Četvrti dječji doček Nove godine

Dogodio se u novogradiškom Društvenom domu „Sokol“ ,30. prosinca, četvrtu godinu za redom, a na veselu i raspjevanu zabavu stiglo je mnoštvo mališana, njihovih roditelja, baka i djedova.

I svi su se jako dobro zabavili zahvaljujući organizatoru Gradskoj knjižnici Nova Gradiška uz pokroviteljstvo Grada i uz suradnju Dječjeg vrtića i odgojiteljica, Rođendaonice, Plesnog studija Marine Mihelčić, a sve je koordinirala idejna začetnica projekta knjižničarka Renata Matijašević.

-Cilj je da djeci njihova Gradska knjižnica pokaže kako, uz posudbu knjiga, mališani mogu računati i na različita i sadržajna događanja koja potiču kreativnost, druženje, ali i kroz zanimljive sadržaje kojima „ožive“ i likovi iz bajki, potaknu na čitanje, a uz knjigu i na „putovanja“ u najljepšu zemlju- zemlju mašte- rekla nam je, među ostalim Renata Matijašević te zahvalila svim svojim kolegicama i kolegama knjižničarima kojima zaista nikada ništa nije teško učiniti za djecu. Također je zahvalu uputila i odgojiteljicama Dječjeg vrtića, ravnateljici, Rođendaonici i malim plesačicama Plesnog studija Marine Mihelčić koje su nastupile pod vodstvom Valentine Ivanišević.I svi oni spremni su uvijek sve učiniti kako bi djeci u njihovom Gradu bilo što veselije i zabavnije.

Program, prepun različitih lijepih iznenađenja, vodila je Zdenka Žulj, vlasnica Rođendaonice, a čestitke za ovakvu uspješnu i veselu manifestaciju, kao i Novu godinu, uputio je  Borislav Vidošić, zamjenik novogradiškog gradonačelnika. 

Nije izostao niti Djed Božićnjak s kojim su se djeca družila i fotografirala, a organizator je kao i uvijek pripremio i pregršt slastica i sokova kako bi djeca nadoknadila energiju nakon plesa. Za odličnu atmosferu potrebna je i odlična glazba, a za nju se i ove godine pobrinuo Borislav Živković.

-Trebali bismo se više i češće smijati, družiti, veseliti kao i djeca koja nas baš u ovakvim trenutcima podsjećaju kako je život ipak lijep- rekla nam je, među ostalim prof. Biljana Dakić, v.d. ravnateljice Gradske knjižnice Nova Gradiška, koja je i ovoga puta roditelje i djecu animirala na čitanje od najranije dobi, a u sklopu nacionalne kampanje  „Čitaj mi“.

Dječji doček  Nove godine već je postao tradicija i hvala svima onima koji su se sjetili ovako nešto lijepo organizirati za našu djecu, a to je GKNG, uz odgojiteljice naših vrtića, Rođendaonicu, koja „oživi“ mnoge likove iz bajki i crtića, Plesni studio Marine Mihelčić. I još jedna naša udruga danas dočekuje Novu godinu, a to su naši planinari i veselicu, koja je svake godine tematska, pa je onda tako i obavezno biti odjeven, pripreme u Planinarskom domu na Strmcu. I sam sam član Planinarskog društva i čeka me i taj doček Nove godine. Mislim da su svi zadovoljni ovim događanjima, a doista imamo puno  manifestacija i svi, od malih do odraslih, mogu ponešto naći za sebe- rekao nam je u razgovoru Borislav Vidošić.

A kako odrasli i djeca komentiraju doček dječje Nove godine?

-Super, super, stvarno. Imam dvije kćerke, 7 i 6 godina, a dolazile su i prethodnih godina. I ove su jedva čekale da krenemo. Cijelo poslijepodne mama im je uređivala frizurice, haljine,...Svaka čast Gradskoj knjižnici- rekao je tata Nikola Radošić i dodao:prva liga.

Tata Dubravko doveo je svoju šestgodišnju kćerku na doček dječje Nove godine, a bili su i prošle godine.Kada su joj roditelji rekli kako će i ove godine biti doček za djecu, prema riječima tate Dubravka, već je dva, tri dana prije uzbuđenje bilo veliko.

Jedna od mama dovela je petogodišnju kćerku na ovaj veseli događaj  i prvi puta su na ovom dječjem dočeku. –Saznali smo preko vrtića i jedva je dočekala da ide. Sad je preuzbuđena, a i odjeću i frizuricu smo morali urediti kako bi sve bilo na nivou. Čim se vratila iz vrtića rekla je-mama popij kavu i idemo- rekla nam je uz osmjeh naša sugovornica. 

Upitali smo i jednu baku kako komentira ovaj događaj, a ona je odgovorila kako je i sama uzbuđena zbog petogodišnje unuke koja je i ovoga puta s puno radosti i očekivanja došla na doček. – Svake je godine bila na dječjem dočeku Nove godine. Ide u vrtić, a i pleše u Plesnom studiju Marine Mihelčić tako da se pripremala i za nastup za svu ovu djecu i odrasle. Popodne je bilo priprema i frizura, haljine, šminkanje,..ma više nego bake- rekla nam je ponosna baka.

I mama Mirjana bila je doista vesela zbog svoje petogodišnje djevojčice, ali i sve dječice koja u svom gradu imaju mogućnost sudjelovati u ovako lijepom događaju. –Sretna je, pleše sa plesnom grupom, a pripreme su trajale nekoliko dana. Ovo je stvarno lijepo, a kada je njoj lijepo, meni je još ljepše- rekla nam je uz osmijeh mama.

Sedmogodišnja Franka prvi puta je bila na dječjem dočeku Nove godine i kratko nam je rekla:“Dovela me je mama i sviđa mi se, baš je ljepo.“

Nije izostala ni novogodišnja torta, a sve je, kao i prethodne tri godine, završilo odbrojavanjem do Nove godine uz čarobni vatromet.

AEM banner

 

UNITAS WebRadio On line:09:00-22:00 h Klikni i slušaj

UNITAS WebRadio Nova Gradiška

R Winamp R WMP

R Real R Quik

Suradnici

 Logo  TZ GNG 1

 baner.romski portal

 UDD logi

LUNA logo

LAG baner