Županijski stožer civilne zaštite na Konferenciji za medije potvrdio još jednu osobu oboljelu od COVID-19

Stožer civilne zaštite RH donio je danas Odluku o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj. O tome je na Konferenciji za novinare izvjestio načelnik Stožera Stjepn Bošnjaković.

 Dr. Ante Cvitković iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo BPŽ kao i ravnatelj slavonskobrodske bolnice dr. Josip Samardžić izvijestili su kako je na području Brodsko-posavske županije 23. ožujka potvrđena još jedna osoba s oboljenjem od COVID-19 i ima blaže simptome bolesti.  Župan Danijel Marušić naglasio je kako sve žurne službe funkcioniraju, a to je sada iznimno važno. Opetovano je pozvao građane na samokontrolu i odgovornost.  Sve odluke i mjere postupanja za građane, naglasio je Marušić,  redovito se objavljuju na mrežnim stranicama Brodsko-posavske županije, ali i putem medija. Župan Marušić i načelnik županijskog Stožera CZ obrazložili su smjernice Odluke državnog stožera CZ o zabrani napuštanja mjesta prebivališta. Spomenuta Odluka ne odnosi se na:

  • Promet i kretanje nužno zaobskrbu navedenih područja

  • Dnevne migracije za zaposlene u službama bitnim za:: pružanje zdravstvene i veterinarske zaštite i dostavu lijekova i sanitetskog materijala, održavanje komunalne djelatnosti, vodoopskrbe i odvodnje, opskrbe plinom i strujom, zaštitarske službe

  • Izvješćivanje javnosti (predstavnike medija)

  • Stanovika koji zahtjevaju hitnu medicinsku skrb

  • Iz vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci istarijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština

  • Putovanje na posao i s posla ako je obavljanje posla neophodno i ne može se obavii od kuće

  • Žurne i operativne službe koje sudjeluju u sprječavanju širenja bolesti COVID-19

 

Izvor:bpz

UNITAS WebRadio On line:09:00-22:00 h Klikni i slušaj

UNITAS WebRadio Nova Gradiška

R Winamp R WMP

R Real R Quik

Suradnici

 Logo  TZ GNG 1

 baner.romski portal

 UDD logi

LUNA logo

LAG baner