Bit će jako teška situacija ako nama bilo roditelj, bilo dijete, donese virus. Tada kompletno idemo u izolaciju, zatvarmo dječji vrtić i roditelj je onda ponovno u nepovoljnoj situaciji jer nema kamo s djetetom. Cilj je da se svi maksimalno zaštitimo da bismo mogli odrađivati svoj redovni posao.

Dakle svi moramo živjeti, otići u prodavaonicu, obaviti što je potrebno, ali najvažnije je poštovati one najosnovnije mjere: maska, dezinfekcija, pranje ruku, distanca ...Jedan roditelj treba dovesti dijete u vrtić, svaka je skupina u svojoj sobi. Tako je i u dvorištu kada djeca izlaze. Ići će po rasporedu da ne budu istodobno svi vani. Djeca sada nemaju mogućnost zajedničkog korištenje prostora, odgajatelji također. Nastojali smo taj socijalni kontakt svesti na minimum. Mjeri se temperatura i ako dijete ima 37,2 zovemo roditelje, dijete odlazi iz objekta u izolaciju.

Još jedanput molim roditelje da poštuju mjere i ne samo prilikom dolaska u vrtić i odlaska, nego i kada dođu kući . Nije moje da se miješam u privatne živote, ali svi se stvarno trebamo odgovorno ponašati- naglasila je ravnateljica Trobić.

-Programi i vrtićki sadržaji će se provoditi dok god smo svi zdravi i imamo ovaj broj djece, dakle redovni programi koje planiramo Godišnjim planom i programom ići će svojim tijekom do nekakve, ne daj Bože, izvanredne situacije-dodala je.

Program predškole

Planiraju ga, prema riječima ravnateljice Dječjeg vrtića Nova Gradiška Vere Trobić, početi u listopadu.

-Na našim stranicama dvng.hr (Dječji vrtić Nova Gradiška) je Zahtjev za upis u program predškole .

Molim roditelje da popune Zahtjev elektronskim putem i vrate nam ga jer se radi o tzv. aktivnom obrascu na klikni - pošalji i mi ga dobivamo. Svu ostalu dokumentaciju koju treba priložiti, obavijesti će roditelji donijeti i dobiti na prvom roditeljskom sastanku početkom 10-og mjeseca, ako epidemiološka situacija to dozvoli-istaknula je ravnateljica Vera Trobić.

AEM banner

UNITAS WebRadio On line:09:00-22:00 h Klikni i slušaj

UNITAS WebRadio Nova Gradiška

R Winamp R WMP

R Real R Quik

Openradio banner

HAV banner

Suradnici

 Logo  TZ GNG 1

 baner.romski portal

 UDD logi

LUNA logo

LAG baner