Razgovarali smo sa Stjepanom Bošnjakovićem, načelnikom Županijskog stožera civilne zaštite Brodsko-posavske županije (audio)

O situaciji s COVID-19 na području Županije, kao i s načinom ishođenja PROPUSNICA

Foto: facebook/Stjepan Bošnjaković

Ali i o tome kako se na području naše županije pripremaju za možebitnu situaciju s većim brojem oboljelih samo su neke od tema o kojima smo telefonom razgovarali sa Stjepanom Bošnjakovićem jutros u 9 sati i 30 minuta.

Na početku razgovora dao je podatke o stanju oboljelih i na području Brodsko-posavske županije:


Evo što nam je rekao i o broju osoba u samoizolaciji na području Brodsko-posavske županije, ali i o kršenju ove mjere od strane nesavjesnih građana, kao i sankcijma za prekršitelje Mjera:


I na području Brodsko-posavske županije imamo izdvojene Ordinacije za COVID-19, pa je Stjepan Bošnjaković podsjetio na postupak prijave ako osoba posumnja da je oboljela. Također se pripremaju i prostori, uz postojeće u slavonskobrodskoj i novogradiškoj bolnici, za možebitno povećanje broja oboljelih od COVID-19:


Nacionalni stožer civilne zaštite donio je niz Odluka, Naputaka i Mjera s ciljem zaštite zdravlja ljudi, a odmah sve provode i Županijski, Gradski i Općinski stožeri civilne zaštite. Najnovija Mjera je zabrana napuštanja i kretanja iz mjesta prebivališta i boravka, a za sve one koji idu i dalje na svoja radna mjesta kao i sve službe neophodne za funkcioniranje svakodnevnog života izdaju se PROPUSNICE. Stjepan Bošnjaković donio je danas i naputak lokalnim stožerima o Maksimalno restriktivnom pristupu u izdavanju Propusnica. Evo što nam je o tomu rekao:


Načelnik Županisjkog stožera civilne zaštite Brodsko-posavske županije Stjepan Bošnjaković potvrdio nam je kako i u ovakvim kriznim vremenima ima onih koji se bave krađama i prevarama i istaknuo potrebu velikoga OPREZA:


Na kraju razgovora Stjepan Bošnjaković poručio je kako je ova cijela situacija izuzetno stresna i na svima onima koji se brinu o funkcioniranju svakodnevnog života i zaštiti zdravlja odgovornost je velika, ali isto je tako odgovornost i na svima nama pojedinačno jer samo poštivanjem Odluka i Mjera možemo zajedno izaći iz ove pošasti, vjerujemo kao puno bolji ljudi:


Na Konferenciji za novinare Nacionalnog stožera civilne zaštite RH održanoj 25. ožujka 2020. u 17 sati i 8 minuta, Krunoslav Capak, Ravnatelj Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo, izvjestio je o broju oboljelih od koronavirusa u RH. Taj je broj sada 442. Od jutros je to 24 osobe više; 60 slučajeva u zadnja 24 sata, dok su 22 osobe izliječene. Na području Brodsko-posavske županije i dalje, na svu sreću, imamo dvije oboljele osobe.

Poruka i na kraju ovoga priloga: OSTANITE KOD KUĆE, ČUVAJTE SEBE I SVE OKO VAS.

UNITAS WebRadio On line:09:00-22:00 h Klikni i slušaj

UNITAS WebRadio Nova Gradiška

R Winamp R WMP

R Real R Quik

Suradnici

 Logo  TZ GNG 1

 baner.romski portal

 UDD logi

LUNA logo

LAG baner