Sporazum o suradnji na eksperimentalnom programu „Škola za život“ s telekomunikacijskim kompanijama

Ministarstvo znanosti i obrazovanja potpisalo je Sporazum o suradnji na eksperimentalnom programu „Škola za život“ sa sve tri telekomunikacijske kompanije koje pružaju usluge mobilnog interneta na području Republike Hrvatske (Hrvatski telekom, Vipnet i Tele2).

U sklopu Sporazuma, telekomunikacijske kompanije se obvezuje za školsku godinu 2018./2019., zaključno s 30. 8. 2019., besplatno, za svakog učenika i učitelja/nastavnika škole u kojoj će se provoditi eksperimentalni program „Škola za život“, a koji izabere korištenje besplatne usluge telekomunikacijske kompanije osigurati:

- SIM karticu

- besplatan pristup određenim mrežnim stranicama s obrazovnim sadržajima (sve platforme s eksperimentalnim nastavnim materijalima)

- 1GB mjesečnog prometa nužnog za istraživački rad učenika u nastavnom procesu

Navedeni, besplatni paket ne podliježe nikakvom ugovornom odnosu, ali roditelj ili staratelj učenika škola koje sudjeluju u eksperimentalnom programu imaju i mogućnost korištenja dodatne ponude telekomunikacijske kompanije ukoliko to žele.

Informacije o podršci telekomunikacijskih kompanija eksperimentalnom programu „Škola za život“ moći će se pronaći na mrežnim stranicama eksperimentalnog programa https://skolazazivot.hr/ te na mrežnim stranicama telekomunikacijskih kompanija:

Hrvatski telekom: https://www.simpa.hr/pogodnosti/skola-za-zivot

Vipnet:  http://www.vipnet.hr/skola-za-zivot

Tele2:  https://www.tele2.hr/privatni-korisnici/promocije/uci-i-surfaj-na-tele2-mrezi/p376/

Obavještavamo ravnatelje škola uključenih u eksperimentalni program da će na adrese škola, u periodu između 20. i 30. 8. 2018. sve tri telekomunikacijske kompanije dostaviti SIM kartice u broju koji je procijenila kompanija, a temeljem podataka o broju učenika uključenih u eksperimentalni program. Ravnatelj, kao odgovorna osoba, po preuzimanju dostavljenih SIM kartica, unutar škole organizira njihovu distribuciju.

Prvi dan škole učenici će se, u skladu s odlukom roditelja ili staratelja, izjasniti o odabiru telekomunikacijske kompanije te preuzeti SIM karticu izabrane kompanije. Škola će organizirati otvaranje AAI identiteta učenika (sustav HUSO) te isti povezati s izabranom SIM karticom.

Ministarstvo će u periodu do početka nastavne godine, a u suradnji s CARNET-om osigurati da se na što jednostavniji način uspostavi sustav za rad i korištenje digitalnih sadržaja izdavača u eksperimentalnom programu.

UNITAS WebRadio

R Winamp R WMP

R Real R Quik

HAV banner
AEM logo rad nakladnika

Suradnici

TZGNG logo

 baner.romski portal

 UDD logi

LUNA logo

LAG baner