Dječje vijeće i Dječji forum na susretu sa gradonačelnikom

Tradicionalno u Dječjem tjednu članovi Dječjeg gradskog vijeća i Dječjeg foruma Društva „Naša djeca“ dolaze na susret s gradonačelnikom i njegovim suradnicima.

Tako je bilo i ove godine, a 9. listopada mali su vijećnici i forumaši u Gradsku vijećnicu donijeli veselje, smijeh i puno pitanja, prijedloga, ali i pohvala. Predstavili su svoje aktivnosti kojima su promovirali svoj Grad kojega jako vole.

Okupljenoj djeci, volonterkama DND-a, gradonačelniku Vinku Grgiću, njegovom zamjeniku Borislavu Vidošiću, Mihaeli Đeraj voditeljici Odsjeka za društvene djelatnosti i Marku Ćosiću, stručnom suradniku za protokol i sportska događanja u Odsjeku za društvene djelatnosti obratila se Verica Lukačević, predsjenica DND-a, zahvalila na prijemu, kao i na potpori koju im Grad pruža u njihovu radu za djecu i s djecom.

-Hvala vam što uistinu živimo u Gradu-prijatelju djece, u gradu gdje gradonačelnik zajedno sa suradnicima uistinu podržava ne samo programe DND-a, ali tu je vidljiva apsolutna participacija djece koju provodimo kroz slobodnu aktivnost Dječjeg foruma i Dječjeg gradskog vijeća, nego što uvažavate prijedloge djece i puno toga je kroz naše susrete i tijekom Dječjeg tjedna, na svečanoj sjednici Dječjeg gradskog vijeća rečeno i puno je toga i uvaženo što djeca prepoznaju. Evo i danas će pohvaliti ono što je učinjeno, ali imamo još ideja koje će djeca prenijeti i u Hrvatskom saboru u studenom kada budu susreti Dječjih foruma sa saborskim zastupnicima- rekla je Verica Lukačević, predsjednica Društva „Naša djeca“.

Zahvalila je također Gradu i gradonačelniku na financiranju ljetovanja za 40-ero djece te zamolila da razmotri mogućnost povećanja broja djece koja će besplatno ići na more, jer je, kako je istaknula, interes jako velik. Također je naglasila kako se uvijek pohvale gdje god gostuju kako Grad omogućuje djeci slabijeg imovinskog stanja ljetovanje na moru i kako je naša Nova Gradiška jedini grad koji to čini.

Poslije njezinih riječi gradonačelnika i njegove suradnike djeca su nagradila pljeskom. Odrasli u vijećnici su manju djecu isto tako nagradila pljeskom jer svoje slobodno vrijeme odvajaju kako bi učili o dječjim pravima, miru i toleranciji i svemu lijepome. Nagradili su pljeskom i stariju djecu jer imaju niz ideja i daju svoje vrijeme kako bi obogatili i uljepšali svoje i slobodno vrijeme svojih vršnjaka.

Pozdravne riječi uputio je djeci i volonterkama DND-a i gradonačelnik Vinko Grgić i tom prigodom rekao:“Svake godine nam je drago biti na ovim susretima da možemo čuti vaša mišljenja i stajališta i ono najvažnije, vaše želje. Nemoguće je riješiti sve, ali dobar dio prijedloga i želja koje su nam dali i izrekli vaši prijatelji, a koji su ranije bili na ovakvim susretima, smo uvažili i uvrstili ih u proračun i realizirali ih. Zahvaljujem vam na dolasku i ove godine i očekujemo vaše želje, a mi ćemo se truditi što više njih i ispuniti“.

Na ovom lijepom druženju predstavnici Dječjeg gradskog vijeća i Dječjeg foruma prezentirali su aktivnosti koje su proveli tijekom godine, a posebno su ugodno iznenadili vlastitim audio-video uratkom o svom Gradu kojim su pokazali koliko ga vole i koliko se njime ponose.

Uslijedili su različiti prijedlozi i želje djece vezane za boravak u školi, uređenje grada, radna mjesta, a istaknuli su tom prigodom i potrebe koje djeca i mladi imaju, a koje bi, kako misle, Grad mogao i trebao riješiti.

Gradonačelnik je odgovorio i na, za djecu, aktualna i zanimljiva pitanja.
U dogovoru s ravnateljicama razmotrit će se postavljanja aparata sa slatkišima u školama, a isto tako i postavljanje ormarića koji bi se mogli izraditi u Industrijskom parku.
Bazen i akva park su, kako je rekao gradonačelnik, malo veći problem, jer puno košta. U naredne dvije godine neće se moći ući u investiciju jer je moguće da se ne dobije novac od Europske unije, koja bi trebala sudjelovati sa 85% ukupne investicije. Zbog toga će se tražiti novi način financiranja kako bi Grad sam financirao izgradnju, a da potom zatraži i dobije povrat sredstava. Također je rekao da se bazen mora napraviti i da će se u izgradnju krenuti kreditnim sredstvima slijedeće godine. Što se tiče klizališta obećao je iznenađenje i najavio klizalište na jednom lijepom mjestu. Istaknuo je i kako će slijedeće godine Domčeva ulica ići u izgradnju. Najavio je izgradnju dječjih igrališta u Kovačevcu i ulici sv. Roka, uređenje igrališta u Maloj i malog sportskog centra u Ljupini te izgradnju boćališta i Zdravljaka sa svlačionicama u Sportskom centru Slavča. Najavio je i novi prostor za Gradsku knjižnicu sa dnevnim boravkom za djecu gdje će moći boraviti poslije škole, pisati zadaće, ali i vježbati plesanje, pjevanje, tamo će biti i računala. – Bit će to jedan lijepi društveni centar koji će biti na toj novoj lokaciji. Još mjesec dana dok ne donesemo proračun i potpišemo ugovore, pa ćemo onda detaljnije o tomu. U svakom slučaju bit će to jedan od najljepših prostora za vaše društvene sadržaje- rekao je gradonačelnik Vinko Grgić.

 

Najavljena akcija Registracije bicikala

I još će jedna korisna akcija u Dječjem tjednu biti pokrenuta na inicijativu Odsjeka za društvene djelatnosti i Policijske postaje NG. Naime već u subotu 12. listopada od 10 sati prije početka humanitarne utrke, djeci i mladima će biti omogućena besplatna registracija bicikala što će uvelike doprinijeti smanjenju krađa koje su u zadnje vrijeme učestale. O toj akciji je izvjestio Marko Ćosić i pozvao djecu, mlade i njihove roditelje da svakako iskoriste ovu mogućnost. –To je samo početak akcije, pa ćete se tijekom godine moći i sami javiti u Policijsku postaju i registrirati svoj bicikl što će biti zabilježeno i ako ga netko otuđi, policija će ga svakako lakše pronaći- dodala je Mihaela Đeraj. Djeci su podijeljeni i edukativni letci o ovoj akciji, a u njima su i korisni edukativni sadržaji i savjeti.

Susret članova Dječjeg vijeća i Dječjeg foruma sa gradonačelnikom i njegovim suradnicima završio je uz slatkiše i zajedničko fotografiranje.

Podsjećamo i na sadržaje 10. listopada

BAJKAONICA  od 10,30 - 11,30 sati u gradskom parku

BAJKAONICA od 18,00 - 19,00 sati u prostorijama DND-a, K. Dieneša 2.

DSCN7505

DSCN7507

DSCN7508

DSCN7509

DSCN7510

DSCN7512

DSCN7514

DSCN7516

DSCN7517

DSCN7518

DSCN7520

DSCN7521

DSCN7523

DSCN7527

DSCN7528

DSCN7529

DSCN7533

DSCN7535

DSCN7536

DSCN7538

DSCN7540

DSCN7541

DSCN7545

DSCN7546

DSCN7548

DSCN7550

 AEM banner

UNITAS WebRadio On line:09:00-22:00 h Klikni i slušaj

UNITAS WebRadio Nova Gradiška

R Winamp R WMP

R Real R Quik

Openradio banner

HAV banner

Suradnici

 Logo  TZ GNG 1

 baner.romski portal

 UDD logi

LUNA logo

LAG baner