Nije bilo ugroze za ljudske živote, zdravlje i imovinu

Rekao nam je, među ostalim, župan Brodsko-posavski Danijel Marušić, kojega smo upitali za komentar požara deponije Baćanska u općini Davor.

Naime, župan je posjetio deponij, uvjerio se na licu mjesta, kako nam je izjavio, kako na sreću nije bilo ugroze za ljudske živote, zdravlje i imovinu, a ono što je najvažnije kada je riječ o Baćanskoj, kako je istaknuo, deponij do kraja godine ide u SANACIJU u suradnji sa Fondom za zaštitu okoliša.

-Zahvaljujem vatrogascima svih DVD-a koji su sudjelovali u gašenju požara, zapovjedniku Vatrogasne zajednice Brodsko-posavske županije Stjepanu Županiću, načelniku općine Davor i svima koji su brzom reakcijom i intervencijom ipak u kratkom vremenu lokalizirali požar. 

Prema informacijama koje sam dobio u općini Davor inspekcije redovito i kontinuirano obavljaju svoj  posao tako da deponij Baćanska ima sve potrebne dozvole.

Htio sam se uvjeriti da nema nikakve ugroze kada je riječ o ljudskom zdravlju, životima i imovini.

O svemu sam ipak izvjestio i premijera Andreja Plenkovića, ministra zaštite okoliša i energetike Tomislava Ćorića, kao i Županijski stožer civilne zaštite.

Podsjetio bih da je odlagalište komunalnog i neopasnog otpada Baćanska otvoreno uz Dan općine Davor 2010. godine. Sanacija divlje deponije i izgradnja nove realizirana je kroz sredstva Fonda za sanaciju i gradnju odlagališta koji je u projektu, vrijednom 35 milijuna kuna, sudjelovao sa 70% sredstava, dok je 30% osigurala općina Davor- rekao nam je župan Danijel Marušić.

Podsjećamo! 

Iz općine Davor  je među prvima 2004. godine, kada je donesena odluka i krenulo se na izgradnju i brigu o okolišu, stigao Zahtjev Fondu za zaštitu okoliša za sanaciju deponije. Željeli su napraviti Centar za gospodarenje otpadom za ovaj dio Brodsko-posavske županije. Deponija je kompletno sanirana, imaju dvije kazete u koje se privremeno dovozi otpad dok se ne napravi Centar za gospodarsnje otpadom za cijelu Županiju.  Iz Fonda za zaštitu okoliša sufinancirali su ovaj projekt sa preko 23 milijuna kuna. 

Ponavljamo, do kraja 2020.  godine odlagalište komunalnog otpada Baćanska trebalo bi biti sanirano.

AEM banner

UNITAS WebRadio On line:09:00-22:00 h Klikni i slušaj

UNITAS WebRadio Nova Gradiška

R Winamp R WMP

R Real R Quik

Openradio banner

HAV banner

Suradnici

 Logo  TZ GNG 1

 baner.romski portal

 UDD logi

LUNA logo

LAG baner