Turistička promocija Nove Gradiške

Uz bogatstvo jedinstvenih gastro i eno okusa koje ovaj kraj nudi posjetiteljima, tu su i manifestacije i za djecu i za odrasle, prekrasna priroda, gostoljubljivi domaćini.

Turistička zajednica grada Nova Gradiška kontinuirano aktivno promovira programe i sadržaje koje posjetitelji mogu doživjeti u našemu gradu i ovom dijelu Slavonije. Čini to i u sinergiji sa Turističom zajednicom Brodsko-posavske županije, ali i samostalno. Prisutni smo već godinama na svim važnim turističkim skupovima, manifestacijama, sajmovima.

Vrijedno se radilo i u vrijeme lockdowna tako da će svjetlo dana uskoro ugledati i nova turistička brošura „Nova Gradiška-Novi doživljaj“, a zasigurno će promociji naše sredine, svih vrijednih ljudih koji godinama ulažu u kvalitetu ponude, pomoći i posjeta dvoje istaknutih turističkih novinara, zaljubljenika u putovanja, ali i ljudi koji imaju iznimno iskustvo rada u turizmu.

Naime, proteklih dana Grad su posjetili Vlado Šestan osnivač portala travel-advisor.eu. i facebook grupe Savjetnik za putovanja te Lucija Kraljičković, voditeljica projekta Upoznaj Hrvatsku, nove web stranice koja za cilj ima inspirirati sve hrvatske građane u pravcu gdje ići, što raditi i kako kroz 8 doživljaja i kroz čitavu Hrvatsku, doživjeti njezinu ljepotu u cjelini.

S njima smo razgovarali uoči službenoga otvorenja kušaonice „Slavonskog dućana“, čime su bili oduševljeni, kao i kulturnim programima kojima su svjedočili.

Vlado Šestan je hodajući savjetnik za putovanja. Iako je doktor veterine, život ga je odveo u drugom pravcu i nakon godina putovanja i rada u turizmu poželio je s drugima na jednome mjestu podijeliti sve što zna. Tako je nastala grupa, a nakon nje i web stranica travel-advisor.eu.

Na poslu u vanjskoj trgovini je puno putovao. Prošao je velik dio Azije, Indoneziju, i kad je jedna njegova prijateljica otvorila agenciju, pomogao joj je u organizaciji za te destinacije. S vremenom je otvorio i svoju agenciju, potom postao direktor u Generalturistu, a zatim i u Atlasu.

- Stranicu nisam namjerno pokrenuo, nego se to zapravo dogodilo slučajno. Na Facebooku su se pojavile te grupe i palo mi je na pamet na jednome mjestu podijeliti s ljudima što sam sve vidio i naučio. To je bilo 2014., a portal kao logičan nastavak 2016. godine - kaže ovaj stručnjak za putovanja.

Vlado i Lucija su se upoznali u Atlasu, iz turističke su branše, vole putovati, vole turizam, istražuju Hrvatsku i čitav svijet. Iz tog nekakvog entuzijazma se rodio i zajednički projekt- ispričala nam je Lucija Kraljičković, koja je u našemu gradu boravila prvi puta.

-Grad je prekrasan. Tolika ljepota prirode, bogatstvo kulture, Grad-prijatelj djece...ja sam stvarno oduševljena i gdje god dođem svima ću reći da dođu i...čestitam vam na vašem gradu-istaknula je.

-Ovaj „Slavonski dućan“ u Novoj Gradiški jedini je u Hrvatskoj za kojega ja znam, takvog tipa da se u njemu mogu kupiti vina različitih proizvođača, suhomesnate delicije, odjevni predmeti s trdicijskim štihom....To je to što bi trebali iskoristit, jer rijeka automobila i turista prolazi auto-cestom –kaže Šestan.

Što se tiče programa kojega im je organizirala Turistička zajednica oboje su izrazili zadovoljstvo:

-Doista smo imali bogat dan. Vidjeli smo glavni gradski trg, crkve, posjetili Gradski muzej, prekrasno uređen prostor u kojemu je Turistička zajednica, bili smo u Domu kulture...Oduševljeni smo programima koje organizirate kroz čitavu godinu –kino, programi za djecu..Bili smo u Dukatu na pravom slavonskom doručku i vidjeli kako vaši lokalni pružatelji turističkih usluga, ne samo da ugošćuju turiste, već i proizvode vlastitu hranu, dakle prati se ta sljedivost od polja do stola. Probali smo čobanac u Slavonskom biseru u kojemu već treća generacija obitelji Grgić nastavlja ovaj ugostiteljsko-turistički posao.

Iz Zagreba se doista može „skoknuti“ do Nove Gradiške na jedo popodne, uživati u gastro i eno ponudi . Posjetili smo i kulu Gračanica u općini Cernik, Franjevački samostan, a na kraju smo problai i bakine kolače, torte... Kroz sve se provlači i ta lijepa priča Grada-prijatelja djece i čini mi se da je Nova Gradiška idealno mjesto za mlade obitelji s djecom. Nadam se da će to prepoznati-istaknuli su.

Na facebook grupi Savjetnik za putovanja i web stranici travel-advisor.eu.objavli su tekstove, fotografije, ali i video priloge o turističkoj ponudi i doživljajima koji vas ovdje očekuju.

-Siguran sam da će i time Nova Gradiška zasjati na turističkom nebu Hrvatske-zaključio je Vlado Šestan.

AEM banner

UNITAS WebRadio On line:09:00-22:00 h Klikni i slušaj

UNITAS WebRadio Nova Gradiška

R Winamp R WMP

R Real R Quik

Openradio banner

HAV banner

Suradnici

 Logo  TZ GNG 1

 baner.romski portal

 UDD logi

LUNA logo

LAG baner