Završio 10. jubilarni Međunarodni turnir rukometnih veterana In memoriam „Ivo Petranović“

Održan je  31. siječnja i 1. veljače u dvorani OŠ „Ivan Goran Kovačić“  Staro Petrovo Selo jer je dvorana novogradiške ETŠ i ekonomske škole u sanaciji. Završna večer uz dodjelu medalja, pehara i Priznanja održana je u Velikoj svečanoj dvorani „Kruna“ u Novoj Gradiški.

Odličan, iznimno gostoprimljiv  organizator bila je Udruga rukometnih veterana Nova Gradiška uz svesrdnu pomoć i pokroviteljstvo Grada Nova Gradiška, Turističke zajednice, naših ugostitelja, a veliku pomoć u organizaciji pružio je i ove godine i Filip Kovačević.

Turnir su mogli putem video streama pratiti svi zaljubljenici u rukomet zahvaljujući G.I. NG-Buntovnici, nakladniku dvaju neprofitnih platformi: portala ngbuntovnici.hr i internet radija UNITAS WebRadija Nova Gradiška.

Prije 10. godina  turnir je počeo pod nazivom  „sv. Vinko“, a inicirao ga je i vodio Ivo Petranović, sportaš, trener, doajen rukometa i sportskog novinarstva. Poslije njegove smrti, u spomen na ovog velikog čovjeka koji je neizmjerno puno učinio na promociji sporta i Nove Gradiške, Međunarodni turnir nosi njegovo ime.

Na 10. Međunarodnom turniru rukometnih veterana sudjelovalo je  350 sudionika

Ove godine na turniru se natjecalo 10 ženskih i 16 muških ekipa

Rukometne veteranke: „Slavonka“ Nova Gradiška, Sombor, Gevgellia, Pančevo (prvi puta), Frajle (članice iz cijele regije), Subotica, Kočevje (svih 10 godina na turniru), Tuzla, Zadar, Novi Sad.

Rukometni veterani:  Nova Gradiška, Novi Sad 021, Slavonski Brod, Subotica, „Sloga“ Doboj (prvi puta), Veterani Makedonija, Staro Petrovo Selo, Tuzla, Biograd, Bjelovar, „Nexe“ Našice, Bedekovčina (prvi puta), Novi Grad, Varaždin, Goražde, Kozarska Dubica.

Kako je školsko-športska dvorana novogradiške ETŠ i ekonomske srednje škole u sanaciji, Udruga rukometnih veterana dogovorila se s OŠ „ I.G.Kovačić“ Staro Petrovo Selo da se utakmice igraju u njihovoj dvorani. Poznato je kako je i Staro Petrovo Selo tradicionalno mjesto rukometa i rasadnik rukometaša, pa su našim rukometnim veteranima puno pomogli i staropetrovoselski rukometaši.

S obzirom na broj ekipa koje su sudjelovale na ovogodišnjem 10. jubilarnom Međunarodnom turniru rukometnih veterana  utakmice su počele već 31. siječnja od 12 sati i nastavljene su u subotu 1. veljače od 10 sati. I ove godine našim se rukometnim veteranima prijavilo puno više ekipa nego što su mogli prihvatiti upravo zbog termina, prostora za utakmice, ali i smještajnih kapaciteta.

Ipak ono što je doista važno ova sportska manifestacija puni baš sve smještajne kapacitete u Gradu i okolici, a tako je bilo i ove godine, dakle važna nam je i zbog turističkih i gospodarskih razloga, ali ipak na prvom mjestu je prijateljstvo i sport.

Otvorenje Međunarodog turnira rukometnih veterana

Dogodilo se u subotu 1. veljače svečanim postrojavanjem ekipa i počelo intoniranjem Lijepe naše i minutom šutnje za Ivu Petranovića, a potom se okupljenima obratio i uputio im rječi dobrodošlice Vlatko Greiner, čovjek koji je poslije Ive Petranovića dao velik doprinos u vođenju turnira, kao i završnih večeri. Pozdravne je riječi uputio i Petar Paurević, predsjednik Uruge rukometnih veterana grada Nova Gradiška, a turnir je otvorio gradonačelnik  i saborski zastupnik Vinko Grgić, koji je sudjelovao i u pokretanju ovoga turnira. 

-Evo nas već desetu godinu za redom na turniru. Neki su ovdje malo manje, a neki su uz nas već deset godina. Najvažnije je da nam se vraćate. Prije deset godina kada smo počeli ovu priču nismo znali da će se to ovoliko proširiti, a zbog toga smo jako ponosni.  Da možemo ugostili bismo i više od 26 ekipa što je uistinu jako veliki broj, ali ograničeni smo s obzirom na smještajne kapacitete. Ove godine smo u Starom Petrovom Selu, ali nagodinu se sigurno vidimo u novoj-staroj dvorani Elektrotehničke i ekonomske škole, koja će biti obnovljena i ljepša – rekao je, među ostalim Vinko Grgić.

Na otvorenju je bio i Borislav Vidošić, zamjenik gradonačelnika za društvene djelatnosti i predsjednik Saveza sportova grada Nova Gradiška.

Na kraju se svima kratko obratio i čovjek koji sve ove godine vrijedno radi na promociji rukometa, sporta uopće među mladima, kao i promociji grada, koji zajedno sa svojim kolegama i kolegicama živi rukomet, Goran Matijević. Uručio je predsjedniku Udruge Peri Paureviću majicu s logom turnira, a osigurane su i za cijelu novogradišku ekipu zahvaljujući i TZ i Gradu Nova Gradiška.

Završna fešta za pamćenje dogodila se u „Kruni“. 

Iako je uvijek najvažnije sudjelovati, lijepo je i ponešto osvojiti

I na ovogodišnjoj  završnoj večeri, kao i u stankama utakmica, čula se „himna“ Turnira „Kako je dobro vidjeti te opet“, ali i poznata „Morska vila“ – zaštitna pjesma naših rukometnih veterana i veteranki.

Rezultati su slijedeći:

ŽENE: 1. Dinamo, Pančevo; 2. Jedinstvo, Tuzla; 3. Frajle Internacionale

Najbolji strijelac: Biljana Zubić, Pančevo; Najbolja golmanica: Ljubica Milić, Tuzla.

MUŠKARCI: 1. Goražde; 2. Doboj; 3. Bedekovčina

Najbolji strijelac: Sijerčić, Goražde; Najbolji golman: Morankic, Tuzla.

Za svih 10. godina vjernoga medijskoga praćenja i prijenosa uživo putem portala www.ngbuntovnici.hr posebno Priznanje dobila je i Građanska inicijativa NG-Buntovnici, koja naše rukometne veterane prati i na drugim turnirima.

Vlatko Greiner, održao je, uoči uručenja pehara, medalja, Priznanja vrlo dirljiv govor, kojim je potvrdio kako je Nova Gradiška Grad koji otvoreno i prijateljski dočekuje sve dobronamjerne ljude.

Kao i na otvorenju Turnira, tako su i na završoj večeri bili nazočni gradonačelnik i saborski zastupnik Vinko Grgić, njegov zamjenik Borislav Vidošić, kao i direktorica TZ grada Nova Gradiška Dinka Matijević.

-Veliku zahvalu, uz Grad i TZ, upućujem u ime Udruge rukometnih veterana NG i Filipu Kovačeviću i Antoniji koji su nam doista od velike pomoći u organizacijskom smislu. Prošle godine smo „ljestvicu“ digli jako visoko i vjerujte mnogi nas na turnirima i kopiraju što je naravno dobro. Siguran sam da smo i ove godine to opravdali - dodao nam je u razgovoru Goran Matijević.

AEM logo banner

UNITAS WebRadio On line:09:00-22:00 h Klikni i slušaj

UNITAS WebRadio Nova Gradiška

R Winamp R WMP

R Real R Quik

Openradio banner

HAV banner

Suradnici

 Logo  TZ GNG 1

 baner.romski portal

 UDD logi

LUNA logo

LAG baner