Stota generacija maturanata oprostila se od svoje novogradiške Gimnazije

Njih 78, generacije 2018/2019. zatvorili su poglavlje srednjoškolskog obrazovanja i kreću u novu životnu avanturu.

Svečanim programom u kojemu su sudjelovali gimnazijski zbor pod ravnanjem prof. Matee Jelinić i Petra Oršulić, učenica 2.r. Gimnazije, podjela svjedodžbi, kao i nagrada najboljim učenicima dodatno je oplemenjena.

 

Emotivnim i toplim riječima od maturanata se oprostila prof. Ljiljana Ptačnik, ravnateljica Gimnazije, a potom i razrednici 4 a; 4 b; 4c i 4 d razreda: prof. Sanja Šimić, prof. Snježana Milinović, prof. Goran Šarić i prof. Manda Vincetić. Svi su zahvalili na uspješnoj suradnji roditeljima, a maturantima uputili najbolje želje na daljnjem životnom putu.

-Prije četiri godine vi dragi roditelji poklonili ste nam povjerenje odgoja i obrazovanja vaše djece. Suradnja je bila uspješna, a današnji dan dokaz je da smo vaše povjerenje i opravdali. Poštovani razrednici, profesorice i profesori zahvaljujem vam za trud, znanje i vrijeme koje ste uložili da bi smo se danas veselili s maturantima, za iskrenu predanost i ljubav prema nastavničkome pozivu i ja još uvijek vjerujem, najodogovornijem, najplemenitijem i najljepšem pozivu na svijetu.

Mi nismo samo škola i mi nismo ovdje samo profesori. Mi smo škola stogodišnje tradicije i ugleda, a u svojim učenicima vidimo upravo ono što će oni ponijeti sa sobom i po čemu će se, vjerujemo, isticati u drugim sredinama u koje dođu, a to su kultura, tradicija i znanje.

Dragi maturanti, čestitam vam na sjajnom uspjehu i zahvaljujem što ste tijekom ove četiri gimnazijske godine školovanja promicali ugled Gimnazije Nova Gradiška.

Vi ste posebni po mnogočemu: Leonora kao urednica Zvona; Sara kao debatantica; Mario, Blaž, Vedran i Alen po državnim natjecanjima iz latinskoga jezika; Petar kao predsjednik Vijeća učenika; jedan Bruno kao najsvestraniji glazbenik kojeg sam ikada upoznala, a drugi Bruno kao svestran sportaš i matematičar; Kristina po radu u Zajednici sv. Vinka; Anita jer je četiri godine prošla s 5,0; Rafael kao predani rocker; Ana po likovnom talentu; Lovro kao najviši maturant; Alojzije kao Kulmerov zaštitar; Ivana kao šefica s kojom sam, eto, ponekad u rane jutarnje sate rado ispijala kavu; Leonarda kao treća Sokićeva, a Toma kao treći brat Bigović u našoj Gimnaziji.; Boris kao jedan od trojanaca; Slaven jer je uvijek užurbano bio tu negdje; Anita, Bruno, Alen, Paula, Lovro, Mario, Martina,Paula, Vedrana, Marinka, Marina, Lana, Matea, Lorena, Blaž po odličnom uspjehu tijekom sve četiri godine. Svaka vam čast!

Vas 78 maturanata posebno je jer ste stota generacija gimnazijalaca Nove Gradiške.

Dragi maturanti pred vama je budućnost i cijeli svijet. Morate upoznati  taj svijet da biste se nama mogli vratiti. Vaši budući uspjesi nama su itekako važni. I važno nam je da ispunite sva očekivanja i mala i velika koja smo stavili pred vas. Upijajte nova znanja. Stremite novim visinama. Snove pretvarajte u stvarnost kako bismo mi koji ovdje ostajemo, vaši profesori, sugrađani, vaši roditelji bili na vas ponosni.

Pustite mislima i mašti da slobodno putuju, ali nikad ne zaboravite temelje koji su vam dali širinu i osnovicu da budete upravo ovo što danas jeste.

I uvijek ću ponavljati. Volite svoju školu, svoj grad i volite svoju domovinu. I nemojte se olako odreći onoga što vi jeste! Maturanti SRETNO!- rekla je u svom govoru prof. Ljiljana Ptačnik.

Okupljenima na svečanosti obratio se i župan Brodsko-posavski Danijel Marušić, koji je bio u dvostrukoj ulozi i kao roditelj i kao župan.

– Obraćam se vama, ne kao maturantima, nego kao mladim ljudima. Pozdravljam vas u ime svih nas roditelja i čestitam vam na završetku ovog dijela vašeg životnog puta. Svi zajedno smo jednu stranu životne knjige zatvorili. Vidjet ćete, vas će sada kao maslačke vjetar negdje nositi. Nećete vjerovati gdje će vas sve odnijeti. Iznenadit ćete se gdje će tko živjeti i što će raditi. Ono što je bitno je da se uvijek vratite ovdje u Novu Gradišku. Odavde ste potekli. Zahvaljujući ovim ljudima ovdje i onim tamo vi ste postali dobri ljudi. Nemojte to zaboraviti! Hvala vam i neka vas dragi Bog čuva- rekao je, među ostalim, u svom emotivnom govoru župan Danijel Marušić.

U ime Grada Nova Gradiška okupljenima se obratila dr. Ljepša Rakas Vujčić, predsjednica Gradskog vijeća, prenoseći pozdrave gradonačelnika, njegovih zamjenika i svih članova Gradskog vijeća  i tom prigodom, uz čestitke maturantima, istaknula kako su joj dolasci na ovakve svečanosti vrlo drage i emotivne jer je i sama bila učenica Gimnazije i mama dvije gimnazijalke.

-Iza vas je jedno veliko životno razdoblje u kojemu ste završili osnovnu školu, Gimnaziju i to su velika postignuća u vašem životu i vas i vaših roditelja. Međutim, sada počinje nešto novo. Odlazite iz grada Nove Gradiške, odlazite u Zagreb ili negdje drugdje i ja vam želim da tamo gdje odete u prvom redu budete zdravi, drugo da upišete fakultete koje želite. Ako baš i ne bude onaj prvi izbor, nekada i onaj drugi bude presuper u životu. Uvijek ćete imati podršku svojih roditelja, to je neminovno. Ali mislim da ćete uvijek imati podršku i vaše ravnateljice, vaše Gimnazije, vaše pedagoginje i da kad god zapne nešto u životu i školovanju da ćete se moći obratiti vašoj Gimnaziji i da ćete tu uvijek biti dobro došli, dobiti savjet, kako studentski tako i ljudski. Vjerujem da to nikada neće izostati. Želim da završite svoje fakultete i da vas se što više vrati u Novu Gradišku gdje će vjerujem Grad omogućiti neka nova radna mjesta na kojima ćete moći raditi, zaraditi svoju plaću, dostojno živjeti, podizati, danas sutra, svoje obitelji. Čestitam i želim svu sreću u daljnjem životu i radu- rekla je dr. Ljepša Rakas Vujčić.

Svojim razrednicima i profesorima, kao i roditeljima zahvalili su u ime svojih razreda Sara Kordas, Ivan Škramić i Mia Dragić, Petar Smolić, Matea Orešković, a u ime svih maturanata Bruno Masnica.

Ravnateljica Gimnazije prof. Ljiljana Ptačnik uručila je posebne nagrade učenicima koji su sve četiri godine završili s odličnim uspjehom, a to su: Anita Čevizović, Bruno Masnica, Alen Butumović, Paula Hace, Lovro Kudra, Mario Marušić, Martina Rakitić, Vedrana Mikanović, Marinka Topić, Lorena Savi, Blaž Solić, Paula Vincetić, Marina Bogdanović, Lana Kikić, Matea Orešković.

Od ove godine  OTP banka uvela je jedan lijepi običaj, a to je darivanje najboljih među najboljim maturantima. Naime osigurali su master prepaid kartice, a predstavnici Poslovnice NG  uručili su ih Aniti Čevizović i Bruni Masnica.

Svečanost u Domu kulture završila je međunarodnom učeničkom i studentskom himnom „Gaudeamus igitur“ u izvedbi gimnazijskog zbora.

Od srca čestitamo svim maturantima Gimnazije Nova Gradiška i želimo puno uspjeha na njihovom daljnjem životnom putu.

WEBRADIO OFF LINE

UNITAS WebRadio Nova Gradiška

R Winamp R WMP

R Real R Quik

Openradio banner

HAV banner

Suradnici

 Logo  TZ GNG 1

 baner.romski portal

 UDD logi

LUNA logo

LAG baner